Pansio-Jyrkkälä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pansio-Jyrkkälä
Pansio-Jyrkkälä
Kaupunki Turku
Suuralue nro 8
Pinta-ala km² 
Väkiluku ? ?  (?)
Väestötiheys ? as./km²
Työpaikkoja ? kpl ?  (?)
Kaupunginosat ?

Pansio-Jyrkkälä on suuralue Turun länsiosassa. Alueeseen kuuluvat Pahaniemen, Artukaisten, Pansion ja Pernon kaupunginosat. Pahaniemen osa-alueita ovat Härkämäen ja Jyrkkälän lähiöt. Pansiossa sijaitsee sataman toiminta, ja muutenkin koko suuralueella on paljon teollisuutta.

Aikaisemmin tällä suunnalla Turkua oli olemassa Naantalintien suuralue, jonka nimi tuli alueen poikki kulkevasta Naantalin pikatiestä. Vuoden 2005 alusta lähtien Ruissalo siirrettiin kuulumaan Keskustan suuralueeseen ja Pitkämäen kaupunginosaan kuulunut Muhkurin alue Länsikeskuksen suuralueeseen. Samalla suuralue sai nykyisin käytössä olevan nimen Pansio-Jyrkkälä.

Vanhan Naantalintien suuralueen väkiluku vuonna 2004 oli 10 257, ja sen väestönkasvu oli 1,60 %. 17,42 % suuralueen asukkaista oli alle 15-vuotiaita ja 11,88  yli 65-vuotiaita. Suuralueen asukkaista 90,76 % puhui suomea, 2,16 % ruotsia ja 7,06 % muita kieliä.

Vanha Naantalintien suuralue Turun kartalla. Kartassa ei ole huomioitu suuralueeseen kuulunutta Muhkuria. Jättämällä Ruissalo pois keltaisten alueiden joukosta nähdään nykyisen Pansio-Jyrkkälän suuralueen rajat.

Kaupunginosat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.