Wikipedia:Viikon kilpailu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
 Viikon kilpailu
   Viikon 16 aiheena on Lääkkeet, myrkyt ja päihteet
Viikon kilpailu

Viikon kilpailut (VK) ovat leikkimielisiä, yhteisiä kilpailuja Wikipediassa, joihin saa osallistua muokkaamalla suomenkielistä, inarinsaamenkielistä, pohjoissaamenkielistä tai livvinkarjalankielistä Wikipediaa. Kilpailu on alun perin kehitetty ruotsinkielisessä Wikipediassa. Norjan- (uus- ja kirjanorja) ja pohjoissaamenkielisellä Wikipedialla on lisäksi yhteinen kilpailu. Ensimmäinen viikon kilpailu suomenkielisessä Wikipediassa järjestettiin marraskuussa vuonna 2012.

Viikon kilpailu -vastaavat[muokkaa wikitekstiä]

Viikon kilpailulla on omat varsinaiset VK-vastaavat:

Viikon kilpailun taustalla ovat lisäksi laitteistoa ylläpitävät teknikot:

Osallistuminen[muokkaa wikitekstiä]

Viikon kilpailussa on ennalta määritelty aihe. Kilpailussa lasketaan mukaan aiheeseen liittyvät muokkaukset. Pisteet laskee automaattisesti Danmichaelon (ei puhu suomea, vaan norjaa ja englantia) ohjaama UKBot. Viikon kilpailun järjestää järjestäjäksi ilmoittautunut käyttäjä. Kilpailussa saa järjestäjän määräämien kriteerien mukaisesti pisteitä, ja tietyillä pistemäärillä saa tietynlaisia ruusukkeita. Lisäksi voittajalle on oma ruusuke. Botti jakaa ruusukkeet.

  • Sininen ruusuke, ensimmäinen palkinto kilpailuissa, joiden aiheena on artikkelien laajentaminen tai tietty aihealue.
  • Punainen ruusuke, ensimmäinen palkinto kilpailuissa, joiden aiheena on muu kuin artikkelien laajentaminen eli esim. luokittelu, lähteistys tai kielenhuolto.
  • Oranssi ruusuke, ensimmäinen palkinto kilpailuissa, joiden aiheena on kuvitus.
  • Sateenkaariruusuke, ensimmäinen palkinto kilpailuissa, joiden aiheena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.
  • Vihreä ruusuke, ensimmäinen palkinto kilpailuissa, joiden aiheena on erikoisaihe, joka ei sovi yllä olevien muiden ruusukkeiden määrityksiin, tai aiheena on uusien artikkelien luominen.
  • Ruskea ruusuke, vaaleanvioletti ruusuke, violetti ruusuke ja hopeinen ruusuke, palkinnot, joita voi antaa useille osallistujille. Ruskea annetaan yleensä yli 200 pisteestä, vaaleanvioletti yli 500 pisteestä, violetti yli 1 000 pisteestä ja hopeinen yli 2 500 pisteestä.
  • Valkoinen ruusuke, palkinto kaikille osallistujille Wikipedian ensimmäisessä kilpailussa (jaettu ainoastaan kilpailussa 2012-48)
  • Keltainen ruusuke, palkinto kilpailun järjestäjälle.