Mega Man 3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo pelin Nintendo Entertaintment System-versiosta. Pelin Game Boy-versiosta kertoo artikkeli Mega Man 3 (Game Boy)
Mega Man 3
Mega Man 3.jpg
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Tokuro Fujiwara
Säveltäjä Bun Bun
Pelisarja Mega Man
Julkaistu
  • JP 8. syyskuuta 1990
  • NA 1. marraskuuta 1990
  • EU 20. helmikuuta 1992
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 7
Alusta NES
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man 3 on Capcomin vuonna 1990 julkaisema toiminta-/tasohyppelypeli Nintendo Entertainment Systemille. Pelissä Mega Man päätyy jälleen kohtaamaan robottimestarit, jotka ovat yllättäen kääntyneet isäntiään vastaan samalla kun tri Light ja tapansa parantanut tri Wily alkavat rakentaa suurta lainvalvontarobottia nimeltään Gamma.

Peli esitteli kaksi tunnettua hahmoa, Proto Manin sekä robottikoira Rushin. Edeltäjänsä Mega Man 2:n tapaan peli tunnetaan erinomaisesta soundtrackistä. Kyseistä peliä pidetään myös sarjan ensimmäisenä todella juonellisena osana, vaikka peli ei sisällä jatko-osiensa tapaan alkuanimaatiota tai -selostusta. Pelin pelattavuutta on hiukan hiottu, jonka ansiosta kahdessa aiemmassa pelissä ollut ohjausbugi on korjattu. Tämä on myös ensimmäinen peli jossa Mega Man liukuu.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dr.Light ja Dr.Wily liittoutuvat yhteen ja alkavat rakentaa Gamma nimistä jättirobottia.Kuitenkin Wilyn rakentamat kahdeksan robottia alkavat mellakoida ja Mega Manin täytyy estää robottien tuhot.Matkan aikana Mega Man kohtaa salaperäisen robotin Break Manin ja joutuu välillä taistelemaan tätä vastaan.Voitettuaan kaikki robotti mestarit,Mega Man joutuu kohtaamaan kahdeksan Doc robottia joiden hyökkäykset ovat samanlaisia Mega Man kakkosen roboteissa.Myöhemmin Light ilmoittaa että Wily nappasi Gamman mukanaan ja paljastui huijariksi.Mega Man onnistuu päihittämään Wilyn mutta kyseessä oli robotti.Myöhemmin Mega Man tuhoaa Gamman,mutta katon osa tippuu Wilyn päälle ja samalla murskaa Mega Man tajuttomaksi.Salaperäinen robotti Break Man pelastaa Mega Manin,mutta ei ehtinyt pelastaa Wilya.Samaan aikaan labrassa,Light ihmettelee kuinka Mega Man selvisi hengissä ja kuulee vihellyksen jonka Light tunnistaa Proto Maniksi,Lightin ensimmäiseksi luomukseksi.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikrobitti antoi arvostelussaan pelille 89 pistettä sadasta.[1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. MikroBitti 3/92, pelikonsoliliite