Wikipedia:Viikon kilpailu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Viikon kilpailu logo.png
 Viikon kilpailu
   Viikon 13 aiheena on Uhanalaiset lajit
Viikon kilpailu

Viikon kilpailut (VK) ovat leikkimielisiä, yhteisiä kilpailuja Wikipediassa, joihin saa osallistua muokkaamalla suomenkielistä, inarinsaamenkielistä, pohjoissaamenkielistä tai livvinkarjalankielistä Wikipediaa. Kilpailu on alun perin kehitetty ruotsinkielisessä Wikipediassa. Norjan- (uus- ja kirjanorja) ja pohjoissaamenkielisellä Wikipedialla on lisäksi yhteinen kilpailu. Ensimmäinen viikon kilpailu suomenkielisessä Wikipediassa järjestettiin marraskuussa vuonna 2012.

Viikon kilpailu -vastaavat[muokkaa wikitekstiä]

Viikon kilpailulla on omat varsinaiset VK-vastaavat:

Viikon kilpailun taustalla ovat lisäksi laitteistoa ylläpitävät teknikot:

Osallistuminen[muokkaa wikitekstiä]

Viikon kilpailussa on ennalta määritelty aihe. Kilpailussa lasketaan mukaan aiheeseen liittyvät muokkaukset. Pisteet laskee automaattisesti Danmichaelon (ei puhu suomea, vaan norjaa ja englantia) ohjaama UKBot. Viikon kilpailun järjestää järjestäjäksi ilmoittautunut käyttäjä. Kilpailussa saa järjestäjän määräämien kriteerien mukaisesti pisteitä, ja tietyillä pistemäärillä saa tietynlaisia ruusukkeita. Lisäksi voittajalle on oma ruusuke. Botti jakaa ruusukkeet.

  • Article blue.svg Sininen ruusuke, ensimmäinen palkinto kilpailuissa, joiden aiheena on artikkelien laajentaminen tai tietty aihealue.
  • Article red.svg Punainen ruusuke, ensimmäinen palkinto kilpailuissa, joiden aiheena on muu kuin artikkelien laajentaminen eli esim. luokittelu, lähteistys tai kielenhuolto.
  • Article orange.svg Oranssi ruusuke, ensimmäinen palkinto kilpailuissa, joiden aiheena on kuvitus.
  • Rainbow ribbon.svg Sateenkaariruusuke, ensimmäinen palkinto kilpailuissa, joiden aiheena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.
  • Article green.svg Vihreä ruusuke, ensimmäinen palkinto kilpailuissa, joiden aiheena on erikoisaihe, joka ei sovi yllä olevien muiden ruusukkeiden määrityksiin, tai aiheena on uusien artikkelien luominen.
  • Article brown.svg Ruskea ruusuke, Article MediumPurple.svg vaaleanvioletti ruusuke, Article purple.svg violetti ruusuke ja Article grey.svg hopeinen ruusuke, palkinnot, joita voi antaa useille osallistujille. Ruskea annetaan yleensä yli 200 pisteestä, vaaleanvioletti yli 500 pisteestä, violetti yli 1 000 pisteestä ja hopeinen yli 2 500 pisteestä.
  • Article white.svg Valkoinen ruusuke, palkinto kaikille osallistujille Wikipedian ensimmäisessä kilpailussa (jaettu ainoastaan kilpailussa 2012-48)
  • Article yellow.svg Keltainen ruusuke, palkinto kilpailun järjestäjälle.