Mega Man X6

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mega Man X6
Megaman X 6 Pal.jpg
Kehittäjä Capcom
Julkaisija Capcom
Pelisarja Mega Man
Julkaistu PlayStation
Windows
Lajityyppi Tasohyppely
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta PlayStation, Windows
Jakelumuoto CD-ROM (en)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mega Man X6 (jap. ロックマンX6, Rockman X6) on Capcomin Mega Man X -sarjan julkaisujärjestyksessä 8. ja viimeinen PlayStationille julkaistu Mega Man X -peli.Mega Man X5 piti olla sarjan viimeinenosa mutta tarina jatkettiin.Mega Man X6:ssa ollaan sanottu olevan X sarjan parhaat musiikit.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On kulunnut kolme viikkoa Avaruusasema Eurasian tuhosta(vaikka Mega Man X5:ssa siitä oli kulunut 10 vuotta)ja Reploidit korjaavat planeetan Eurasian tuhoamisen aiheuttamien osien takia.Gate löytää Eurasia raunioiden keskeltä DNA kappalleen joka kuului Zerolle mikä menehtyi Sigmanin taistelussa.Gate käyttää Zeron DNA:ta ja altistuu Zero Virukselle.X näkee unta Zerosta joka sanoo että X on planeetan ainoa suojelija.Alia hälyttää X:n taistelu asemiin kun Eurasian korjaus maassa on havaittu maverickeja.X kohtaa Mekanolin joka oli altistunut maverick virukseen.X tuhoaa Mekanolin joka räjähti kappaleiksi.Pian Zeron näköinen pinkkihahmo ilmestyy paikalle ja tuhoaa loput mekanolista.Pian paikalle saapuu Hig-Max joka on X:lle mahdoton vastus.X saa selville että kyseinen Zero hahmo oli Nightmare Zero.X saa selville Isockin ja Hig-Maxin suunnitelmasta altistaa ihmiset ja reploidit nightmare virukseen ja hallita maailma.X kohtaa 8 Nightmare tutkijaa.X kohtaa Nightmare Zeron ja tuhoaa tämän joka tuo oikean Zeron takaisin.Tosin Zero oli piilottanut salaa itsensä ja samalla korjannut itsensä.Tämä herätti monelle Mega Man faneille närää koska Capcomin idea tuoda Zero takaisin kuolleesta ei ollut kekseliäs.X voittaa kaikki tutkijaa ja saavat selville että Alian entinen kumppani Gate on kaiken sekasorron takana.X suuntaan Gaten labraan jossa hän kohtaa Hig-Maxin uusinta ottelussa ja voittaa hänet.X kohtaa pian Gaten joka käyttää kultaista haarniskaa.X onnistuu voittamaan Gaten.Gate haavoittuu pahoin ja ei voi enää taistella mutta herättää Sigmanin takaisin henkiin kuin tyhjästä.Sigma ei kaipaa Gaten apua vaan tuhoaa tämän.X lähtee Sigmanin perään ja lopulta pystyy jälleen voittamaan Sigmanin.Näin rauha on saapunut ja ihmiskunnan korjaus voi jatkua.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Maverickit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Muoto Kenttä Kopioitu ase (X) Opittu tekniikka (Zero) Heikkous
Commander Yammark sudenkorento Amazon Area Yammar Option Yammar Option Ray Arrow/Rekkoha
Rainy Turtloid kilpikonna Inami Temple Meteor Rain Ensuizan (Circle Water Slash) Ice Burst/Z-Saber
Shield Sheldon simpukka Laser Institute Guard Shell Guard Shell Metal Anchor/Rakukojin
Blizzard Wolfang Susi North Pole Area Ice Burst Hyoroga (Ice Wolf Fang) Magma Blade/Shoenzan
Blaze Heatnix Feeniks-lintu Magma Area Magma Blade Shoenzan (Soaring Flame Slash) Ground Dash/Sentsuizan
Infinity Mijinion kirppu Weapon Center Ray Arrow Rekkoha (Splitting Light Command) Guard Shell
Metal Shark Player vasarahai Recycling Lab Metal Anchor Rakukojin (Falling Steel Blade) Meteor Rain/Ensuizan
Ground Scaravich pillerinpyörittäjä Central Museum Ground Dash Sentsuizan (Spinning Crash Slash) Yammar Option

Huomioitavaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Peli julkaistiin nopeasti Amerikassa, eikä maverickien japaninkielisiä nimiä käännetty tai muutettu. Myös japanilaiset äänet ja alkumusiikki jätettiin amerikkalaisiin ja eurooppalaisiin versioihin.Amerikassa julkaistu Mega Man X Collection PS2 Mega Man X6:ssa japanilainen ääninäyttely raita on poistettu kokonaan välianimaatioissa.
  • Pelissä on monia ongelmia, joiden takia sitä pidetään yhtenä huonoimmista Mega Man X -peleistä. Pelissä voi esimerkiksi jäädä jumiin paikkoihin, joissa voi edetä vain oikealla aseella mutta joihin voi päästä ilman kyseistä asetta, jolloin ainoa keino päästä pois on menettää kaikki jäljellä olevat elämät.
  • Mysteerikseksi jäi kuinka Sigma heräsi henkiin.
  • Zero palasi takaisin koska oli piilottanut ja korjannut itsensä salaa vaikka Mega Man X5:ssa hänellä oli vain Zero-Buster käytettävissä.Tämä herätti Mega Man faneille pientä kiekkua.Monien fanien mielestä Metal Shark Player olisi tuonnut Zeron takaisin koska tämän taitona oli tuoda kuolleet Reploidit ja robotit henkiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]