Sepänkylä (Espoo)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee kaupunginosaa Espoossa. Mustasaaren keskustaajamasta katso Sepänkylä (Mustasaari); muita ovat Kirkkonummen Sepänkylä ja Kokkolan Sepänkylä.
'Sepänkylä'
Smedsby
Espoon kartta jossa Sepänkylä korostettuna
Espoon kaupunginosat
Kaupunginosa nro
Suuralue Suur-Leppävaara
Pinta-ala km²
Väestö
 - Väkiluku
 - Väestötiheys /km²
Postinumerot 02750
Osa-alueet Ymmersta, Suurpelto
Lähialueet Espoon keskus, Henttaa, Kauniainen, Kilo, Kuurinniitty, Mankkaa

Sepänkylä (ruots. Smedsby) on yksi Espoon kaupunginosista, Kauniaisista etelään sekä Turunväylän pohjoispuolella ja Kehä II:n länsipuolella.

Sepänkylässä on enimmäkseen omakoti- ja rivitaloasutusta. Alue on pääosin puistomaista.

Palveluita Sepänkylässä ovat mm. eläinlääkäri, pizzeria ja alakoulu. Lisäksi alueelle ollaan rakentamassa päiväkotia, joka aikataulun mukaan otetaan käyttöön vuoden 2011 alussa, sekä urheilupuistoa, jonne tulee kuntosalin lisäksi tennis-, squash- sekä sulkapallokentät. Lähimmät kaupat, pankkipalvelut sekä posti ovat muutaman sadan metrin päässä Kauniaisissa.

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koivuhovin rautatieasema on aivan Kauniaisten rajalla Sepänkylän läheisyydessä, ja sinne menevät lähijunat S, U, L ja E.

Sepänkylän läpi menee seutulinja 109 Kamppi-Jorvi. Sisäisen liikenteen linja 18 Tapiola-Espoon keskus menee myös läheltä.

Ulkoilu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sepänkylässä on ulkoilureittejä sekä koirapuisto. Espoon keskuspuiston välitön läheisyys antaa alueen asukkaille ulkoilumahdollisuudet.

Sepänkylässä sijaitsee Espoon keskuspelastusasema.