Volkswagen Tharu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Volkswagen Tharu
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Argentiina
 Kiina
 Meksiko
 Venäjä
Valmistaja Volkswagen
Konserni Volkswagen Group
Valmistusvuodet 2018–
Muut nimet Volkswagen Taos
Korimalli 5-ovinen crossover
Luokka J-segmentti
Teknisesti samankaltaisia Jetta VS5
SEAT Ateca
Škoda Karoq
Volkswagen T-Roc
Tekniset tiedot
Pohjalevy Volkswagen Group MQB A1
Moottori R4
Iskutilavuus 1,2–2,0 l
Polttoaine bensiini
Vetotapa etuveto
neliveto
Vaihteisto 5-vaihteinen manuaali
6-vaihteinen manuaali
6-vaihteinen automaatti
8-vaihteinen automaatti
7-vaihteinen kaksoiskytkin

Volkswagen Tharu on Volkswagenin vuodesta 2018 lähtien Kiinan markkinoille valmistama crossover-tyyppinen automalli. Pohjois- ja Etelä-Amerikan markkinoille malli esiteltiin vuoden 2020 lopulla Volkswagen Taos -nimisenä.[1] Auton akseliväli on samanpituinen kuin Tiguanissa, mutta malli on sitä neljä senttimetriä lyhyempi kokonaispituudeltaan.[2]

Tharun moottorivalikoimassa ovat 1,2- (116 hv), 1,4- (148 hv) ja 2,0-litraiset (187 hv) TSI-bensiinimoottorit. Suurimman yhteydessä on aina neliveto ja seitsemänportainen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto. Pienempien moottorien yhteydessä on etuveto ja kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, mutta niihin saa halutessaan myös DSG-vaihteiston.

Taosin moottorivalikoima vaihtelee markkina-alueen mukaan. 1,4 TSI (148 hv) on saatavana Latinalaisessa Amerikassa ja Venäjällä. Latinalaisessa Amerikassa voimansiirtona on kuusiportainen automaattivaihteisto, Venäjällä puolestaan kahdeksanportainen automaattivaihteisto tai seitsemänportainen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto. 1,5 TSI (158 hv) on saatavana ainoastaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Vaihteisto on kahdeksanportainen automaatti tai DSG. Pelkästään Venäjällä on saatavana vapaasti hengittävä 1,6-litrainen (110 hv), jonka yhteydessä on viisivaihteinen manuaalivaihteisto tai kuusiportainen automaatti.

Volkswagen Taos

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Volkswagen Taos on Amerikan markkinoille suunniteltu uutuus, jonka isoin myyntivaltti on hinta Tekniikan Maailma. 4.11.2020. Viitattu 13.6.2021.
  2. Wir stellen VWs SUVs für China vor – auch künftige Modelle bis 2020 Auto, Motor und Sport. 27.4.2019. Viitattu 8.9.2019. (saksaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.