Mega Man X4

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mega Man X4
Mega x4.jpg
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Tuottaja Keiji Inafune (en)
Säveltäjä Toshihiko Horiyama (d)
Pelisarja Mega Man
Julkaistu Sega Saturn
 • NA 31. heinäkuuta 1997
 • JP 1. elokuuta 1997
PlayStation
 • JP 1. elokuuta 1997
 • NA 9. lokakuuta 1997
 • EU 1. tammikuuta 1998
Windows
 • JP 3. joulukuuta 1998
 • NA 1. tammikuuta 1998
 • EU 1. tammikuuta 1998
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: A (All ages) (d)
ESRB: Kids to Adults
USK 6
Alusta Sega Saturn, PlayStation, Windows
Jakelumuoto CD-ROM (en)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man X4 on Capcomin vuonna 1997 julkaisema tasohyppelypeli. Se oli toinen Mega Man -peli, joka julkaistiin Sonyn PlayStationille (Mega Man X3 vuonna 1996 oli ensimmäinen) ja Sega Saturnille. Pelistä on julkaistu myös käännös PC:lle. Pelin julkaisua seurasi Mega Man 8:n julkaisu PlayStationille ja Saturnille. Mega Man X4 hyödynsi FMV-teknologiaa, jonka ansiosta sen välianimaatioina voitiin käyttää animea. Se oli myös ensimmäinen ääninäyttelyä sisältänyt Mega Man -peli, ja antoi pelaajan ensimmäistä kertaa valita koko pelin ajaksi hahmokseen Mega Man X:n tai Zeron (Zeroa oli saanut ohjata jo edellisessä pelissä, mutta hyvin rajoitetusti).

Tarinat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mega Man X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

X:n tarina alkaa, kun salaperäinen hahmo puhuu Generalin kanssa, joka ehdottaa, että Repliforcet hyökkäisivät Maverick Huntereitten kimppuun. Alussa General ei suostu, mutta pian hän muuttaa mielensä ja uhkaa tuhota kaikki Maverick Hunterit ja Reploidit. X:n hyvä ystävä, Red Dragoon, kääntyy Mavericikien puolelle. X ei voi muuta kuin tuhota Dragoonin ja seitsemän muuta Maverickia. Double ilmoittaa, että Conole haluaisi nähdä X:n. X kohtaa Conolen kaksintaistelussa ja voittaa. Conole vannoo, että hän palaa vielä takaisin. Kun X on tuhonnut Mavericikit, hän kohtaa Conolen uudemman kerran ja voittaa hänet. Conole saa surmansa taistelussa. X:n uusi tuttava, Double, joka on melko lyhyt ja pullea ja luonteeltaan hyväntahtoinen, mutta kömpelö, tiputtaa osia, ja Reploidit hänen takana alkavat pilkata tätä. Sigma ottaa yhteyttä Doubleen ja käskee tuhota nämä Reploidin ja X:n. Double paljastaa todellisen muotonsa ja tuhoaa Reploidit. X kohtaa Doubelin ja on hämmentynyt. X taistelee Doubelia vastaan ja voittaa taistelun. Double paljastaa, että hän oli vaakoja. Lopulta Double saa surmansa. X Kohtaa Generalin ja päihittää tämän. General menettää taistelussa toisen jalan ja käden. Yllättäen alus alkaa täristä, General sanoo, että joku ohjaa sitä. Voitettuaan kopio Maverickit, X kohtaa hahmon, jolla on huppu ja viikate. Hahmo paljastuu Sigmaniksi, joka paljastaa, että hän yllytti Repliforcen hyökkämään Reploidien ja ihmiskunnan kimppuun. X kohtaa Sigmanin ensimmäisenä Reaper muodossa ja päihittää hänet. Sigma palaa normaaliin muotoon ja on paljon vaikeampi. X voittaa Sigmanin, mutta kohtaa hänet vielä kolmannen kerran mutantoidussa muodossa, jossa Sigmanilla on kaksi heikkoa kohtaa. X päihittää Sigmanin, mutta se sekoitti aluksen generaattori, joka uhkasi maata. Pahasti haavoittunut General saapuu paikalle ja uhraa itsensä hänen sotilansa vuoksi. X pakenee aluksen avulla ja alkaa miettiä asioita ja näkee takaumia. Zero ottaa yhteyttä X:n ja X pyytää, jos X muuttuu Mavericiksi, niin Zeron pitää tuhota hänet. Zero hämmentyy X:n pyynnöstä ja katkaisee yhteyden.

