Mega Man (vuoden 1994 televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mega Man
Tyyli Piirrossarja
Kestoaika 22 minuuttia
Perustuu Capcomin Mega Man -pelisarjaan
Pääosissa Ian James Corlett
Scott McNeil
Jim Byrnes
Terry Klassen
Robyn Ross
Garry Chalk
Alkuperämaa  Japani
 Yhdysvallat
 Kanada
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat Syndikointi
Fox Family
Esitetty 11. syyskuuta 1994 – 10. joulukuuta 1995
Tuotantokausia 2
Jaksoja 27
Tuotanto
Tuottaja(t) Kenzo Tsujimoto
Akio Sakai
Jun Aida
Daniel Kletzky
Scott McNeil
Ohjaaja(t) Hiroyuki Yokoyama
Joe Ruby
Ken Spears
Säveltäjä(t) Tom Keelynside
John Mitchell
Tuotantoyhtiö(t) Capcom
Ruby-Spears
Ashi Productions
Ocean Productions
The Summit Media Group
Aiheesta muualla
IMDb

Mega Man on japanilais-amerikkalais-kanadalainen animaatiosarja, joka perustuu Capcomin samannimiseen videopelihahmoon. Sarja on tuotettu yhteistyössä Capcomin, Ruby-Spearsin, Ashi Productionsin ja Ocean Productionsin kanssa. Sarja alkoi Yhdysvalloissa 11. syyskuuta 1994 ja päättyi vuotta myöhemmin 10. joulukuuta 1995. Sarjaan on tuotettu kaksi tuotantokautta, josta oli myös suunnitteilla kolmas kausi, mutta budjettileikkauksien takia sarja lopetettiin.

Hahmot sarjassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mega Man (Ian James Corlett): Sarjan päähahmo. Animaatioversio peilaa videopeliversion taustaa, koska Rock (Mega Manin todellinen nimi) oli alun perin yksi kahdesta Tri. Lightin avustajarobotista. Myöhemmin siitä muunnettiin taistelijarobotti, jonka tarkoituksena oli taistella pahan Tri. Wilyn uudelleenohjelmoituja robottimestareita vastaan.
  • Roll (Robyn Ross): Rockin sisar ja toinen Tri. Lightin avustajista. Roll rakennettiin alun perin kotitaloustöitä varten, mutta Wilyn tekojen jälkeen se ryhtyi avustamaan Mega Mania taisteluissa. Rollilla ei varsinaisesti ole minkäälaisia aseita, mutta sen käsivarteen rakennettu imuri osoittautui hyödylliseksi joissain tilanteissa.
  • Tri. Thomas Light (Jim Byrnes): Rockin, Rollin ja robottimestareiden alkuperäinen kehittäjä. Hän toimi alun perin Tri. Wilyn kanssa kehittääkseen toimivia robottiapureita työmaille ja muualle ihmiskunnan hyödyksi. Wily kuitenkin petti Lightin kääntymällä tätä vastaan, varastaen Lightin pohjapiirustukset ja robottimestarit.
  • Rush (Corlett): Mega Manin robottikoira. Peliversion lailla Rush pystyy muuntautumaan koirasta jetti -muotoon.

Vastukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Tri. Albert W. Wily (Scott McNeil): Sarjan pääpahis ja Lightin entinen avustaja. Wily varasti Lightin robottien prototyypit ja lukuisat pohjapiirustukset, ja uudelleenohjelmoi niistä pahoja. Wily oli vakuuntunut, että Light olisi muka sabotoinut hänen elämäntyönsä ja varastanut kaiken kunnian itselleen. Sarjassa Wilyllä on karkea saksalainen aksentti.
  • Proto Man (McNeil): Mega Manin isoveli ja Wilyn apulainen. Se on ensimmäinen Lightin ja Wilyn suunnittelema kokeellinen humanoidirobotti, joka epäonnistui. Vaikka Proto Man työskentelee Wilylle, niin sillä on tapana olla tottelematta Wilya ja usein samalla estää Wilyn suunnitelmat. Se on myös kovasti kiintynyt joko tuhotakseen Mega Manin tai voittaakseen tämän Wilyn puolelle.


Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Mega Man (TV series)