Luettelo Ruotsin linnoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Ruotsin linnoista. Luettelossa ovat mukana linnat (ruots. slott, borg), linnoitukset (fästning) ja linnojen rauniot (slottsruin), mutta herraskartanot (herrgård, herresäte) on jätetty luettelosta pois. Linnat ovat luettelossa aakkosjärjestyksessä maakunnittain. Keskimmäisessä sarakkeessa on mainittu myös kunta, jossa linna sijaitsee.

Kuva Linna Kunta Maakunta
Johannishus slott.jpg Johannishusin linna Ronnebyn kunta Blekinge
Solvesborg castle Sweden 2.jpg Sölvesborgin linna Sölvesborgin kunta Blekinge
Bohus fästning, den 4 juli 2006, bild 12.JPG Bohusin linnoitus Kungälvin kunta Bohuslän
Dynge borgruin, den 23 juli 2006, bild 1.JPG Dyngen linnanrauniot Munkedalin kunta Bohuslän
Karlsborg Tanumin kunta Bohuslän
Carlstens fästning, Marstrand.jpg Karlstenin linnoitus Kungälvin kunta Bohuslän
Olofsborg Tanumin kunta Bohuslän
Dalaborg.jpg Dalaborg Mellerudin kunta Dalsland
Visborg Gotlannin kunta Gotlanti
Gadöborg Gävlen kunta Gästrikland
Gavle slott.jpg Gävlen linna Gävlen kunta Gästrikland
Fröllinge Halmstadin kunta Halland
Gåsevadholms slott.jpg Gåsevadholmin linna Kungsbackan kunta Halland
Halmstads slott-1.JPG Halmstadin linna Halmstadin kunta Halland
Swedish castle Skottorp.jpg Skottorpin linna Laholmin kunta Halland
Tjolöholms slott sett från havet.jpg Tjolöholmin linna Kungsbackan kunta Halland
Vallens slott.jpg Vallenin linna Laholmin kunta Halland
Vapnö slott.jpg Vapnön linna Halmstadin kunta Halland
VarbergC4.JPG Varbergin linnoitus Varbergin kunta Halland
Faxeholm Söderhamnin kunta Hälsingland
Bjärkaholm Rekonstruktion.jpg Bjärkaholm Linköpingin kunta Itä-Götanmaa
Bjärka Säby 2.jpg Bjärka-Säbyn linna Linköpingin kunta Itä-Götanmaa
Bjärka-säby gamla slott.jpg Bjärka-Säbyn vanha linna Linköpingin kunta Itä-Götanmaa
Brokinds slott.JPG Brokindin linna Linköpingin kunta Itä-Götanmaa
Bråborg.jpg Bråborg Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
Charlottenborg castle Motala Sweden.JPG Charlottenborgin linna Motalan kunta Itä-Götanmaa
Ekenäs slott.jpg Ekenäsin linna Linköpingin kunta Itä-Götanmaa
Finspångs slott, framsidan, juli 2005.jpg Finspångin linna Finspångin kunta Itä-Götanmaa
Grensholm-juni-2011-2.JPG Grensholm Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
Hägerstadin linna Valdemarsvikin kunta Itä-Götanmaa
Suecia 3-006 ; Norrköping omkring år 1700 i Suecia antiqua et hodierna.jpg Johannisborg Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
Suecia 3-018 ; Kungs Norrby.jpg Kungs Norrby Motalan kunta Itä-Götanmaa
Lambohovs säteri 3.JPG Lambohovin säteri Linköpingin kunta Itä-Götanmaa
Lkpgslott-e.jpg Linköpingin linna Linköpingin kunta Itä-Götanmaa
Ljungs slott.JPG Ljungin linna Linköpingin kunta Itä-Götanmaa
