Volkswagen Eos

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Volkswagen Eos
2007-2011 Volkswagen Eos -- 03-30-2011 2.jpg
Valmistustiedot
Valmistaja Volkswagen
Valmistusvuodet 2006–2016
Korimalli 2-ovinen coupé-cabriolet
Luokka S-segmentti
Edeltäjä Volkswagen Corrado
Teknisesti samankaltaisia Volkswagen Golf V
Vetotapa etuveto

Volkswagen Eos on Volkswagenin vuonna 2006 myyntiin tuoma Coupé Cabriolet -tyyppinen henkilöauto. Kooltaan ja muotoilultaan auto muistuttaa lähinnä Volkswagen Golfia, joten sitä voidaan pitää sen avomallina. Eosin edeltäjä on Volkswagen Corrado.

Facelift-mallin Volkswagen Eos.

Eosissa on täysautomaattinen CSC-kattojärjestelmä, jolla kattojärjestelmän viisiosainen rakenne taittuu 25 sekunnissa. Kattojärjestelmään kuuluu myös sähkötoiminen kattoikkuna, joka voidaan avata silloin kun katto on kiinni. Eosissa on monipuoliset sähkösäätöiset penkit ja automaattinen kaatumissuojajärjestelmä, joka auton kaatuessa nousee ylös sekunnin murto-osassa suojaten matkustajia. Autossa on etuturvatyynyjen lisäksi myös yhdistetyt sivu- ja ikkunaturvatyynyt ja monipuoliseen varusteluun kuuluu myös ABS-jarrut sekä elektroninen ajonvakausjärjestelmä sekä Climatic-ilmastointi.

Eosiin saa lisävarusteena ParkPilot-pysäköintitutkan, joka varoittaa takana olevista esteistä. Muita lisävarusteita ovat mm. penkkien taakse tuleva tuulisuoja, joka estää ilman pyörteilyä niskan alueella ja

Moottorivaihtoehdot:

  • 2.0 FSI - 150 hp
  • 2.0 Turbo FSI - 200 hp
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Volkswagen Eos.