Mega Man 9

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mega Man 9
Megaman9cover.jpg
Kehittäjä Inti Creates
Julkaisija Capcom
Julkaisuaika PS3
USA25. syyskuuta 2008
EUR25. syyskuuta 2008
Wii
USA22. syyskuuta 2008
JPN24. syyskuuta 2008
EUR26. syyskuuta 2008
Xbox 360
EUR1. lokakuuta 2008
USA1. lokakuuta 2008
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Wii, PlayStation 3 ja Xbox 360
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man 9 on Inti Createsin ja Capcomin valmistama tasohyppelypeli, joka on jatkoa klassiselle Mega Man -sarjalle. Peli on ladattavissa Wiin WiiWare -latauspalvelusta, Playstation Networkistä ja Xbox Live Arcadesta.[1] Mega Man 9 on 8-bittisen Nintendo Entertainment System -pelikonsolin Mega Man -pelien tyylinen niin ääniltään kuin grafiikoiltaankin.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tarina alkaa kun kahdeksan robottia alkaa riehua ympäri maailmaa.Pian paljastuu että kyseessä ovat Dr.Lightin luomat robotit.Dr.Wily ottaa yhteyttä koko maailmaan videoviestin lähetyksellä ja ilmoittaa että hän ei ole tämän teon takana vaan syyttää Dr.Lightiä robottien riehumisesta.Mega Man päättää näyttää maailmalle että Dr.Light ei tekisi mitään pahaa vaan käy tuhoamassa Lightin luomukset.

Kun Mega Man on voittanut ensimmäisen Lightin robotin,Dr.Ligh on pidätetty ilkivallan aiheuttamisesta. Auto,Roll ja Mega Man eivät usko edelleen että Light on tämän takana vaan epäilevät Wilyä. Voitettuaan ensimmäiset neljä robottia, Mega Man saa sirun joka oli tehnyt roboteista väkivaltaisen. Kun Mega Man on voittanut kaikki 8 Lightin robotteja,näkee Roll,Auto ja Mega Man videonauhan jossa Wily valehtelee Lightin roboteille että he päätyvät kaatopaikalle ja heidät korvataan uusilla ja paremmilla robooteilla.Robotit kääntyvät Wilyn puheensa myötä ihmisiä ja Lightia vastaan.Mega Manilla on todiste siitä että Dr.Light on syytön.Yllättäen Dr.Wily vie videonauhan ja Mega Man ei voi muuta kun mennä Wilyn perään.Mega Man päihittää Wilyn.Wily antautuu ja kertoo että Light on sairas ja hänen on vietä sairaalaan.Wily vie Mega Manin Lightin luokse joka makaa sairaanoloisena häkissä.Kun Mega Man lähestyy häkkiä,Proto Man ilmestyy ja varoittaa Mega Mania että kyseessä on vale Light.Mega Man ei usko Proto Mania vaan koskee häkkiin joka oli sähköitetty ja Light olikin vale robotti.Linna on sortumaisillaan ja Wily pakenee kahden Fake Manien kanssa.Proto Man pelastaa Mega Manin ennen sortumaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hironobu Takeshitan(Mega Man 9 tuottaja) haastattelu 1up.com. 15.7.2008. Viitattu 15.7.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.