Mega Man 3

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo pelin Nintendo Entertaintment System-versiosta. Pelin Game Boy-versiosta kertoo artikkeli Mega Man 3 (Game Boy)
Mega Man 3
Mega Man 3.jpg
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Julkaisupäivä

Japanin lippu 8. syyskuuta 1990
Yhdysvaltain lippu marraskuu 1990

Flag of Europe.svg 20. helmikuuta 1992
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta NES
Jakelualusta pelikasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man 3 on Capcomin vuonna 1990 julkaisema toiminta-tasohyppelypeli Nintendo Entertainment Systemille. Pelissä Mega Man päätyy jälleen kohtaamaan robottimestarit, jotka ovat yllättäen kääntyneet isäntiään vastaan samalla kun tri Light ja tapansa parantanut tri Wily alkavat rakentaa suurta lainvalvontarobottia nimeltään Gamma.

Peli esitteli kaksi tunnettua hahmoa, Proto Manin sekä robottikoira Rushin. Edeltäjänsä Mega Man 2:n tapaan peli tunnetaan erinomaisesta soundtrackistä. Kyseistä peliä pidetään myös sarjan ensimmäisenä todella juonellisena osana, vaikka peli ei sisällä jatko-osiensa tapaan alkuanimaatiota tai -selostusta. Pelin pelattavuutta on hiukan hiottu, jonka ansiosta kahdessa aiemmassa pelissä ollut ohjausbugi on korjattu. Tämä on myös ensimmäinen peli jossa Mega Man liukuu.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dr.Light ja Dr.Wily liittoutuvat jälleen yhteen. Kahdeksan robottimestaria aloittaa kapinan ja Mega Man voi tuhota heidät. Light ja Wily kehittävät yhdessä Gamma-nimistä suurta robottia.Mega Man kohtaa salaperäisen hahmon Break Manin ja taistelee välillä tätä vastaan(ainoastaan Gemini Manin tasossa Break Man räjäyttää esteen). Voitettuaan kaikki 8 robottimestaria,Mega Man kohtaa vielä Doc Robotin jota ohjaa Mega Man 2 tutut robottimestarit. Voitettuaan kaikki Doc Robotit, Mega Man kohtaa Break Manin. Break Man häipyy kesken taistelun. Palattuaan Dr.Lightin laboratorioon, Wily on varastanut Gamman. Mega Man menee Wilyn linnoitukseen. Mega Man voittaa Wilyn mutta tämä Wily osoittautui robotiksi. Mega Man kohtaa oikean Dr.Wilyn joka ohjaa Gammaa. Mega Man voittaa Wilyn ja tuhoaa Gamman. Pian linna alkaa hajoilla ja Mega Man ja Wily saavat osia päälle. Wily joutuu ison osan alle ja Mega Man saa pahan iskun. Break Man pelastaa Mega Manin mutta ei voinut enää pelastaa Wilyn. Lopussa Dr.Light ihmettelee kuinka Mega Man selvisi ja kuulee vihellyksen ja sanoo että se on Proto Man joka esittäytyi Break Maniksi. Lopputeksteissä Mega Man näkee Proto Manin kuvan taivaalla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]