Mega Man 6

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mega Man 6
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Jakelija Nintendo eShop
Tuottaja Tokuro Fujiwara
Pelisarja Mega Man
Julkaistu
  • JP 5. lokakuuta 1993
  • NA 15. maaliskuuta 1994
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
Alusta NES, Virtual Console
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man 6 (Japanissa nimellä Rockman 6: The Biggest Battle in History!!) on Capcomin kehittämä ja julkaisema julkaisema toiminta- ja tasohyppelypeli. Peli julkaistiin vuonna 1993 Nintendo Entertainment Systemille ja on viimeinen länsimaissa julkaistu Mega Man -sarjan peli kyseisellä konsolilla. (Japanissa julkaistiin vielä Monopolin tyylinen Rock Board 1990-luvun puolivälissä.)

Mega Man 6:a ei julkaistu Euroopassa lainkaan moduuliversiona, mutta sen yhdysvaltalaisia versioita päätyi kuitenkin myös Eurooppaan. Nintendo 3DS:n kauppapalvelun kautta peli julkaistiin ensimmäistä kertaa Euroopassa liki 20 vuotta alkuperäisestä Japanin ja Pohjois-Amerikan julkaisusta.

Capcom työsti peliä samanaikaisesti Mega Man X -pelin ohella, joka ilmestyi samana vuonna, ja peli suunniteltiin edeltäjiään haastavammaksi. Mega Man 6:ssa apulaitteet ovat erilaiset kuin muissa klassisissa Mega Man -peleissä, mutta niillä on silti samat ominaisuudet kuin aikaisemmillakin esineillä.

Suurin osa pelin roboteista edustaa tiettyjä kulttuureja, kuten Tomahawk Man (Amerikan alkuperäiskansat), Yamato Man (feodaalinen Japani), Flame Man (arabit, joskin hyvin etäisesti) ja Blizzard Man (mahdollisesti Pohjoismaat tai Kanada). Muut ovat suunnittelultaan pelisarjalle tyypillisempiä.

Knight Man ja Wind Man ovat Nintendo Power -lehden USA:ssa järjestämän kilpailun voittajien suunnittelemia. Kilpailun tarkoitus oli suunnitella robottimestari ja kaksi parhainta lähetettiin Capcomille. Kilpailuja oli pidetty aikaisemmin Japanissa lähes joka pelille; Knight Man ja Wind Man ovat ainoat robottimestarit, jotka eivät ole japanilaisten suunnittelemia. Knight Manin suunnitteli kanadalainen Daniel Vallée ja Wind Manin yhdysvaltalainen Michael Leader.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mystinen Mr. X isännöi ensimmäisiä robottiturnauksia, johon osallistuu useita robotteja kautta maailman. Kun turnauksen finaalissa on jäljellä enää kahdeksan robottia, Mr. X varastaa robotit ja ohjelmoi ne armeijakseen, jota hän aikoo käyttää maailman valloitukseen. Mega Man onnistuu tuhoamaan robotit ja jäljittää Mr. X:n tukikohdan. Mega Man voittaa Mr. X:n, joka tappion jälkeen paljastuu Mega Manin arkkiviholliseksi, tohtori Wilyksi. Mega Man onnistuu voittamaan Wilyn ja ilkeä tiedemies joutuu vihdoin kaltereiden taakse.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]