Zero (Mega Man)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
X ja Zero Mega Man X4 -pelin kansikuvassa.
Zero Mega Man Zero -pelin kansikuvassa.

Zero (ゼロ) on videopelihahmo Capcomin Mega Man -pelisarjassa. Hänen ensiesiintymisensä oli Mega Man X -sarjan ensimmäisessä pelissä. Zero on androidi ja korkealuokkainen Maverickien metsästäjä Maverick Hunters -organisaatiossa, jonka tehtävänä on suojella ihmiskuntaa erakoituneilta reploideilta, jotka tunnetaan englanniksi nimellä "Mavericks". Zero toimii myös oppaana ja pitkäaikaisena ystävänä X:lle, Mega Man X -sarjan päähenkilölle. Hän jatkaa rooliaan Mega Man Zero -sarjan päähenkilönä neljän pelin ajan ja sivuhahmona Mega Man ZX -sarjassa. Hän on lisäksi tehnyt esiintymisiä crossover-peleissä vierailevana hahmona.

Zeron kehitti Keiji Inafune, kun hän yritti luoda uutta päähenkilöä X-sarjalle, mutta Zero päätyi toissijaiseksi päähenkilöksi peliin, koska hän erosi ulkonäöllisesti liikaa alkuperäisestä Mega Manista.[1] Zero-sarjassa (kehittänyt Inti Creates) Zero toimi päähenkilönä, ja hänen ulkonäköänsä muutettiin niin, että hän näyttäisi enemmän ihmiseltä. Zero on sittemmin ollut myös pienessä sivuroolissa ZX-sarjassa Model Z -muodossa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelisarjan tarinassa tohtori Wily loi Zeron viimeisenä luomuksenaan ennen kuolemaansa, tarkoituksenaan luoda kehittynyt robotti, joka pystyisi tuhoamaan Mega Manin.[2] Zeron ohjelmoinnissa oli virheitä, joka teki hänestä väkivaltaisen ja haluttoman noudattamaan käskyjä, jonka vuoksi Wily sulki hänet kapseliin.[3] Zero herätettiin vuosikymmeniä myöhemmin Maverick hunters -ryhmän puolesta, mutta kontrolloimaton Zero tuhosi löytäjänsä. Taistellessaan myöhemmin Maverick Hunters -organisaation komentajaa Sigmaa vastaan, Zeron kypärän jalokivi hajosi ja hän menetti tajuntansa. Herättyään hän ei enää osoittanut merkkejä väkivaltaisuudesta ja hänestä tuli Maverick Hunter. [4]

  1. TGS '07: Mega Man celebrates 20th anniversary GameSpot. Viitattu 28.4.2022. (englanniksi)
  2. There Were Originally 24 Maverick Hunter Units, and Other Mega Man X Tidbits (Updated) // The Mega Man Network The Mega Man Network. Viitattu 28.4.2022. (englanniksi)
  3. Does the Rockman Zero Collection Storyline Explain Everything? // The Mega Man Network The Mega Man Network. Viitattu 28.4.2022. (englanniksi)
  4. Capcom, Mega Man X4, 1997.