Luettelo Pokémon-peleistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pokémon
Pokémon-tuotesarjan logo
Pokémon-tuotesarjan logo
Kehittäjä Game Freak / Creatures, Inc.
Julkaisija Nintendo
Lajityyppi roolipeli
Ensimmäinen osa Pokémon Red ja Green
Ensimmäinen julkaisupäivä JPN27. helmikuuta 1996
Viimeisin osa Pokémon Omega Ruby ja Alpha Sapphire
Kotisivut pokemon.com (englanniksi)
Gamepad.svg
Löydä lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulta

Tämä on luettelo Pokémon-peleistä. Pokémon on Game Freakin ja Creatures, Inc.:n kehittämä ja Nintendon julkaisema videopelisarja, joka on osa Pokémon-tuotesarjaa. Sarjan ensimmäinen osa julkaistiin Game Boylle Japanissa vuonna 1996. Peleistä julkaistaan yleensä kaksi versiota jotka eroavat toisistaan vain lievästi – varhaisemmista peleistä on myös julkaistu yleensä uusintaversiot parannelluilla grafiikoilla ja ominaisuuksilla. Roolipelien lisäksi sarjan spin-off -peleissä on lajityypiltään muun muassa toimintaroolipelejä, pulmapelejä ja virtuaalilemmikkejä.

Pokémon-pelit jaetaan sukupolviin. Samaan sukupolveen kuuluuvat pelit, jotka ovat pelimekaniikaltaan samankaltaisia.[1]

Peli  Ilmestyi  Konsoli  Sukupolvi 
Pokémon Red ja Blue 1999 Game Boy I
Pokémon Yellow 2000 Game Boy I
Pokémon Gold ja Silver 2001 Game Boy II
Pokémon Crystal 2001 Game Boy Color II
Pokémon Stadium 2000 Nintendo 64 I
Pokémon Stadium 2 2001 Nintendo 64 II
Pokémon Ruby ja Sapphire 2003 Game Boy Advance III
Pokémon FireRed ja LeafGreen 2004 Game Boy Advance III
Pokémon Emerald 2005 Game Boy Advance III
Pokémon Colosseum 2004 Nintendo GameCube III
Pokémon XD: Gale of Darkness 2005 Nintendo GameCube III
Pokémon Diamond ja Pearl 2007 Nintendo DS IV
Pokémon Platinum 2009 Nintendo DS IV
Pokémon HeartGold ja SoulSilver 2010 Nintendo DS IV
Pokémon Black ja White 2010 Nintendo DS V
Pokémon Black 2 ja White 2 2012 Nintendo DS V
Pokémon X ja Y 2013 Nintendo 3DS VI
Pokémon Omega Ruby ja Alpha Sapphire 2014 Nintendo 3DS VI
Pokémon Sun ja Moon 2016 Nintendo 3DS VII

Spin-off -pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli  Ilmestyi  Konsoli 
Pokémon Pinball 2000 Game Boy Color
Pokémon Trading Card Game 2000 Game Boy Color
Pokémon Puzzle Challenge 2001 Game Boy Color
Pokémon Snap 2000 Nintendo 64
Pokémon Puzzle League 2001 Nintendo 64
Pokémon Pinball: Ruby ja Sapphire 2003 Game Boy Advance
Pokémon Mystery Dungeon Red Rescue Team 2006 Game Boy Advance
Pokémon Channel 2004 Nintendo GameCube
Pokémon Dash 2005 Nintendo DS
Pokémon Link 2006 Nintendo DS
Pokémon Mystery Dungeon Blue Rescue Team 2006 Nintendo DS
Pokémon Ranger 2006 Nintendo DS
Pokémon Mystery Dungeon 2 Explorers of Time & Darkness 2008 Nintendo DS
Pokémon Ranger II Shadows of Almia 2009 Nintendo DS
Pokémon Mystery Dungeon 3 Explorers of Sky 2009 Nintendo DS
Pokémon Ranger III Guardian Signs 2010 Nintendo DS
Pokémon Conquest 2012 Nintendo DS
Pokémon Battle Revolution 2007 Wii
My Pokémon Ranch 2008 Wii
Pokémon Rumble 2009 Wii
PokéPark: Pikachu's Adventure 2010 Wii
PokéPark 2: Wonders Beyond 2012 Wii
Super Pokémon Rumble 2011 Nintendo 3DS
Pokémon Mystery Dungeon 4 Gates to Infinity 2013 Nintendo 3DS
Pokémon Rumble U 2013 Wii U
Pokémon Shuffle 2015 Nintendo 3DS
Pokémon Rumble World 2015, 2016 Nintendo 3DS
Pokémon Picross 2015 Nintendo 3DS
Pokémon Super Mystery Dungeon 2015, 2016 Nintendo 3DS
Pokkén Tournament 2016 Wii U
Pokémon Go 2016 Android, iOS

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Pokemon Dictionary Smogon. Viitattu 30.11.2012. (englanniksi)