Mega Man (vuoden 1994 televisiosarja)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mega Man
Tyyli Piirrossarja
Kestoaika 22 minuuttia
Perustuu Capcomin Mega Man -pelisarjaan
Pääosissa Ian James Corlett
Scott McNeil
Jim Byrnes
Terry Klassen
Robyn Ross
Garry Chalk
Alkuperämaa  Japani
 Yhdysvallat
 Kanada
Verkko Yhdysvallat Syndikointi
Fox Family
Esitetty 11. syyskuuta 1994 – 10. joulukuuta 1995
Tuotantokausia 2
Jaksoja 27
Tuotanto
Tuottaja(t) Kenzo Tsujimoto
Akio Sakai
Jun Aida
Daniel Kletzky
Scott McNeil
Ohjaaja(t) Hiroyuki Yokoyama
Joe Ruby
Ken Spears
Säveltäjä(t) Tom Keelynside
John Mitchell
Tuotantoyhtiö(t) Capcom
Ruby-Spears
Ashi Productions
Ocean Productions
The Summit Media Group
Aiheesta muualla
IMDb

Mega Man on japanilais-amerikkalais-kanadalainen animaatiosarja, joka perustuu Capcomin samannimiseen videopeli hahmoon. Sarja on tuotettu yhteistyössä Capcomin, Ruby-Spearsin, Ashi Productionsin ja Ocean Productionsin kanssa. Sarja alkoi Yhdysvalloissa 11. syyskuuta 1994 ja päättyi vuotta muohemmin 10. joulukuuta 1995. Sarjaan on tuotettu kaksi tuotantokautta, josta oli myös suunnitteilla kolmas kausi, mutta budjettileikkauksien takia sarja lopetettiin.

Hahmot sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mega Man (Ian James Corlett): Sarjan päähahmo. Animaatioversio peilaa videopeli version taustaa, koska Rock (Mega Manin todellinen nimi) oli alunperin yksi kahdesta Tri. Lightin avustajarobotista. Myöhemmin siitä muunnettiin taistelijarobotti taistellaakseen pahan Tri. Wilyn uudelleenohjelmoituja robottimestareita vastaan.
  • Roll (Robyn Ross): Rockin sisar ja toinen Tri. Lightin avustajista. Roll alunperin rakennettiin kotitalous töihin, mutta Wilyn tekojen jälkeen tämä ryhtyi avustamaan Mega Mania taisteluissa. Rollilla ei varsinaisesti ole minkäälaisia aseita, mutta sen käsivarteen rakennettu imuri osoittautui hyödylliseksi joissain tilanteissa.
  • Tri. Thomas Light (Jim Byrnes): Rockin, Rollin ja robottimestareiden alkuperäinen kehittäjä. Hän alunperin toimi Tri. Wilyn kanssa kehittääkseen toimivia robottiapureita työmaille ja muihin ihmiskuntaa hyödyllistämiseen. Wily kuitenkin petti Lightin kääntymällä tätä vastaan, varastaen Lightin pohjapiirustukset ja robottimestarit.
  • Rush (Corlett): Mega Manin robottikoira. Peliversion lailla Rush pystyy muuntautumaan koirasta jetti -muotoon.

Vastukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tri. Albert W. Wily (Scott McNeil): Sarjan pääpahis ja Lightin entinen avustaja. Wily varasti Lightin robotti prototyypit ja lukuisat pohjapiirustukset, uudelleenohjelmoijen niistä pahoja. Wily oli vakuuntunut siitä, että Light olisi muka sabotoinut hänen elämäntyönsä ja varastanut kaiken kunnian itselleen. Sarjassa Wilyllä on karkea saksalainen aksentti.
  • Proto Man (McNeil): Mega Manin isoveli ja työllinen Wilylle. Se on ensimmäinen Lightin ja Wilyn suunnittelema kokeellinen humanoidirobotti, joka meni pieleen. Vaikkakin Proto Man työskentelee Wilylle, niin sillä on kovasti tapana olla tottelematta Wilya ja usein samalla estää Wilyn suunnitelmat. Se on myös kovasti kiintynyt joko tuhotakseen Mega Manin tai voittaakseen tämän Wilyn puolelle.


Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Mega Man (TV series)