Civilization Revolution

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Civilization Revolution on Firaxisin kehittämä ja alun perin 2008 Xbox360:lle ja PlayStation 3:lle julkaisema Civilization-strategiapelisarjan videopeli.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli alkaa 4000 eaa. yhdellä uudisasukkaalla, jolla on kyky perustaa kaupunki. Vuodet kuluvat aluksi 500:n vauhdilla per vuoro, mikä vähenee kahteen per vuoro pelin loppua kohden. Pelissä on 16 sivilisaatiota ja heidän johtajaansa valittavana. Jokaisen sivilisaation tavoitteena on saavuttaa joko sotilaallinen, teknologinen, kulttuurinen tai ekonominen voitto. Tämä saavutetaan kilpailemalla maasta ja resursseista.

  • Sotilaallinen hallinta saavutetaan valtaamalla kaikki toisten sivilisaatioiden pääkaupungit
  • Kulttuurivoittoon päästään saamalla 20 suurta persoonaa, ihmettä, ja/tai käännytettyä kaupunkia millä tahansa yhdistelmällä ja rakentamalla sen jälkeen Yhdistyneet kansakunnat-ihme
  • Ekonomiavoitto tarkoittaa, että olet hankkinut 20,000 kultaa ja rakentanut sen jälkeen Maailmanpankin
  • Teknologiavoitto saavutetaan rakentamalla ja laukaisemalla avaruusalus kaikki tarvittavat teknologiat tutkittuna ja saapumalla Alfa Centauriin

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Civilization Revolutionin moninpelissä on tuki ääni- ja videochatille, kuten myös yhteensovitetuille asetelmille ja sijoitetuille otteluille. Ladattavaa sisältöä on saatavilla Playstation 3:lle ja Xbox 360:lle. Kriitikoiden arvostelut ovat pääasiassa olleet positiivisia.