Mega Man ZX

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mega Man ZX
Kehittäjä Inti-Creates
Julkaisija Capcom
Tuottaja Keiji Inafune
Säveltäjä Ippo Yamada
Pelisarja Mega Man
Julkaistu
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
Alusta Nintendo DS
Jakelumuoto Nintendo DS -pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man ZX (Japanissa Rockman ZX) on Capcomin ja Inti-Createsin tekemä toiminta-tasohyppely -peli Nintendo DS:lle. Peli julkaistiin Suomessa 22. kesäkuuta 2007.

Mega Man ZX muistuttaa jonkin verran PlayStationin Mega Man -pelejä, sillä pelin aikana nähdään muutamia lyhyitä Anime-pätkiä. Niiden ääninäyttely on japaniksi, ja tekstitykset on kirjoitettu englanniksi.

Mega Man itse ei esiinny ollenkaan tässä pelissä. Nyt Mega Man tarkoittaa mitä tahansa valittua henkilöä, joka voi saada supervoimia biometallilta. Pelin päähenkilöinä ovat Vent ja Aile, jotka kuuluvat näiden valittujen joukkoon. Pelin aikana nämä kaksoset eivät tapaa toisiaan kertaakaan, mutta he tuntevat kuitenkin toisensa hyvin.

Pseudoroidit ja elementit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Hivolt, Raptoroidi, sähkö
  • Hurricaune, Wolveroidi, sähkö
  • Lurerre, Abysroidi, jää
  • Leganchor, Gelroidi, jää
  • Fistleo, Predatoroidi, tuli
  • Flammole, Moleroidi, tuli
  • Purprill, Mandroidi, ei elementtiä
  • Protectos, Goreroidi, ei elementtiä

Tulihyökkäykset tehoavat hyvin jäähän, jäähyökkäykset sähköön, ja sähkö taas tuleen. Tämä on Mega Man Zerosta tuttu kaava.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On kulunut 200 vuotta Mega Man Zero 4:n tapahtumista. Ihmiset ja reploidit elävät nyt rauhassa keskenään, mutta maverickit ja Model W:t aiheuttavat silti ongelmia joillakin seuduilla.

Vent ja Aile ovat äitinsä kanssa Area H:n huvipuistossa. Maverickit hyökkäävät huvipuistoon, minkä seurauksena äiti kuolee. Girouettesta, Giro Expressin johtajasta, tulee Ventin ja Ailen uusi huoltaja.

Kymmenen vuotta myöhemmin Vent/Aile (riippuen siitä, kummalla hahmolla pelaa) toimittaa Girouetten kanssa tärkeää pakettia, jonka sisällä on Model X. Maverickit tulevat taas tuhoa aiheuttamaan, minkä seurauksena Vent/Aile putoaa jyrkänteeltä alas paketin kanssa.

Alhaalla Vent/Aile tapaa Prairien. Käärme-mechaniloidi, jonka tavoitteena on varastaa Model X, ilmestyy yllättäen paikalle. Model X antaa Ventille/Ailelle supervoimat, ja mechaniloidi tuhotaan. Prairie ja Model X selvisivät naarmuitta. Vent/Aile pitää biometallin itsellään ja liittyy Prairien joukkoihin.

Vent/Aile jatkaa matkaansa Area B:lle ja tapaa siellä Girouetten. Hän on kunnossa ja käyttää Model Z:aa. Girouette kertoo Ventille/Ailelle, että he molemmat ovat valittuja, ja että hän oli toistaiseksi pitänyt asian salaisuutena.

Serpent, Slither Inc:n johtaja, aiheuttaa tuhoa Prometheuksen ja Pandoran kanssa Area D:llä. Vent/Aile saapuu alueelle ja huomaa Girouetten olevan pahisten kontroloima. Vent/Aile joutuu taistelemaan Girouetten kanssa. Taistelun jälkeen Serpent, Prometheus ja Pandora imuroivat password-datan molemmilta hyviksiltä. Girouette kuolee ja muuttuu cyber-elfiksi. Vent/Aile saa Girouetten biometallin ja muuttuu Mega Man Model ZX:ksi.

Vent/Aile aikoo pysäyttää Slither Inc:n pahat aikeet ja alkaa suorittaa Prairien antamia tehtäviä surullisin mielin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]