Härkämäki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katunäkymä Härkämäestä elokuussa 2013.

Härkämäki (ruots. Oxbacka) on lähiö [1] Turun Pahaniemen kaupunginosassa Raision rajalla. Alue sijaitsee Suikkilan, Jyrkkälän ja Vienolan lähiöiden naapurissa Suikkilantien varressa, Naantalintien ja Rauman valtatien välissä. Myös Turkuhalli eli Gatorade Center sijaitsee Härkämäen lähellä.

Kaikki Härkämäen talot on suunnitellut Olli Vahteran arkkitehtitoimisto.[2] Härkämäessä on ruokakauppa, pubi, pizzeria, kampaamo ja päiväkoti. Alueella on jalkapallokenttä, tenniskenttä, koirapuisto ja kuntorata, ja sieltä on yhteys Turun pohjoisosien ulkoilureitistöön. Härkämäen sivuitse virtaa Raisionjoki.

Asunto-osakeyhtiö Pyytin talon päädyssä on Johan Verkerkin valotaideteos Härän merkki (2011)[3].

Härkämäen, Kauppatorin ja Varissuon välillä liikennöi bussilinja 12. Härkämäkeä palvelee lisäksi Vienolan, Kauppatorin ja Ilpoisten välinen linja 61, joka ohittaa Härkämäen Suikkilantietä pitkin. Suikkilantietä kulkevat lisäksi kehälinjat 80 ja 99 sekä yölinja 33.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jaspi, Irene: Aluekumppanuuden toimintakertomus 2006 Turun kaupunki. Arkistoitu 8.2.2008. Viitattu 3.1.2010.
  2. Antikainen, Jimi: ”3 Vahtera (Arkkitehtitoimisto Olli Vahtera Oy, Olli Vahtera Oy ym.)”, Turun lähiöiden suunnittelijat ja arkkitehtoniset erityispiirteet, s. 7. Turku: Turun kaupungin kaavoitustoimisto, 2012. Teoksen verkkoversio.
  3. Kaupunginosaviikot käynnistyivät valoteoksen paljastuksella 16.1.2011. Yle Turku. Viitattu 2.2.2019.
Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.