Zero[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zeron tarina alkaa, kun Zero näkee unta, missä hän kohtaa vanhan tiedemiehen, joka paljastuu Dr. Wilyksi. Wily käskee Zeron nousta ja tuhota vihollisensa, joka tarkoittaa Mega Mania. Zero herää, kun saa hälytyksen, että Repliforcet hyökkäävät Sky Lagooniin. Zero kohtaa Magma Dragoonin, joka on kääntynyt Maverickin puolelle. Zero löytää Iriksen, joka on saanut pienia vammoja. Tämän jälkeen hän kohtaa Lohikäärme robotin ja tuhoaa tämän. Conole ilmestyy paikalle ja Zero kysyy, onko Conole kaiken hyökkäyksen takana. Conole kiistää ja kertoo, että hän vaan haluaa pelastaa siskonsa Iriksen. General julistaa sodan Reploidien kanssa ja salaperäinen hahmo on tyytyväinen Generalin ratkaisuun. Zero kohtaa Dragoonin ja voittaa tämän. Zero kohtaa Conolen miekkataistelussa. Iris tulee kuitenkin väliin ja pyytää taistelun loppumista. Zero ja Conole vannovat, että he taistelevat vielä kuolemaan asti. Zero voittaa kaikki Maverickit ja kohtaa Conolen. Zero päihittää Conolen, joka saa surmansa. Zero huomaa, että Iris on hävinnyt päämajasta. Hän kohtaa Iriksen, joka käy tämän kimppuun. Zero ei voi muuta kuin tuhota oma rakkaansa. Zero päihittää Iriksen. Iris menehtyy pian saaminsa vaurioihin. Zero kohtaa Generalin ja voittaa tämän. Pian alus alkaa täristä ja General sanoo, että joku muu ohjaa sitä. Zero kohtaa hahmon Sigmanin. Sigma kertoo Zeron menneisyyden .Zero ja Sigma kohtasivat aiemmin ennen kun Sigmanista tuli Maverick. Sigma menettää taistelussa toisen käden ja Zero oli vähällä tuhota Sigmanin. Yhtäkkiä Zeron otsaa ilmestyi W merkki, joka on Dr. Wilyn merkki. Zero sekoaa ja Sigma lyö Zerolta tajun pois. Zero kohtaa Sigmanin Reaper muodossa ja seuraavaksi normaalissa muodossa. Viimeisenä Zero kohtaa Sigmanin mutantoidussa muodossa. Voitettuaan Sigmanin, aluksen generaattori sekosi ja se uhkasi maata. General ilmestyy paikalle ja uhraa itsensä. Zero pakenee aluksesta ja saa selville, että hän ei voi pelastaa ketään ja että hänen kohtalonsa on tappaa kaikki.

Ero X:n ja Zeron tarinassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • X:n tarinassa tason valikon kohdassa on Double, kun taas Zeron tarinassa on Iris
 • X saa uuden aseen, kun päihittää jonkun Maverickin, kun taas Zero saa uuden tekniikan.
 • X:n alkuvideossa on Sigma ja General, kun taas Zeron alkuvideossa Zero näkee unta, jossa hän kohtaa mystisen hahmon, joka on Dr. Wily, joka käskee Zeron nousta ja suorittaa tehtävän.
 • Zeron tarinassa on kohtaus, jossa hän taistelee Conolea vastaan.
 • Zero kohtaa Iriksen, kun taas X kohtaa Doubleinin.
 • Kun Zero kohtaa Sigma reaperin, näytetään lyhytanimaatio, missä Sigma ja Zero taistelevat toisiaan vastaan. Sigma voittaa taistelun, kun Zero alkaa seota. Zeron kypärässä näkyy vilaukselta Dr. Wilyn logo. Sigma menettää taistelussa toisen käden.
 • X:n lopussa Zero ottaa yhteyttä X:ään, kun taas Zeron lopussa Zero saa selville, mikä on hänen kohtalonsa ja näkee takauman Iriksestä.

Triviaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Tämä on ensimmäinen peli jossa pelaaja voi pelata tarinan Zerolla.X3.ssa Zerolla pystyi pelata,mutta vain rajoitetusti.
 • Mega Man X4:ssa on samanlaiset ääninäyttelijät kuten Mega Man 8:a.X:n ääninäytteliänä on naispuolinen henkilö kuten Mega Man 8:ssa Mega Manin ääninäytteliä oli myös nainen. Iriksen kuolema kohtaus jossa Zero huutaa "What iam fighting for!?" on tullut yksi internet vitseistä lähinnä YouTubessa.
 • Frost Walrusin tasossa voit löytää Blizzard Buffalon (Mega Man X3) ja Chill Penguienin (Mega Man X) jäätyneenä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.