Mega Man X5

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mega Man X5
MegaMan X5.jpg
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Julkaisuaika

PlayStation
Japanin lippu 30. marraskuuta 2000
Flag of the United States.svg 1. helmikuuta 2001
Flag of Europe.svg 3. elokuuta 2001
PC
Flag of the United States.svg

Flag of Europe.svg Flag of South Korea.svg 2002
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta PlayStation, PC
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man X5 on Capcomin vuonna 2000 PlayStationille ja PC:lle julkaisema Mega Man X -sarjan 5. osa (7. jos Mega Man Xtreme- ja Mega Man Xtreme 2 -pelit lasketaan mukaan).

Pelin piti olla viimeinen Mega Man X -sarjan peli, mutta sarjaa jatkettiin.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vuonna 21XX, jonkin aikaa Mega Man X4:n tapahtumien jälkeen X ja Zero tulevat avaruussiirtokunta ”Eurasialle” kohtaamaan Sigman, joka on havaittu lähistöllä. Sigma löydetään piiloutuneena keskeneräisen patsaan päähän ja lyhyen taistelun jälkeen hän häviää tahallaan. Sigman räjähdys repii aukon ”Eurasian” runkoon ja siirtokunnan sisällä ollut Sigma-virus vuotaa ulos heikentyneiden puolustusten läpi leviten maapallon joka puolelle. minuuttien sisällä räjähdyksestä reploidit ympäri maailmaa menevät maverickeiksi ja alkavat tuhota kaikkea eteen tulevaa. samaan aikaan ”Eurasia” suistuu radaltaan ja syöksyy kohti maata. Maverick huntereilla on 16 tuntia aikaa etsiä maverickien valtaamilta alueilta tarvittavia osia voimistaakseen ainoaa käyttökelpoista asetta Enigmaa ja ampua Eurasia ennen kuin se törmää maahan aiheuttaen valtavia tuhoja tai mahdollisesti tuhoten koko planeetan ekosysteemin.

Englanninkielisessä versiossa jokainen tärkeä maverick on nimetty yhden Guns N' Roses -yhtyen jäsenen mukaan (koska Capcom Of Japanin työntekijät ovat yhtyeen faneja).

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Vaihtoehtoiset loput[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mega Man X5 on kolme erilaista vaihtoehtoista loppua.

Hyvä lopetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyvä lopetus tulee silloin, jos pelaaja onnistuu tuhoamaan Sigman avaruusaluksen ja on tuhonnut kaikki Maverickit. Zeron ja X:n taistelun jälkeen Sigma yrittää surmata tajuttoman X:n kunnes Zero estää tämän ja ampuu Sigmaa. Sigma poistuu paikalta. Kun Sigma on voitettu, X löytää Zeron pahasti vaurioituneena. Sigma ampuu X:ää ja Zeroa sanoen "viimeiset" sanansa "Drop dead..!"(suomeksi kuolkaa pois). Laser lävistää X:n ja Zeron. Zero pystyy viimeisellä voimillaan lopettaa Sigman. Zero sanoo, että voi vihdoin kuolla rauhassa .Mystinen hahmo (Dr Light) löytää X:n, jolla ei ole alavartaloa ja parantaa tämän. Kolme kuukautta myöhemmin X saa hälytyksen ja komennetaan tehtävään. X:n ainoa muisto hänen parhaasta ystävästään Zerosta on hänen lasermiekkansa.

Paha lopetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paha lopetus tulee silloin, jos pelaaja ei onnistu tuhoamaan avaruusalusta tai aika loppuu. Zero ei onnistu tuhoamaan sukkulan avulla Eurasiaa .Hetkeä myöhemmin, kun X, Alia,Signas ja Douglas luulevat Zeron menehtyneen, Alia havaitsee voimakkaan energian, joka täsmää Zeroon mutta energia sisältää negatiivista voimaa. Mystinen ääni (todennäköisesti Dr. Wily) sanoo Zerolle, että hänen on noustava ja suoritettava tehtävänsä. Zero leijuu ilmassa ja toiset alkavat epäillä, onko tämä Zeron todellinen muoto. X kohtaa Zeron Nightmare Areenalla, jonka taustalla on Dr. Wilyn logo. Voitettuaan Zeron Sigma yrittää tappaa X:n. Zero hyppää X:n eteen ja saa itse surmansa. Kun X voittaa Sigman, mystinen hahmo (Dr. Light) löytää pahasti vaurioituneen X:n. Tässä lopussa X on saanut enemmän vahinkoa. Light korjaa X:n kehon ja poistaa samalla hänen ikävät muistot Zerosta. Viikkoa myöhemmin X ei muista mitään tapahtuneesta eikä Zerosta.

Zeron loppu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä loppu on aika lailla samanlainen kuin Hyvässä lopussa mutta vain jos pelaa Zerolla. Zero kertoo viimeisiä sanoja X:lle. Zero näkee takauman hänen ja Sigman ensimmäisestä taistelusta (joka näytettiin Mega Man X4:ssa) ja mystisen hahmon, joka muistuttaa Dr Wilylä. Lopussa Zero näkee mielessään Iriksen, jonka Zero joutui väenvangällä tuhoamaan. Loppujen lopuksi Zero menehtyy.

Mega Man X5:n piti olla sarjan viimeinen jatko-osa, mutta sarjaa jatkettiin Mega Man X6:lla. Moni fani kritisoi sitä, että Capcom pilasi sarjan totaallisesti sotkemalla juonta. Monet fanit ovat sanonneet että Mega Man X5 olisi ollut hyvä lopetus sarjalle.lähde?

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]