Mega Man 11

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mega Man 11
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Jakelija Humble Store, Steam, Nintendo eShop, Microsoft Store ja PlayStation Store
Pelisarja Mega Man
Pelimoottori MT Framework
Julkaistu
  • 2. lokakuuta 2018
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: 10 vuotta tai vanhempi
PEGI 7
Alusta Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows, Xbox One
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man 11 (jap. ロックマン11 運命の歯車!!, Rockman 11: Unmei no Haguruma!!) on Capcomin kehittämä ja julkaisema tasohyppelypeli, joka on julkaistu lokakuussa 2018 Nintendo Switch-, PlayStation 4-, Windows- ja Xbox One -alustoille. Peli kuuluu Mega Man -pelisarjaan.

Capcom julkaisi tiedon pelistä Mega Manin 30-vuotispäivän kunniaksi.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin rakenne toimii samaan tapaan kuin aiemmissa klassisen Mega Man -pelisarjan osissa. Alussa on valittavana kahdeksan robottimestarin kenttää, jotka voi pelata haluamassaan järjestyksessä. Pomotaisteluiden jälkeen Mega Man saa käyttöönsä uusia aseita voitetuilta robottimestareilta. Tällä kertaa robottimestarien aseita käytettäessä koko Mega Manin ulkomuoto muuttuu, ei ainoastaan väri, kuten aiemmissa klassisen sarjan peleissä. Pelin aikana Mega Man voi kerätä ruuveja, jotka toimivat rahana Dr. Lightin kaupassa, josta pelaaja voi ostaa uusia kykyjä ja käytettäviä esineitä. Kahdessa edellisessä pelissä poissa olleet liukuminen ja ladattava ammus ovat jälleen käytettävissä.

Pelin huomattavin uusi ominaisuus on Double Gear -järjestelmä. Se sisältää Mega Manille kaksi uutta kykyä, joiden käyttöaika on lyhyt. Speed Gear hidastaa aikaa, antaen pelaajalle enemmän reaktioaikaa vihollisten hyökkäysten väistämiseen ja tasohyppelyyn. Power Gear taas nostaa Mega Manin hyökkäysvoimaa ja mahdollistaa kahden ladatun ammuksen ampumisen kerralla. Power Gear toimii myös kaikkien robottimestareilta kerättyjen aseiden kanssa. Lisäksi kun Mega Manin elinvoima on vähissä, molempia Geareita voi käyttää yhtä aikaa. Mega Man itse ei ole ainoa, joka käyttää Double Gear -järjestelmää, sillä myös robottimestarit hyödyntävät niitä taisteluissa ja saavat uusia voimia yleensä taistelun loppupuolella.

Muita uusia ominaisuuksia pelissä on esim. Rush Coil ja Rush Jet -kykyjen käyttäminen suoraan niille varatuista napeista, joten niitä ei tarvitse erikseen valita valikoista, kuten aiemmissa peleissä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

IGN antoi pelille arvosanaksi 7.5/10 arvostelussaan.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Samuel Claiborn: Mega Man 11 Review 1.10.2018. IGN. Viitattu 6.10.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]