Löfstads slott, den 10 december 2008, bild 9.JPG Löfstadin linna Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
MauritzbergsSlott201007.jpg Mauritzbergin linna Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
Mems slott Östergötland.jpg Memin linna Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
Norrköpingshus Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
Suecia 3-023 ; Rönö omkring år 1700.jpg Rönön linna Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
Suecia 3-018 ; Skenäs slott.jpg Skenäs Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
Stegeborg.jpg Stegeborg Söderköpingin kunta Itä-Götanmaa
Stjärnorpsruinen.jpg Stjärnorpin linna Linköpingin kunta Itä-Götanmaa
Sturefors slott 2007.jpg Stureforsin linna Linköpingin kunta Itä-Götanmaa
Swedish manor Ulvåsa 001.JPG Ulvåsa Motalan kunta Itä-Götanmaa
Vadstena castle Vadstena Sweden.JPG Vadstenan linna Vadstenan kunta Itä-Götanmaa
Ållonö slott 2.JPG Ållonö Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
Åls stenhus.JPG Åls stenhus Norrköpingin kunta Itä-Götanmaa
Almnäs herrgård.jpg Almnäsin linna Hjon kunta Länsi-Götanmaa
Aranäs, den 17 juli 2006, bild 7.JPG Aranäs Götenen kunta Länsi-Götanmaa
Dagsnäs slott.jpg Dagsnäsin linna Skaran kunta Länsi-Götanmaa
Gslott.JPG Gräfsnäsin linna Alingsåsin kunta Länsi-Götanmaa
Gunnebo slott September 2012 09.jpg Gunnebon linna Mölndalin kunta Länsi-Götanmaa
Galakvist2.jpg Gälakvist Skaran kunta Länsi-Götanmaa
Hellidensslott.JPG Hellidenin linna Tidaholmin kunta Länsi-Götanmaa
Kavlås herrgård.jpg Kavlåsin linna Tidaholmin kunta Länsi-Götanmaa
Koberg.jpg Kobergin linna Trollhättanin kunta Länsi-Götanmaa
Lindholmen slottruin2.jpg Lindholmenin linna Lidköpingin kunta Länsi-Götanmaa
Lon linna Alingsåsin kunta Länsi-Götanmaa
Läcköslott.jpg Läckön linna Lidköpingin kunta Länsi-Götanmaa
Mariedal slott.jpg Mariedalin linna Götenen kunta Länsi-Götanmaa
Nääs slott.JPG Nääsin linna Lerumin kunta Länsi-Götanmaa
Suecia 3-064 ; Sundholm.jpg Sundholmenin linna Boråsin kunta Länsi-Götanmaa
Torpa stenhus.jpg Torpa stenhus Tranemon kunta Länsi-Götanmaa
Vädersholms borg torngrund.JPG Vädersholm Ulricehamnin kunta Länsi-Götanmaa
AlvsborgCastle1.jpg Älvsborg Göteborgin kunta Länsi-Götanmaa
Boo slott.jpg Boon linna Hallsbergin kunta Närke
Gök3.jpg Göksholmin linna Örebron kunta Närke
Stjernsunds slott.JPG Stjernsundin linna Askersundin kunta Närke
Örebro slott 02.jpg Örebron linna Örebron kunta Närke
Jorchr - Alnarps slott.jpg Alnarpin linna Lomman kunta Skåne
Swedish castle Barsebäck.jpg Barsebäckin linna Kävlingen kunta Skåne
Swedish castle Bellinga.jpg Bellingan linna Ystadin kunta Skåne
Bjärsjöholms slott.JPG Bjärsjöholmin linna Ystadin kunta Skåne
Swedish castle Bjärsjölagård.jpg Bjärsjölagårdin linna Sjöbon kunta Skåne
