Saimaan ammattikorkeakoulu

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Saimaan ammattikorkeakoulu
Rehtori Anneli Pirttilä
Toimipaikat Lappeenranta, Imatra
Opiskelijamäärä 3 000
Kotisivu http://www.saimia.fi/

Saimaan ammattikorkeakoulu (vuoteen 2009 Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulu) on Lappeenrannassa ja Imatralla toimiva ammattikorkeakoulu.

Saimaan ammattikorkeakoulu antaa ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta viidellä alalla eri alalla: tekniikassa, sosiaali- ja terveysalalla, liiketaloudessa, hotelli- ja ravintola-alalla sekä kuvataiteessa. Alat jakaantuvat edelleen 14 koulutusohjelmaan, joista kolme on englanninkielisiä. Ylempään korkeakoulututkintoon johtavia koulutusohjelmia on neljä, joista yksi on englanninkielinen. Opiskelijoita ammattikorkeakoulussa on noin 3 000 ja henkilökuntaa noin 280. Koulutuskampuksia on yhteensä kolme: Skinnarilan kampus Lappeenrannassa ja Linnalan kampus Imatralla. [1] Toimintaa ylläpitää Saimaan ammattikorkeakoulu Oy, jonka omistavat Etelä-Karjalan kunnat ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto(LUT) .[2]

Skinnarilan kampus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AMK:n Skinnarilan kampuksen päärakennus

Saimaan ammattikorkeakoulu ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto toimivat syksystä 2011 lähtien yhteisellä kampuksella Lappeenrannassa, Skinnarilan kaupunginosassa. Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijat muodostavat yhdessä lähes 8 000 opiskelijan monialaisen opiskelijayhteisön ja samalla Kaakkois-Suomen suurimman korkeakoulukampuksen.

Kampuksella opiskelevat vieri vieressä ammattikorkeakoulun liiketalouden, tekniikan ja sosiaali- ja terveysalan sekä yliopiston tekniikan ja kauppatieteiden opiskelijat. Skinnarilan kampuksen uudisrakennus tarjoaa opiskeluun modernit opetus- ja laboratoriotilat.

Skinnarilan kampuksella toimii myös ammattikorkeakoulun ja yliopiston yhteinen Lappeenrannan tiedekirjasto. Kirjasto on alueen ainoa tieteellinen kirjasto ja yksi Suomen EU-tallekirjastoista. Lappeenrannan tiedekirjasto toimii kahdella kampuksella, Lappeenrannassa Skinnarilassa ja Imatralla Linnalassa.

Kirjasto on tekniikan, kauppatieteiden, sosiaalialan, terveystieteiden, matkailun ja kulttuurin monialainen kirjasto, jonka painetuissa kokoelmissa on kirjoja, lehtiä, kurssikirjoja ja hakuteoksia. Niteitä on noin 150 000. Sähköisissä kokoelmissa on erilaisia tietokantoja 180, e-kirjoja, lehtiä ja hakuteoksia. Lehti­luku­saleihin tulee noin 900 lehteä. Henkilökunnan lukumäärä kirjastossa on 22. Kirjastossa käy noin tuhat asiakasta päivässä. Osa tiloista on käytettävissä ympäri vuorokauden, muun muassa lukusali. [3]

Opiskelijakunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opiskelijoiden edunvalvojana toimii Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (SAIKO). Pääsihteerinä toimii Eini Junna ja hallituksen puheenjohtajana Pauliina Paakki. SAIKOn internetisivut löytyvät osoitteesta www.saiko.fi.

Opiskelijayhdistykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saimaan ammattikorkeakoulun kampuksilla toimii opiskelijakunnan lisäksi neljä eri aloja edustavaa opiskelijayhdistystä. Lappeenrannan Insinööriopiskelijat LapIO ry toimii tekniikan alan opiskelijoiden ainejärjestönä, Lappeenrannan korkeakouluopiskelijat sosiaali- ja terveysalalta LaKOSTE ry sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ainejärjestönä, Lappeenrannan Tradenomiopiskelijat LapTOp ry kaupanalan opiskelijoiden ainejärjestönä ja Imatran ammattikorkeakouluopiskelijat IMAKO ry toimii Imatran kampuksilla muuta kuin tekniikan alaa opiskelevien opiskelijayhdistyksenä.

Koulutusalat ja -ohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Saimaan AMK lyhyesti Saimaan ammattikorkeakoulu. Viitattu 2.1.2009.
  2. Ylläpitäjä Saimaan ammattikorkeakoulu. Viitattu 12.4.2011.
  3. Lappeenrannan tiedekirjasto avautuu Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto. Viitattu 1.10.2011.
  4. Koulutustarjonta Saimaan ammattikorkeakoulu. Viitattu 2.1.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]