Mega Man 8

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mega Man 8
Euroopan version kansikuva
Euroopan version kansikuva
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Tuottaja Keiji Inafune (en)
Pelisarja Mega Man
Julkaistu PlayStation
Sega Saturn
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Everyone
Alusta PlayStation, Sega Saturn
Jakelumuoto CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man 8 on Capcomin tuottama videopeli. Se on klassisen Mega Man -sarjan kahdeksas julkaisu ja toinen Sonyn PlayStation-konsolille julkaistu Mega Man -peli (ensimmäinen oli Mega Man X4). Se on klassisen Mega Man -pelisarjan ensimmäinen esiintyminen 32-bittisillä pelikonsoleilla.

Peli toi klassiseen Mega Man -sarjaan muutamia uudistuksia. Huomattavimpia ovat uusittu sprite-grafiikka ja ensimmäistä kertaa klassisessa sarjassa kuultu ääninäyttely. Pelin tarinaa kuljettavat välivideot on toteutettu anime-animaationa. Pelitilanteen tallennukseen ei käytetä enää salasanoja kuten ennen vaan tallennusta muistikortille. Huomattaviin pelillisiin uudistuksiin kuuluu mm. Mega Manin kyky uida vedessä (tämä ominaisuus jäi ainutkertaiseksi sillä missään muussa sarjan pelissä uiminen ei ole mahdollista). Ensimmäistä kertaa Mega Man 7:ssä nähty kauppa tekee paluun ja Mega Man voi ostaa uusia kykyjä ja varusteita kerättyään tarpeeksi ruuveja.

Pelistä julkaistiin myöhemmin myös versio Sega Saturnille, joka sisälsi uusia tasomusiikkeja (mm. Tengu Man:in tasoon) ja kaksi piilotettua pomovastusta, Cut Man ja Wood Man ensimmäisistä Mega Man -peleistä.

Mega Man 8:n sprite-grafiikkaa ja kahta robottimestaria (Tengu Man ja Astro Man) tultiin käyttämään myöhemmin pelissä Mega Man & Bass. Seuraava numeroitu sarjan peli, Mega Man 9, julkaistiin vasta vuonna 2008.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mega Man 8 ei ole yhtä suosittu fanien keskuudessa kuin sen edeltäjät, sillä peli jatkoi seitsemännen pelin "karkkimaista" graafista suunnittelua (joka yritti tehdä eroa X-sarjaan). Suurin ärtymyksen aihe fanien keskuudessa oli kuitenkin pelin heikko ääninäyttely. Pelin puheet sisältävät lukuisia väärin lausuntoja, mutta eniten faneja ärsytti Mega Man:in ääninäyttelijä, joka oli nainen. Naisen käyttö pikkupoikien äänenä on yleistä japanilaisessa animessa ja niinpä sen uskottiin toimivan myös englanniksi. Esimerkiksi Dr. Lightin ääni on ollut usein fanien naurun kohteena ja puheen on sanottu muistuttavan piirroshahmo Elmerin puhetapaa. Pelin ääninäyttely on myös noussut internet-vitsiksi YouTubessa ja muilla sivustoilla.

Pelisivusto IGN listasi pelin huonoimmiten ääninäyteltyjen pelien listalle Halloween-spesiaalissaan.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]