Luettelo maailman suurimmista järvistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo maailman suurimmista järvistä pinta-alan mukaan.lähde? Luettelossa ovat sekä makeavetiset että murtovettä sisältävät luonnolliset järvet, muttei ihmisen aikaansaamia tekojärviä eikä epätäydellisesti merestä eristyneitä laguuneja.

Sija Järvi paikka km² muoto
(kaikki samassa mittakaavassa)
1 Kaspianmeri Azerbaidžan, Venäjä, Kazakstan, Turkmenistan, Iran &&&&&&&&&0371000.&&&&00371 000 km² Caspian outline.png
2 Yläjärvi Kanada, Yhdysvallat, &&&&&&&&&&082414.&&&&0082 414 km² Superior outline.gif
3 Victoriajärvi Kenia, Uganda, Tansania, &&&&&&&&&&069485.&&&&0069 485 km² Victoria outline.gif
4 Huronjärvi Yhdysvallat, Kanada &&&&&&&&&&059596.&&&&0059 596 km² Huron outline.png
5 Michiganjärvi Yhdysvallat 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero57 750 km² Michigan outline.gif
6 Tanganjikajärvi Tansania, Kongo, Burundi, Sambia &&&&&&&&&&032893.&&&&0032 893 km² Tanganyika outline.gif
7 Baikaljärvi Venäjä &&&&&&&&&&031500.&&&&0031 500 km² Baikal outline.png
8 Iso Karhujärvi Kanada 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero31 153 km² Great bear outline.gif
9 Njassajärvi Malawi, Mosambik, Tansania &&&&&&&&&&030044.&&&&0030 044 km² Nyasa outline.gif
10 Iso Orjajärvi Kanada &&&&&&&&&&028930.&&&&0028 930 km² Great slave outline.gif
11 Eriejärvi Kanada, Yhdysvallat 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero24 000 km² Erie outline.gif
12 Winnipegjärvi Kanada 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero23 750 km² Winnipeg outline.gif
13 Ontariojärvi Kanada, Yhdysvallat &&&&&&&&&&018960.&&&&0018 960 km² Ontario outline.gif
14 Laatokka Venäjä 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero18 130 km² Ladoga outline.gif
15 Balqaş Kazakstan 0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero.0Virhe lausekkeessa: odottamaton numero17 000 km² Balkhash outline.png
16 Araljärvi Kazakstan, Uzbekistan &&&&&&&&&&017160.&&&&0017 160 km²
17 Ääninen Venäjä &&&&&&&&&&&09891.&&&&009 891 km² Onega outline.gif
18 Titicaca Peru, Bolivia &&&&&&&&&&&08135.&&&&008 135 km² Titicaca outline.gif
19 Nicaragua Nicaragua &&&&&&&&&&&08001.&&&&008 001 km² Nicaragua outline.gif
20 Athabascajärvi Kanada &&&&&&&&&&&07920.&&&&007 920 km² Athabasca outline.png
21 Turkanajärvi Kenia &&&&&&&&&&&06405.&&&&006 405 km² Turkana outline.gif
22 Peurajärvi Kanada &&&&&&&&&&&06330.&&&&006 330 km² Reindeer outline.gif
23 Eyrejärvi Australia &&&&&&&&&&&06216.&&&&006 216 km²
24 Issyk Kul Kirgisia &&&&&&&&&&&06200.&&&&006 200 km² Issyk-kul outline.gif
25 Urmiajärvi Iran &&&&&&&&&&&06001.&&&&006 001 km² Urmia outline.gif
26 Torrensjärvi Australia &&&&&&&&&&&05698.&&&&005 698 km²
27 Vänern Ruotsi &&&&&&&&&&&05545.&&&&005 545 km² Vänern outline.gif
28 Winnipegosisjärvi Kanada &&&&&&&&&&&05403.&&&&005 403 km² Winnipegosis outline.gif
29 Albertjärvi Uganda, Kongo &&&&&&&&&&&05403.&&&&005 403 km²
30 Nettillingjärvi Kanada &&&&&&&&&&&05051.&&&&005 051 km² Nettilling outline.gif
31 Nipigonjärvi Kanada &&&&&&&&&&&04843.&&&&004 843 km² Nipigon outline.gif
32 Manitobajärvi Kanada &&&&&&&&&&&04706.&&&&004 706 km² Manitoba outline.gif
33 Iso Suolajärvi Yhdysvallat &&&&&&&&&&&04662.&&&&004 662 km² Great salt outline.gif
34 Saimaa Suomi &&&&&&&&&&&04400.&&&&004 400 km² Saimaa outline.gif
35 Qinghaijärvi Kiina &&&&&&&&&&&04190.&&&&004 190 km² Qinghai outline.png

Maanosittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]