Luettelo maailman kultavarannoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo maailman kultavarannoista joulukuussa 2010.[1]

Sija Valtio tai järjestö Kulta
(tonnia)
Kullan osuus valtion
valuuttavarannosta
- Euro symbol.svg euroalue 10792,6 60,7 %
1 Yhdysvallat Yhdysvallat 8133,5 74,7 %
2 Saksa Saksa 3401,0 71,7 %
3 IMF 2846,7 -
4 Italia Italia 2451,8 71,4 %
5 Ranska Ranska 2435,4 66,1 %
6 Kiina Kiina 1054,1 1,7 %
7 Sveitsi Sveitsi 1040,1 16,4 %
8 Venäjä Venäjä 775,2 6,7 %
9 Japani Japani 765,2 3,0 %
10 Alankomaat Alankomaat 615,5 59,4 %
11 Intia Intia 614,8 8,1 %
12 Logo European Central Bank.svg EKP 522,7 27,9 %
13 Taiwan Kiinan tasavalta 466,9 4,6 %
14 Portugali Portugali 421,6 81,1 %
15 Venezuela Venezuela 401,1 52,4 %
16 Saudi-Arabia Saudi-Arabia 322,9 3,0 %
17 Yhdistynyt kuningaskunta Britannia 310,3 16,8 %
18 Iran Iran 300,0[2] (epävirallinen arvio) -
19 Libanon Libanon 286,8 27,6 %
20 Espanja Espanja 281,6 38,6 %
21 Itävalta Itävalta 280,0 56,2 %
22 Belgia Belgia 227,5 36,8 %
23 Pakistan Pakistan 184,4 19,2 %
24 Filippiinit Filippiinit 175,9 14,0 %
25 Algeria Algeria 173,6 4,5 %
26 Libya Libya 143,8 5,6 %
27 Singapore Singapore 127,4 2,5 %
28 Ruotsi Ruotsi 125,7 11,1 %
29 Etelä-Afrikka Etelä-Afrikka 124,9 12,2 %
30 Kansainvälinen järjestelypankki 120,0 -
31 Turkki Turkki 116,1 6,0 %
32 Kreikka Kreikka 111,7 78,7 %
33 Romania Romania 103,7 9,1 %
34 Puola Puola 102,9 4,5 %
35 Meksiko Meksiko 100,1[3] 3,8%[3]
36 Thaimaa Thaimaa 99,5 2,5 %
37 Australia Australia 79,9 8,1 %
38 Kuwait Kuwait 79,0 13,5 %
39 Egypti Egypti 75,6 8,7 %
40 Indonesia Indonesia 73,1 3,6 %
41 Kazakstan Kazakstan 67,3 10,0 %
42 Tanska Tanska 66,5 3,3 %
43 Argentiina Argentiina 54,7 4,5 %
44 Suomi Suomi 49,1 20,6 %
45 Bulgaria Bulgaria 39,9 9,9 %
46 Ecowas 36,5 12,2 %
47 Malesia Malesia 36,4 1,5 %
48 Valko-Venäjä Valko-Venäjä 32 24,5 %
49 Peru Peru 34,7 3,6 %
50 Brasilia Brasilia 33,6 0,5 %
51 Slovakia Slovakia 31,8 65,4 %
53 Bolivia Bolivia 28,3 13,4 %
53 Ukraina Ukraina 27,2 3,5 %
54 Ecuador Ecuador 26,3 31,0 %
55 Syyria Syyria 25,8 -
56 Marokko Marokko 22,0 4,2 %
57 Nigeria Nigeria 21,4 -
58 Sri Lanka Sri Lanka 17,5 11,9 %
59 Etelä-Korea Etelä-Korea 14,4 0,2 %
60 Kypros Kypros 13,9 50,8 %
61 Bangladesh Bangladesh 13,5 5,2 %
62 Serbia Serbia 13,1 4,2 %
63 Flag of the Netherlands Antilles (1986–2010).svg Alankomaiden Antillit 13,1 36,3 %
64 Jordania Jordania 12,8 4,3 %
65  Tšekki 12,7 1,2 %
66 Kambodža Kambodža 12,4 14,4 %
67 Qatar Qatar 12,4 2,1 %
68 Laos Laos 8,8 36,5 %
69 Latvia Latvia 7,7 4,0 %
70 El Salvador El Salvador 7,3 10,6 %
71 Keski-Afrikan talousalue 7,1 2,3 %
72 Guatemala Guatemala 6,9 5,3 %
73 Kolumbia Kolumbia 6,9 1,1 %
74 Pohjois-Makedonia Pohjois-Makedonia 6,8 12,7 %
75 Tunisia Tunisia 6,8 -
76 Irlanti Irlanti 6,0 11,8 %
77 Liettua Liettua 5,8 3,8 %
78 Bahrain Bahrain 4,7 -
79 Mauritius Mauritius 3,9 6,8 %
80 Kanada Kanada 3,4 0,2 %
81 Tadžikistan Tadžikistan 3,3 -
82 Slovenia Slovenia 3,2 13,4 %
83 Aruba Aruba 3,1 17,7 %
84 Unkari Unkari 3,1 0,3 %
85 Kirgisia Kirgisia 2,6 6,5 %
86 Luxemburg Luxemburg 2,2 11,7 %
87 Hongkong Hongkong 2,1 0,0 %
88 Suriname Suriname 2,0 11,4 %
89 Islanti Islanti 2,0 1,6 %
90 Papua-Uusi-Guinea Papua-Uusi-Guinea 2,0 2,9 %
91 Trinidad ja Tobago Trinidad ja Tobago 1,9 0,8 %
92 Albania Albania 1,6 2,8 %
93 Jemen Jemen 1,6 1,1 %
94 Kamerun Kamerun 0,9 1,2 %
95 Mongolia Mongolia 0,9 2,4 %
96 Honduras Honduras 0,7 -
97 Paraguay Paraguay 0,7 0,7 %
98 Dominikaaninen tasavalta Dominikaaninen tasavalta 0,6 1,0 %
99 Gabon Gabon 0,4 0,8 %
100 Malawi Malawi 0,4 6,2 %
101  Keski-Afrikan tasavalta 0,3 8,4 %
102 Tšad Tšad 0,3 2,4 %
103  Kongon tasavalta 0,3 0,4 %
104 Uruguay Uruguay 0,3 0,1 %
105 Fidži Fidži 0,2 -
106 Viro Viro 0,2 0,3 %
107 Chile Chile 0,2 0,0 %
108 Malta Malta 0,2 1,6 %
109 Costa Rica Costa Rica 0,1 0,1 %
110 Haiti Haiti 0,0 0,1 %
111 Burundi Burundi 0,0 0,5 %
112 Oman Oman 0,0 0,0 %
113  Komorit 0,0 -
114 Kenia Kenia 0,0 0,0 %
- Maailma 30562,5 -

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Reserve asset statistics
  2. Secret Iran Gold Holdings Leaked Zero Hedge Tyler Durden. Viitattu 7.8.2011.
  3. a b UPDATE 2-Mexico ramps up gold reserves at dollar's expense 4.5.2011. Reuters. Viitattu 7.8.2011.