Swedish castle Björnstorp.jpg Björnstorpin linna Lundin kunta Skåne
Bollerups borg.jpg Bollerupin linna Tomelillan kunta Skåne
Borgeby02.JPG Borgebyn linna Lomman kunta Skåne
Bosjo monastery in Skane Sweden4.jpg Bosjöklosterin linna Höörin kunta Skåne
Bäckaskog 2.jpg Bäckaskogin linna Kristianstadin kunta Skåne
Swedish castle Börringekloster.jpg Börringeklosterin linna Svedalan kunta Skåne
Charlottenlund 2.JPG Charlottenlundin linna Ystadin kunta Skåne
Swedish castle Christinehof 3.jpg Christinehofin linna Tomelillan kunta Skåne
Dybäcks slott Skåne jorchr.jpg Dybäckin linna Skurupin kunta Skåne
Swedish castle Ellinge.JPG Ellingen linna Eslövin kunta Skåne
Gladsax slottsruin 2.jpg Gladsaxehus Simrishamnin kunta Skåne
Glimmingehus c-m 2.jpg Glimmingehus Simrishamnin kunta Skåne
Gyllebo slott 1.jpg Gyllebon linna Simrishamnin kunta Skåne
Swedish castle Gärsnäs.jpg Gärsnäsin linna Simrishamnin kunta Skåne
Hanaskogs slott.jpg Hanaskogin linna Östra Göingen kunta Skåne
Swedish castle Herrevadskloster.jpg Herrevadin luostari Klippanin kunta Skåne
Hjularöd.jpg Hjularödin linna Eslövin kunta Skåne
Hovdala Slott, Gate.jpg Hovdalan linna Hässleholmin kunta Skåne
Häckeberga slott.JPG Häckebergan linna Lundin kunta Skåne
Swedish castle Högestad.jpg Högestadin kartano Ystadin kunta Skåne
Jordberga slott.JPG Jordbergan linna Trelleborgin kunta Skåne
Karsholm.jpg Karsholmin linna Kristianstadin kunta Skåne
Kastberga slott.jpg Kastbergan linna Eslövin kunta Skåne
Knutstorps slott.JPG Knutstorpin linna Svalövin kunta Skåne
Krageholms slott.jpg Krageholmin linna Ystadin kunta Skåne
Krapperups Slott, Kullaberg -01.jpg Krapperupin linna Höganäsin kunta Skåne
Swedish castle Kronovall 3.jpg Kronovallin linna Tomelillan kunta Skåne
Swedish castle Kulla Gunnarstorp.JPG Kulla Gunnarstorpin linna Helsingborgin kunta Skåne
Kåseholm.jpg Kåseholmin linna Tomelillan kunta Skåne
Helsingborg Kaernan.jpg Kärnan Helsingborgin kunta Skåne
Citadellet Landskrona.JPG Landskronan linnoitus Landskronan kunta Skåne
Lillö borgruin.jpg Lillön linnanrauniot Kristianstadin kunta Skåne
Lindholmens borgruin.jpg Lindholmenin linnanrauniot Svedalan kunta Skåne
Löberöds slott.jpg Löberödin linna Eslövin kunta Skåne
Malmöhus slott 2.jpg Malmöhusin linna Malmön kunta Skåne
Maltesholms slott.jpg Maltesholmin linna Kristianstadin kunta Skåne
Swedish castle Marsvinsholm.jpg Marsvinsholmin linna Ystadin kunta Skåne
Månstorps gavlar Skåne jorchr.JPG Månstorps gavlar Vellingen kunta Skåne
Näsbyholms slott 1.jpg Näsbyholmin linna Trelleborgin kunta Skåne
Swedish castle Osbyholm.jpg Osbyholmin linna Hörbyn kunta Skåne
Ovesholms slott.jpg Ovesholmin linna Kristianstadin kunta Skåne
Pålsjö slott2.jpg Pålsjön linna Helsingborgin kunta Skåne
Swedish castle Rosendal, Helsingborg.jpg Rosendalin linna Helsingborgin kunta Skåne
