Mega Man X5

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mega Man X5
MegaMan X5.jpg
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Pelisarja Mega Man
Julkaistu PlayStation
  • JP 30. marraskuuta 2000
  • NA 1. helmikuuta 2001
  • EU 3. elokuuta 2001
Windows
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Everyone
Alusta PlayStation, Windows
Jakelumuoto CD-ROM (en)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man X5 on Capcomin kehittämä ja julkaisema tasohyppely Mega Man -sarjaan, joka on julkaistu vuonna 2000 PlayStationille.

Pelin piti olla viimeinen Mega Man X -sarjan peli, mutta sarjaa jatkettiin Mega Man X6:lla.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 21XX, jonkin aikaa Mega Man X4:n tapahtumien jälkeen X ja Zero tulevat avaruussiirtokunta ”Eurasialle” kohtaamaan Sigman, joka on havaittu lähistöllä. Sigma löydetään piiloutuneena keskeneräisen patsaan päähän ja lyhyen taistelun jälkeen hän häviää tahallaan. Sigman räjähdys repii aukon ”Eurasian” runkoon ja siirtokunnan sisällä ollut Sigma-virus vuotaa ulos heikentyneiden puolustusten läpi leviten maapallon joka puolelle. minuuttien sisällä räjähdyksestä reploidit ympäri maailmaa menevät maverickeiksi ja alkavat tuhota kaikkea eteen tulevaa. samaan aikaan ”Eurasia” suistuu radaltaan ja syöksyy kohti maata. Maverick huntereilla on 16 tuntia aikaa etsiä maverickien valtaamilta alueilta tarvittavia osia voimistaakseen ainoaa käyttökelpoista asetta Enigmaa ja ampua Eurasia ennen kuin se törmää maahan aiheuttaen valtavia tuhoja tai mahdollisesti tuhoten koko planeetan ekosysteemin.

Englanninkielisessä versiossa jokainen tärkeä maverick on nimetty yhden Guns N' Roses -yhtyen jäsenen mukaan (koska Capcom Of Japanin työntekijät ovat yhtyeen faneja).

Mega Man X5 on kolme erilaista vaihtoehtoista loppua. Hyvä lopetus tulee silloin, jos pelaaja onnistuu tuhoamaan Sigman avaruusaluksen ja on tuhonnut kaikki Maverickit. Paha lopetus tulee silloin, jos pelaaja ei onnistu tuhoamaan avaruusalusta tai aika loppuu. Zeron loppu on hyvin samanlainen kuin Hyvässä lopussa, mutta tulee vain jos pelaa Zerolla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]