Wikipedia:Etusivu

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Main Page)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Wikipediaan, vapaaseen tietosanakirjaan.

Suomenkielisessä Wikipediassa on tällä hetkellä 404 589 artikkelia.

Haku Wikipediasta HakuAjankohtaistaSelaa luokittainLuo artikkeli

SuositellutHyvätLupaavat artikkelitUudet sivut

 
Tervetuloa Wikipediaan Tervetuloa Wikipediaan ja tietoja Wikipediasta

UKKArtikkelin luominenKeskusteluNeuvonta

 

Suositeltu artikkeli

Bullwhip and IJ hat.jpg

Tri Henry Walton ”Indiana” Jones Jr., toisinaan lyhyesti Indy, on kuvitteellinen arkeologi ja seikkailija, jonka loivat elokuvaohjaajat Steven Spielberg ja George Lucas. Harrison Ford on esittänyt Indiana Jonesia neljässä elokuvassa, joiden menestyksen siivittämänä hahmo on esiintynyt muun muassa sarjakuvissa, kirjoissa, oheistuoteleluissa ja peleissä. Lisäksi hahmon nimellä markkinoidaan neljää huvipuistolaitetta eri puolilla maailmaa.

Indiana Jones esiintyi ensi kertaa vuonna 1981 ilmestyneessä elokuvassa Kadonneen aarteen metsästäjät, josta tuli menestys. Tämän jälkeen hahmo on esiintynyt kolmessa elokuvassa: Indiana Jones ja tuomion temppeli (1984), Indiana Jones ja viimeinen ristiretki (1989) sekä Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (2008). Viides elokuva saa ensi-iltansa heinäkuussa 2019. Televisiosarjaa Indiana Jones Junior (1992–1993), tietokonepelien äänirooleja ja Viimeisen ristiretken alkuun sijoitettua nuoruuskohtausta (jossa Jonesia esittää River Phoenix) lukuun ottamatta hahmoa on aina esittänyt Harrison Ford.

Miten voit auttaa

Wikipedia tarvitsee apuasi! Punainen linkki tarkoittaa, että aiheesta ei vielä ole artikkelia. Voit auttaa kirjoittamalla puuttuvista aiheista.

MARC-indeksi · kellosammakko(?) · suomalainen leipä · kansainväliset vedet · Juan Sebastián Elcano(?) · El Mozoten verilöyly · Darts (yhtye) · Salim A. Salim(?) · Torsten Lode(?) · Minneapolis-Saint Paulin kansainvälinen lentoasema · Biobío (joki) · Vapahtajan pyhän Efrasinnjan kirkko(?) · kärsimyspassio(?) · integraaliydin · Puolan parlamenttivaalit 2015 · hämmästys

Viikon kilpailun aiheena on tällä viikolla Pääkaupungit.
Lisää artikkelitoiveita · Osallistu Wikiprojekteihin · Paranna sivuja
Osallistu artikkeleiden vertaisarviointiin · Laajenna tynkiä

Äskettäin kuolleita

Fidel Castro2.jpg

Fidel Castro (19262016) oli Kuuban pitkäaikainen johtaja. Hän syrjäytti Fulgencio Batistan vallasta 1959 ja toimi maansa pääministerinä 1959–1976, presidenttinä 1976–2008 ja Kuuban kommunistisen puolueen pääsihteerinä 1965–2011.

Katso myös:
 

Uutisissa

Wikiuutiset – Lisää uutisia

1. joulukuuta

Maailman AIDS-päivä.

Tiesitkö, että...

Boustrophedon Greek.png Kreikankielistä bustrofedon-kirjoitusta.
  • flada on maankohoamisen seurauksena lahdesta altaaksi muodostuva vesialue, joka on yhteydessä mereen vesiväylän tai salmen kautta?
  • …asevalmistaja Sakon omisti jatkosodan jälkeen Suomen Punainen Risti ja vuodesta 1962 Nokian edeltäjä Suomen Kaapelitehdas?
  • …muinaisissa kreikkalaisissa ja roomalaisissa kirjoituksissa käytetyssä bustrofedon-tekniikassa kirjoitussuunta ja kirjaimet vaihtuvat jokaisen rivin lopussa peilikuvikseen?


Wikipedian sisarhankkeet

Wikipediaa ylläpitää voittoa tavoittelematon Wikimedia Foundation, joka ylläpitää muitakin monikielisiä vapaan sisällön hankkeita:

Commons-logo.svg Commons
Yhteisiä mediatiedostoja
Wikinews-logo.svg Wikiuutiset
Uutispalvelu
Wiktionary-logo.svg Wikisanakirja
Sanakirjoja
Wikiquote-logo.svg Wikisitaatit
Sitaattikokoelmia
Wikibooks-logo.svg Wikikirjasto
Vapaita oppikirjoja ja oppaita
Wikisource-logo.svg Wikiaineisto
Vapaiden tekstien arkisto
Wikispecies-logo.svg Wikispecies
Lajien luettelo
Wikiversity-logo.svg Wikiopisto
Vapaa oppimisen verkkoyhteisö
Wikidata-logo.svg Wikidata
Vapaa tietopankki
Wikimedia Community Logo.svg Meta-Wiki
Wikimedian hankkeiden koordinaatio

Wikipedia muilla kielillä

Kymmenen suurinta Wikipediaa artikkeleiden määrällä mitaten:

English (englanti) · Svenska (ruotsi) · Cebuano (cebuano) · Deutsch (saksa) · Nederlands (hollanti) · Français (ranska) · Русский (venäjä) · Italiano (italia) · Español (espanja) · Winaray (Waray-waray)

Täydellinen luettelo