Råbelövs slott.jpg Råbelövin linna Kristianstadin kunta Skåne
Swedish castle Rönneholm.jpg Rönneholmin linna Eslövin kunta Skåne
Rössjöholms slott.JPG Rössjöholmin linna Ängelholmin kunta Skåne
Sinclairsholm skaane.JPG Sinclairsholmin linna Hässleholmin kunta Skåne
Swedish castle Skabersjö.jpg Skabersjön linna Svedalan kunta Skåne
Skarhults slott.jpg Skarhultin linna Eslövin kunta Skåne
Swedish castle Smedstorp.jpg Smedstorpin linna Tomelillan kunta Skåne
Snogeholms slott.jpg Snogeholmin linna Sjöbon kunta Skåne
Sofiero Fassade.JPG Sofieron linna Helsingborgin kunta Skåne
Svaneholms slott 1.jpg Svaneholmin linna Skurupin kunta Skåne
Svenstorps slott.jpg Svenstorpin linna Lundin kunta Skåne
Sövdeborgs slott.jpg Sövdeborgin linna Sjöbon kunta Skåne
Swedish castle Tommarps kungsgård.JPG Tomarpin kuninkaankartano Åstorpin kunta Skåne
Toppeladugårds slott.jpg Toppeladugårdin linna Lundin kunta Skåne
Torups slott från väster.jpg Torupin linna Svedalan kunta Skåne
Tosterups slott.jpg Tosterupin linna Tomelillan kunta Skåne
Trolle Ljungby slott.jpg Trolle Ljungbyn linna Kristianstadin kunta Skåne
Trolleholms slott.JPG Trolleholmin linna Svalövin kunta Skåne
Trollenäs slott.jpg Trollenäsin linna Eslövin kunta Skåne
Tullesbo.jpg Tullesbon linna Sjöbon kunta Skåne
Swedish castle Tunbyholm 2.jpg Tunbyholmin linna Tomelillan kunta Skåne
Uranienborg ubt.jpeg Uranienborg Landskronan kunta Skåne
Vannaröds slott.jpg Vannarödin linna Hässleholmin kunta Skåne
Wanås 2011-2.jpg Vanåsin linna Östra Göingen kunta Skåne
Vegeholms slott 2013.jpg Vegeholmin linna Ängelholmin kunta Skåne
Viderups slott.jpg Viderupin linna Eslövin kunta Skåne
Vittskövle slott.jpg Vittskövlen linna Kristianstadin kunta Skåne
Swedish castle Vrams Gunnarstorp.jpg Vrams Gunnarstorpin linna Bjuvin kunta Skåne
Swedish castle Örenäs.JPG Örenäsin linna Landskronan kunta Skåne
Örtofta slott 2010.jpg Örtoftan linna Eslövin kunta Skåne
Swedish castle Örup.jpg Örupin linna Tomelillan kunta Skåne
Övedsklosters slott.jpg Övedsklosterin linna Sjöbon kunta Skåne
Gränsön linna Västervikin kunta Småland
Kalmar slott 01.JPG Kalmarin linna Kalmarin kunta Småland
Stävlö Stävlön linna Kalmarin kunta Småland
Berga1.jpg Bergan linna Haningen kunta Södermanland
Björksunds slott.jpg Björksundin linna Nyköpingin kunta Södermanland
Claestorpin linna Katrineholmin kunta Södermanland
Ekensholmin linna Flenin kunta Södermanland
Elghammarin linna Gnestan kunta Södermanland
Katrineholm Schloss Eriksberg.jpg Ericsbergin linna Katrineholmin kunta Södermanland
Erstavik May 2011b.jpg Erstavik Nackan kunta Södermanland
Fiholm.jpg Fiholmin linna Eskilstunan kunta Södermanland
Gripsholms slott 2008.JPG Gripsholmin linna Strängnäsin kunta Södermanland
Heby.JPG Hebyn linna Gnestan kunta Södermanland
