Agrologi

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Agrologi on maatalousoppilaitoksen opistoasteen koulutuksen suorittanut henkilö, vastaavasti maanviljelysteknikko on kouluasteen suorittanut henkilö. Nykyinen Agrologi (AMK) on ammattikorkeakoulun maaseutuelinkeinojen koulutusohjelman (240 op, 4v.) suorittanut henkilö.

Opintojen sisältö ja työtehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perinteisesti agrologit toimivat maaseutuelinkeinojen eri tehtävissä, kuten neuvonta-, suunnittelu-, johtamis-, koulutus-, projekti-, tuotekehitys- ja markkinointitehtävissä. Myös jo ennestään suuri agrologiyrittäjien (etenkin maatalousyrittäjien) joukko on kasvussa. Pankit olivat 1980-luvulle saakka hyvin merkittävä agrologeja työllistänyt sektori.

Nykyisissä ammattikorkeakouluopinnoissa voi keskittyä myös ympäristönsuojeluun, kouluttautuen sen alan ammattilaiseksi.

Agrologit ja AMK-agrologit ovat järjestäytyneet Agrologien liittoon. Se kuuluu yhteistyöjäsenenä STTK:oon. Liitolla on noin 4 000 jäsentä. Heistä noin 2400 on maatalousyrittäjiä, loput työskentelevät perinteisesti erilaisissa neuvonta-, suunnittelu-, opetus- ja markkinointitehtävissä.

AMK-agrologeja kouluttavat ammattikorkeakoulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikaisemmin agrologi oli maatalousoppilaitoksen opistoasteen suorittanut henkilö, kun taas oppilaitoksen kouluasteen suorittanut henkilö oli maanviljelysteknikko.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]