Mega Man 2

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo pelin Nintendo Entertaintment System-versiosta. Pelin Game Boy-versiosta kertoo artikkeli Mega Man 2 (Game Boy)
Mega Man 2
Megaman2.jpg
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Julkaisupäivä Flag of Japan.svg 24. joulukuuta, 1988
Flag of the United States.svg  ??. heinäkuuta, 1989
Flag of Europe.svg 14. joulukuuta, 1990
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta NES
Jakelualusta pelikasetti
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man 2 on Capcomin vuonna 1988 julkaisema toimintatasohyppelypeli, joka on suoraa jatkoa aikaisemmalle Mega Man- pelille. Pelin alussa voi valita vaikeustason normaalin ja vaikean välillä.

Mega Man 2 esitteli lukuisia elementtejä, joita käytettiin myöhemmissä Mega Man -peleissä. Näitä olivat:

  • Kahdeksan robottimestaria (ensimmäisessä pelissä oli vain kuusi)
  • Salasanat
  • Energiatankit
  • Kolme muuta apuvälinettä erikoisaseiden ohelle

Graafisesti peli oli selvästi parempi edeltäjäänsä.kenen mukaan? Myös harvinainen ohjausbugi onnistuttiin korjaamaan lähes täysin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Mega Man voitti Tohtori Wilyn ensimmäisessä pelissä, Wily päätti kostaa tämän ja rakensi 8 omaa robottiaan tuhotakseen Mega Manin.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flash Man, Quick Man, Bubble Man ja Heat Man nähtiin ensimmäisessä Game Boyn Mega Man pelissä samana vuonna. Air Man, Wood Man, Metal Man ja Crash Man nähtiin puolestaan GB-pelissä Mega Man II vuonna 1992.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin musiikit kuuluvat tunnetuimpien Nintendo Entertainment Systemin videopelimusiikkien joukkoon ja niistä on tehty myöhemmin paljon uudelleensoitettuja remix-versioita fanien toimesta. Pelin musiikit ovat saavuttaneet suuren suosion internetin pelimusiikkiin keskittyvissä yhteisöissä, esimerkiksi OverClocked Remix -sivustolla. Myös monet pelimusiikkiin keskittyneet yhtyeet, kuten NESkimos ja Minibosses ovat muuttaneet pelin musiikkeja rock-kappaleiksi. Lisäksi yhdysvaltalainen rockyhtye The Megas on tehnyt pelin soundtrackista kokonaisen albumin, jossa lähes jokainen pelin musiikki on muutettu rock-kappaleiksi ja niissä on myös pelin tarinaan liittyvä sanoitus.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]