Häringe slott.jpg Häringen linna Haningen kunta Södermanland
Hässelbyholm.jpg Hässelbyholm Strängnäsin kunta Södermanland
Hörningsholms slott 2011a.jpg Hörningsholmin linna Södertäljen kunta Södermanland
Kjesater.jpg Kesätterin linna Vingåkerin kunta Södermanland
Mälsåker.jpg Mälsåkerin linna Strängnäsin kunta Södermanland
Nyköpingshus1.JPG Nyköpingshus Nyköpingin kunta Södermanland
Nynäs slott, May 2010.jpg Nynäsin linna Nyköpingin kunta Södermanland
Rinkestan linna Eskilstunan kunta Södermanland
Rockelstad 1.jpg Rockelstadin linna Flenin kunta Södermanland
Sandemar huvudbyggnad 2012 pt.jpg Sandemar Haningen kunta Södermanland
Sparreholmsslott.jpg Sparreholmin linna Flenin kunta Södermanland
Swedish castle Stenhammar.jpg Stenhammarin linna Flenin kunta Södermanland
Stensunds slott 1.JPG Stensundin linna Trosan kunta Södermanland
Storasundby06270010.png Stora Sundbyn linna Eskilstunan kunta Södermanland
Sundbyholm castle.jpg Sundbyholmin linna Eskilstunan kunta Södermanland
Safstaholmsslott.JPG Sävstaholmin linna Vingåkerin kunta Södermanland
SodertunaCastle.jpeg Södertunan linna Gnestan kunta Södermanland
Taxinge Näsby slottet 02.JPG Taxinge-Näsbyn linna Nykvarnin kunta Södermanland
Telge hus 2013 01.jpg Telge Hus Södertäljen kunta Södermanland
Tistad.JPG Tistadin linna Nyköpingin kunta Södermanland
Tullgarn slott.JPG Tullgarnin linna Södertäljen kunta Södermanland
Tureholms slott norr 2012.jpg Tureholmin linna Trosan kunta Södermanland
Tynnelsö slott 2011d.jpg Tynnelsön linna Strängnäsin kunta Södermanland
Tyresö slott huvudfasad 2013.jpg Tyresön linna Tyresön kunta Södermanland
Vibyholmin linna Flenin kunta Södermanland
Yxtaholm slott 2007.JPG Yxtaholmin linna Flenin kunta Södermanland
Åkerö slott juli 2011.jpg Åkerön linna Flenin kunta Södermanland
Arsta-slott.jpg Årstan linna Haningen kunta Södermanland
Öster-Malma (bra).JPG Öster Malman linna Nyköpingin kunta Södermanland
Borganäs Borlängen kunta Taalainmaa
Bogesund Palace Ferbruary 2013.jpg Bogesundin linna Vaxholmin kunta Uplanti
DjursholmsSlott.JPG Djursholmin linna Danderydin kunta Uplanti
Drottningholmin linna Ekerön kunta Uplanti
Edsbergs slott2.JPG Edsbergin linna Sollentunan kunta Uplanti
Ekebyholm 120303c.JPG Ekebyholmin linna Norrtäljen kunta Uplanti
Ekebyhovs slott.jpg Ekebyhovin linna Ekerön kunta Uplanti
Ekholmen.jpg Ekholmenin linna Enköpingin kunta Uplanti
Ekolsund 2.jpg Ekolsundin linna Enköpingin kunta Uplanti
Granhammars slott, framsidan.jpg Granhammarin linna Upplands-Bron kunta Uplanti
Grönsö slott.jpg Grönsön linna Enköpingin kunta Uplanti
Görvälns slott fasad sydväst 2013.jpg Görvälnin linna Järfällan kunta Uplanti
Haga slott.jpg Hagan linna (Enköping) Enköpingin kunta Uplanti
Haga slott 2008b.jpg Hagan linna (Solna) Solnan kunta Uplanti
