Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Seamklogo.jpg
Perustettu 1995
Hallintomuoto Osakeyhtiö
Rehtori Tapio Varmola
Toimipaikat Seinäjoki, Ilmajoki
Toimitilat Pääkampus Frami
Koskenalan kampus
Ilmajoen kampus
Opiskelijamäärä 4 970 (2012)
Kotisivu http://www.seamk.fi/

Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) (engl. Seinäjoki University of Applied Sciences) on Seinäjoella sijaitseva ammattikorkeakoulu. Se toimii myös Ilmajoella. Vuonna 2012 SeAMK:ssa opiskeli 4 970 opiskelijaa.[1]

SeAMKin toiminta keskittyy kolmelle kampukselle. Pääkampus sijaitsee teknologia- ja innovaatiokeskus Framissa, Joupin ja Marttilan kaupunginosissa. Koskenalan kampus sijaitsee Koskenalantiellä Huhtalassa ja Ilmajoen kampus sijaitsee koulutilalla kunnassa. Seinäjoen ammattikorkeakoulua hallinnoi Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta tutkimus- ja kehittämispalveluja kuudella koulutusalalla. Alat ovat kulttuuriala, liiketalouden ala, luonnonvara-ala, ravitsemisala, sosiaali- ja terveysala sekä tekniikan ala.[2] Mahdollisuutena on opiskella AMK-tutkinto päiväopintoina (nuorten koulutus) tai työn ohessa (aikuiskoulutus). Tarjolla on lisäksi ylempien AMK-tutkintojen koulutusta, erikoistumisopintoja, täydennyskoulutusta sekä avoimen AMK:n opintoja. SeAMK:ssa on luonnonvara-alalla järjestetty myös oppisopimustyyppistä täydennyskoulutusta.

SeAMKissa toteutetaan soveltavaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa (TKI), jolla on tiivis yhteys opetukseen ja opinnäytetöihin. TKI-toiminnalla edistetään ja tuetaan alueen yritysten ja organisaatioiden kehitystoimintaa.

SeAMK:n kulttuurin ja tekniikan koulutusalat sijaitsevat Framin A-rakennuksessa.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tutkintoon johtava koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

SeAMKissa on yli 25 koulutusta, joista osa on englanninkielisiä. Valikoimassa on ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia, joissa voi suorittaa tutkinnon joko päätoimisesti opiskellen tai aikuiskoulutuksena joustavasti työn ohessa. Aikuiskoulutukset mahdollistavat myös opistotason tutkinnon täydentämisen AMK-tutkinnoksi.

SeAMK tarjoaa myös ylempään AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta, joka on tarkoitettu korkeakoulututkinnon suorittaneille ja työelämässä jo kokemusta saaneille henkilöille.

SeAMK tarjoaa tutkintoon johtavaa koulutusta seuraavilla aloilla ja tutkintonimikkeillä:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Opiskelijamäärät SeAMK. Viitattu 10.8.2014.
  2. Koulutusalat SeAMK. Viitattu 10.8.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.