Pokémon Sun ja Moon

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Litten)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pokémon Sun
Pokémon Moon
Kehittäjä Game Freak
Julkaisija The Pokémon Company
Nintendo
Ohjaaja Shigeru Ohmori
Tuottaja Junichi Masuda
Shin Uwai
Takato Utsunomiya
Hitoshi Yamagami
Shinya Takahashi
Suunnittelija Shigeru Ohmori
Käsikirjoittaja Toshinobu Matsumiya
Suguru Nakatsui
Kenji Matsushima
Masafumi Nukita
Taiteilija Takao Unno
Säveltäjä Minako Adachi
Go Ichinose
Junichi Masuda
Hitomi Sato
Tomoaki Oga
Hideaki Kuroda
Ohjelmoija Sosuke Tamada
Pelisarja Pokémon
Julkaistu
  • WW 18. marraskuuta 2016
[1][2][3]
  • EU 23. marraskuuta 2016
[4]
Lajityyppi roolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 3
ESRB: E Virheellinen ESRB-arvo
Alusta Nintendo 3DS
Jakelumuoto Nintendo 3DS pelikortti
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Pokémon Sun ja Pokémon Moon ovat maailmanlaajuisesti marraskuussa 2016 julkaistuja Pokémon-pääpelisarjan osia ja ne aloittivat sarjan seitsemännen sukupolven.[5] Pelien aloitus-Pokémonit ovat vesityypin Popplio, ruoho- ja lentotyypin Rowlet ja tulityypin Litten. Pelit sijoittuvat uudelle Havaijia muistuttavalle Alola-alueelle[6].

Pelien maskotit ovat legendaariset Pokémonit psyykkis- ja terästyypin Solgaleo ja psyykkis- ja haamutyypin Lunala.[6].

Uudistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peleissä esiteltiin Kanton alueella aiemmin esitellyille Pokémon-lajeille erityiset alolalaiset variaatiot, jotka eroavat lajien aiemmista muodoista ulkonäöltään ja tyypeiltään. Kanton variaatioista poiketen, osalla näiden pokémonien alolalaisista variaatioista ei ole edellisiä muotoja lainkaan. Esimerkiksi Alolassa on omat variaatiot Raichusta, Marowakista ja Exeggutorista, mutta ei niiden edellisistä muodoista.

Saliotteluiden sijasta Alolassa käydään saarihaasteita (engl. Island Challenges). Saarihaasteiden kokeissa (engl. Trails) pelaajan täytyy otella koekapteenien (engl. Trial Captains) tavallista suurempia toteemipokémoneja vastaan ja suurkokeissa (engl. Grand Trials) täytyy voittaa ottelu saaren kahunaa vastaan. Jokaisen kokeen palkintona on yksi Z-kristalli ja suurkokeesta saa myös leiman merkiksi saarihaasteen suorittamisesta.

Z-kristalleilla (engl. Z-Crystals) ja Z-renkailla (engl. Z-Rings) käytettäviä erityisen voimakkaita ja vain kerran ottelun aikana käytettävät Z-liikkeet (engl. Z-Moves). Z-kristalli jakautuvat tyyppikohtaisiin liikkeisiin, jotka voi opettaa melkein mille tahansa lajille joka osaa yhden samaa tyyppiä olevan tavallisen hyökkäyksen. Mutta on myös lajikohtaisia Z-kristalleja, joilla käytettävää Z-liikettä varten on osattava joka tietty tavallinen hyökkäys. Esimerkiksi Pikashunium Z -nimisen Z-kristallin kantaja voi antaa Pikachun käyttää 10,000,000 Volt Thunderboltia vain, jos Pikachu osaa Thunderboltin. Kouluttajat voivat käyttää yhtä Z-liikettä vain kerran ottelun aikana. Sen lisäksi, että osa Z-kristalleista voitetaan saarihaasteista, loput on mahdollista löytää etsimällä tietyistä paikoista ja voittamalla tiettyjä otteluita.

Lisäksi pelissä on uusi Battle Royal -taistelumuoto, jossa neljä Pokémonia taistelee toisiaan vastaan. Näitä otteluita on mahdollista käydä ainoastaan Akala-saarella sijaitsevassaa Battle Royal Domessa. Kukin kouluttajaa saa käyttää kolmea pokémonia ja niistä vain yhtä kerrallaan.

Seitsemännen sukupolven peleissä ei ole enää HM-liikkeitä, polkupyörää tai Dowsing Machinea, vaan ne on korvattu Poké Ride -järjestelmällä. Sen avulla voi mm. lentää Charizardilla, ratsastaa Tauroksella, seilata Lapraksella ja etsiä kätkettyjä esineitä Stoutlandilla. [7]

Pelit olivat ensimmäiset Pokémon-pääpelisarjan pelit, jotka julkaistiin kiinaksi[8].

Pokémon Ultra Sun ja Ultra Moon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuun 2017 Pokémon Directissä ilmoitettiin, että peleistä on tulossa marraskuussa 2017 parannellut versiot Pokémon Ultra Sun ja Ultra Moon. Pelit julkaistiin 17. marraskuuta 2017.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.