Härkämäki

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katunäkymä Härkämäestä elokuussa 2013.

Härkämäki on lähiö [1] Turun Pahaniemen kaupunginosassa Raision rajalla. Alue sijaitsee Suikkilan, Jyrkkälän ja Vienolan lähiöiden naapurissa Suikkilantien varressa, Naantalintien ja Rauman valtatien välissä. Myös HK-areena sijaitsee Härkämäen lähellä.

Kaikki Härkämäen talot on suunnitellut Olli Vahteran arkkitehtitoimisto.[2] Härkämäessä on ruokakauppa, pubi, pizzeria, kampaamo ja päiväkoti. Alueella on jalkapallokenttä, tenniskenttä, koirapuisto ja kuntorata, ja sieltä on yhteys Turun pohjoisosien ulkoilureitistöön. Härkämäen sivuitse virtaa Raisionjoki.

Asunto-osakeyhtiö Pyytin talon päädyssä on Johan Verkerkin valotaideteos Härän merkki (2011)[3].

Härkämäen, Kauppatorin ja Varissuon välillä liikennöi bussilinja 12. Härkämäkeä palvelee lisäksi Vienolan, Kauppatorin ja Ilpoisten välinen linja 61, joka ohittaa Härkämäen Suikkilantietä pitkin. Suikkiläntietä kulkevat lisäksi kehälinjat 80 ja 99.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jaspi, Irene: Aluekumppanuuden toimintakertomus 2006 Turun kaupunki. Viitattu 3.1.2010.
  2. Antikainen, Jimi: ”3 Vahtera (Arkkitehtitoimisto Olli Vahtera Oy, Olli Vahtera Oy ym.)”, Turun lähiöiden suunnittelijat ja arkkitehtoniset erityispiirteet, s. 7. Turku: Turun kaupungin kaavoitustoimisto, 2012. Teoksen verkkoversio.
  3. Kaupunginosaviikot käynnistyivät valoteoksen paljastuksella 16.1.2011. Yle Turku. Viitattu 2.2.2019.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.