Civilization IV: Beyond the Sword

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sid Meier's Civilization IV: Beyond The Sword
Kehittäjä Firaxis Games
Julkaisija Take-Two Interactive
Jakelija 2K Games ja Steam
Suunnittelija Soren Johnson
Pelisarja Civilization
Pelimoottori Gamebryo
Julkaistu Euroopan unionin lippu 20. heinäkuuta 2007
Yhdysvallat 23. heinäkuuta 2007
Lajityyppi Vuoropohjainen strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: E10+
OFLC: PG
PEGI: 12+
Alusta Windows
Jakelumuoto CD, DVD, Steam
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Civilization IV: Beyond the Sword on strategiapeli Civilization IV:lle 20. heinäkuuta 2007 julkaistu toinen virallinen lisälevy. Se lisää peliin kymmenen uutta sivilisaatiota johtajineen ja erikoisuuksineen. Mukana tulee myös uusia yksiköitä ja rakennuksia vanhoillekin kansakunnille. Erityisesti pelin myöhempiä aikakausia on pyritty uudistamaan. Uusiin kansoihin kuuluvat muun muassa Babylonia, Portugali ja Alankomaat. Beyond the Sword- lisäosa sisältää myös edellisen lisäosan (Warlords) kaikki uudistukset, lukuun ottamatta skenaarioita.

Uudistukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudet ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Yritykset: uusi pelillinen uudistus, muistuttaa hieman alkuperäisen pelin uskontoja. Pelaaja pystyy perustamaan yrityksiä ja levittämää niitä ympäri maapalloa. Kukin yritys tarjoaa hyötyä tietyistä resursseista.
  • Vakoilu: Vakoilusysteemi on uudistettu kokonaan. Nyt se on valittavana paljon aikaisemmin pelissä, heti kun kirjoitustaito on keksitty. Vakoojien avulla pystyt myrkyttämään kaupunkien juomavesiä, terrorisoimaan rakennuksia, levittämään kulttuuria ja paljon muuta. Pelissä on myös tehty oma valikko vakoilupisteille jossa pelaaja pystyy määrittämään paljon resursseja vakoiluun haluaa ja mitä kansakuntia kohtaan pisteet ovat jaettu.
  • Satunnaiset tapahtumat: Lisää peliin satunnaisia tapahtumia, kuten luonnonkatastrofit, maiden väliset avioliitot ja erilaisia tehtäviä pelaajalle.
  • Edistynyt aloitus: Mahdollistaa rakennusten ja joukkojen oston alussa, joten peli ei välttämättä ala pelkästään yhden uudisasukkaan turvin.
  • Uudistunut avaruusvoitto: Päivitetty avaruusvoitto jonka saavuttaminen on nyt vaikeampaa ja strategisempaa. Pelaajan pitää kehittää erilaisia osia avaruusalukseensa jotka lisäävät aluksen kestävyyttä ja nopeutta. Avaruusaluksen voi lähettää matkalle ennen kuin kaikki komponentit ovat liitetty, mutta silloin matkan nopeus hidastuu ja huonolla tuurilla avaruusalus ei pääse edes koskaan perille.
  • Uudistunut diplomatia: Diplomaattinen voitto on nyt mahdollinen paljon aikaisemmin ja peliin on myös lisätty Apostolinen palatsi jonka avulla samanuskovaiset voivat tehdä yhteisiä päätöksiä, kuten sota vääräuskovaisia vastaan, avoimet rajat tai vaikka kauppasulku tiettyä kansakuntaa kohtaan.
  • 11 uutta skenaariota: Pelissä on myös tavallista monipuolisemmat skenaariot, aina avaruusvalloituksista fantasiamaailmaan.
  • Sivilisaatioille uniikit rakennukset.

Uudet sivilisaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudet johtajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudet maailmanihmeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.