Mega Man 7

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mega Man 7
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Jakelija Yhdistynyt kuningaskunta ja Nintendo eShop
Tuottaja Tokuro Fujiwara
Säveltäjä Toshihiko Horiyama
Pelisarja Mega Man
Julkaistu
  • JP 24. maaliskuuta 1995
  • NA 1. syyskuuta 1995
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Lapsista aikuisille
Alusta SNES
Jakelumuoto SNES-pelimoduuli
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man 7 on klassisen Mega Man -sarjan seitsemäs osa, joka vei sarjan 16-bittiselle aikakaudelle Super Nintendo Entertainment System -pelikonsolille. Pelin juoni oli tavallista monipuolisempi ja kaikki kahdeksan robottimestaria eivät ole heti valittavissa, vaan niitä vastaan taistellaan kahdessa neljän mestarin vaiheessa. Sarjaan tuo syvyyttä uusi juonihahmo Bass apurinsa Treblen kanssa. Pelimukavuutta lisää salasanojen jakelu myös viimeisten kenttien välissä. Mega Man 7:sta on tehty fanin luoma 8-bittinen versio, joka muistuttaa vanhoja klassisia Mega Maneja.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli muistuttaa tietyssä mielessä enemmän sarjan Game Boy-pelejä kuin edeltäjiään NES-konsolilla. Mega Manin sprite on kuvaruudun kokoon nähden entistä suurempi, ja kuten Game Boy -peleissä, pelaaja voi kohdata vain neljä robottimestaria kerralla. Myös Mega Man V -Game Boy -pelistä tuttu esineiden rakentaminen on palautettu. Select-napin painaminen tasovalikossa vie pelaajan Auto-robotin työpajaan jossa pelissä ansaittuja ruuveja (bolt) voi käyttää esineiden rakentamiseen.

Pelin karkkimainen grafiikka saattoi olla Capcomin tapa erottaa kyseinen peli paljon synkemmästä Mega Man X -sarjasta. Tästä huolimatta monet erehtyivät aikoinaan luulemaan peliä Mega Man X 2:en jatko-osaksi, sillä se ilmestyi samana vuonna kuin Mega Man X 3.lähde?

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli jatkuu Mega Man 6:n lopusta. Tri Wily pakenee vankilasta piilottamiensa robottien avustuksella. Mega Man yrittää pysäyttää hänet jo heti alussa, mutta päätyy kohtaamaan ennestään tuntemattoman robotin nimeltä Bass, joka yllättäen vaikuttaakin olevan suorittamassa samaa tehtävää kuin Mega Man.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]