Mega Man 6

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mega Man 6
Mega-man-6.jpg
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Julkaisuaika Japanin lippu 5. lokakuuta, 1993
Yhdysvaltain lippu 15. maaliskuuta, 1994
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta NES, Nintendo 3DS (Virtual Console)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man 6 on Capcomin vuonna 1993 julkaisema toiminta-tasohyppelypeli Nintendo Entertainment Systemille ja viimeinen länsimaissa julkaistu Mega Man -peli kyseisellä konsolilla (Japanissa julkaistiin vielä Monopoli-tyylinen Rock Board 1990-luvun puolivälissä). Peliä ei julkaistu lainkaan Euroopassa kasettiversiona, tosin Nintendon 3DS:n kauppapalvelun kautta peli julkaistiin ensimmäistä kertaa Euroopassa liki 20 vuoden jälkeen alkuperäisestä Japanin ja Pohjois-Amerikan julkaisusta, mutta sen yhdysvaltalaisia versioita päätyi kuitenkin myös Eurooppaan.

Capcom työsti peliä samanaikaisesti Mega Man X -pelin ohella, joka ilmestyi samana vuonna; ja peli suunniteltiin edeltäjiään haastavammaksi. Mega Man 6 -pelissä apulaitteet ovat erilaiset kuin muissa klassisissa Mega Man-peleissä, mutta niillä on silti samat ominaisuudet kuin aikaisemmillakin esineillä.

Suurin osa pelin roboteista edustaa tiettyjä kulttuureja, kuten Tomahawk Man (Amerikan alkuperäiskansat), Yamato Man (feodaalinen Japani), Flame Man (arabit, joskin hyvin etäisesti) ja Blizzard Man (mahdollisesti Pohjoismaat tai Kanada). Muut ovat suunnittelultaan pelisarjalle tyypillisempiä.

Knight Man ja Wind Man ovat Nintendo Powerin Amerikassa pitämän kilpailun voittajden suunnittelemia. Kilpailun tarkoitus oli suunnitella robottimestari ja kaksi parhainta lähetettiin Capcomille ja lopulta ne päätyisivät peliin. Kilpailuja on pidetty aikaisemmin Japanissa lähes joka pelille, Knight- ja Wind man ovat ainoat robottimestarit, jotka eivät ole japanilaisten suunnittelemia. Knight Man on kanadalaisen Daniel Valléen suunnittelema ja Wind Man on USA:laisen Michael Leaderin suunnittelema.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Mystinen Mr X isännöi ensimmäisiä robottiturnauksia, johon osallistuu useita robotteja kautta maailman. Kun turnauksen finaalissa on jäljellä enää 8 robottia, Mr X varastaa robotit ja ohjelmoi ne armeijakseen, jota hän aikoo käyttää maailman valloitukseen. Mega Man onnistuu tuhoamaan robotit ja jäljittää Mr X:n tukikohdan. Mega Man voittaa Mr X:n, joka tappion jälkeen paljastuu Mega Manin arkkiviholliseksi, Dr Wilyksi. Mega Man onnistuu voittamaan Wilyn ja ilkeä tiedemies joutuu vihdoin kaltereiden taakse.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]