Hässelby slott 2013.jpg Hässelbyn linna Tukholman kunta Uplanti
Karlbergs slott 2009c.jpg Karlbergin linna Solnan kunta Uplanti
Kina Slott 2007 Juni.jpg Kiinalainen paviljonki Ekerön kunta Uplanti
Hagaparken maj 2010b.jpg Kustaa III:n paviljonki Solnan kunta Uplanti
Margretelunds slott detalj.jpg Margretelundin linna Österåkerin kunta Uplanti
Mörby slottsruin.jpg Mörbyn linnanrauniot Norrtäljen kunta Uplanti
Noors slott Knivsta Sweden 005.JPG Norin linna Knivstan kunta Uplanti
Näsby slott central.jpg Näsbyn linna Täbyn kunta Uplanti
Penningby slott 00719.jpg Penningbyn linna Norrtäljen kunta Uplanti
Rosendals palace May 2012.jpg Rosendalin linna Tukholman kunta Uplanti
Rosersberg Palace.jpg Rosersbergin linna Sigtunan kunta Uplanti
Rydboholm maj 2010.jpg Rydboholmin linna Österåkerin kunta Uplanti
Ranas slott ext1.jpg Rånäsin linna Norrtäljen kunta Uplanti
Salnecke slott.jpg Salnecken linna Enköpingin kunta Uplanti
Salstaslott.jpg Salstan linna Uppsalan kunta Uplanti
Sjoo.jpg Sjön linna Enköpingin kunta Uplanti
Skokloster fasad 2013b.jpg Skoklosterin linna Håbon kunta Uplanti
Skånelaholms slott.jpg Skånelaholm Sigtunan kunta Uplanti
Steninge Palace nov 2011 nr2 Publish.jpg Steningen linna Sigtunan kunta Uplanti
Stora Väsby slott.jpg Stora Väsbyn linna Upplands Väsbyn kunta Uplanti
Svartsjö slott August 2012 03.jpg Svartsjön linna Ekerön kunta Uplanti
Torsåker juli 2009.jpg Torsåkerin linna Upplands Väsbyn kunta Uplanti
Kunliga slottet 2 copy1.jpg Tukholman kuninkaanlinna Tukholman kunta Uplanti
Ulriksdal-090617-2.jpg Ulriksdalin linna Solnan kunta Uplanti
Ulvsunda slott 2008b.jpg Ulvsundan linna Tukholman kunta Uplanti
Uppsala slott-2.jpg Uppsalan linna Uppsalan kunta Uplanti
Venngarns slott 2006.jpg Venngarnin linna Sigtunan kunta Uplanti
Viks slott.jpg Vikin linna Uppsalan kunta Uplanti
Akeshov slott 2008 (6).JPG Åkeshovin linna Tukholman kunta Uplanti
Örbyhus slott 1.jpg Örbyhusin linna Tierpin kunta Uplanti
Östanå slott 15 augusti 2009.jpg Östanån linna Österåkerin kunta Uplanti
Forshaga Slott vinter.jpg Forshagan linna Forshagan kunta Värmlanti
Saxholmenin linna Kristinehamnin kunta Värmlanti
Fullerö.jpg Fullerön linna Västeråsin kunta Västmanland
Strömsholms slott0.jpg Strömsholmin linna Hallstahammarin kunta Västmanland
Vägen mot Tidö slott.jpg Tidön linna Västeråsin kunta Västmanland
Västerås-slott-nordöst.jpg Västeråsin linna Västeråsin kunta Västmanland
Ängsö slott.jpg Ängsön linna Västeråsin kunta Västmanland
Borgholm.JPG Borgholmin linna Borgholmin kunta Öölanti
Villa Solliden from the west 2006.jpg Sollidenin linna Borgholmin kunta Öölanti

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: sv:Lista över slott och herresäten i Sverige  –  Kyseisen sivun alasivuilta otettu mukaan luetteloon muut paitsi herrgård-tyyppisiksi mainitut.