Kurala (Turku)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kurala
Kurala
Kaupungin kartta, jossa Kurala korostettuna. Turun kaupunginosat
Kaupungin kartta, jossa Kurala korostettuna.
Turun kaupunginosat
Kaupunki Turku
Suuralue Nummi-Halinen
Pinta-ala km² 
Väkiluku ? ?  (?)
Väestötiheys ? as./km²
Työpaikkoja ? kpl ?  (?)
Osa-alueet ?
Talvimaisema Kuralasta

Kurala on kaupunginosa ja historiallinen kylä Turun itäosassa vajaan neljän kilometrin päässä keskustasta. Hannunniitun alue kuuluu Kuralan kaupunginosaan. Kaupunginosan tunnetuimpia nähtävyyksiä on Kuralan Kylämäki, Elävän historian kylä, jossa toimii 1950-luvun maatila sekä kokeellisen arkeologian toimintapiste. Alueen rakennuskanta koostuu vaihtelevan ikäisistä pientaloista ja joistain kerrostaloista. Alueella on säilynyt myös peltoja ja Turun reuna-alueille tyypillistä maalaismaisemaa. Kuralan liikekeskuksessa sijaitsee K-Supermarket, K-Market, baari, kebab-pizzeria ja kirpputori. Kuralan nimistö perustuu maatalouden työvälineisiin, esimerkiksi sirppi, varsta ja talikko.

Liikenneyhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun keskustasta Kuralaan pääsee runkobusseilla 2, 2A, 2B ja 2C sekä yölinjalla 28. Kuralan kautta kulkevat myös kehälinja 99 ja palvelulinja P2.

Alueen koulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuralassa sijaitsevat C. O. Malmin koulu ja Hannunniitun koulu.

Kuralan kylä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimensä Kuralan kaupunginosa on saanut aiemmin Kaarinan kuntaan kuuluneesta mutta sittemmin yhdessä muiden Kaarinan alueiden kanssa Turkuun liitetystä Kuralan kylästä, jonka vanhat talot nykyään muodostavat Kuralan kylämäen. Kylän taloista Kohmo on antanut nimensä läheiselle Kohmon kaupunginosalle. Kohmon jäljellä olevan osatalon, Ison-Kohmon, isäntänä toimi ennen Raisioon muuttoaan Urho Haavisto, ministeri ja maatalousvaikuttaja Heikki Haaviston isä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.