Ero sivun ”Sesshōmaru” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
+ Inuyasha-malline
Ficbot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: vi:Sesshomaru
Rivi 39: Rivi 39:
[[ja:殺生丸]]
[[ja:殺生丸]]
[[pt:Sesshomaru]]
[[pt:Sesshomaru]]
[[vi:Sesshomaru]]

Versio 28. syyskuuta 2008 kello 15.40

Sesshōmaru (jap. 殺生丸 on kuvitteellinen hahmo Rumiko Takahashin luomasta manga-sarjakuvasta Inuyasha. Mangan pohjalta on myös tehty samanniminen anime-sarja. Alkuperäisessä japanilaisessa animessa häntä ääninäyttelee Ken Narita.

Sesshōmaru on nimihenkilö Inuyashan isovelipuoli ja täysverinen koirayōkai. Hänellä on useimmiten mukanaan kappa-apurinsa Jaken. Hänen kanssaan matkustaa vakituisesti myös pieni ihmistyttö nimeltä Rin.

Pitkän aikaa Sesshōmarun tärkein tavoite on saada haltuunsa Inuyashan miekka, Tessaiga, sillä hänen oma Tenseigansa (suom. "taivaan parantava miekka") ei tapa, vaan päinvastoin parantaa. Inuyasha katkaisee myöhemmässä vaiheessa hänen kätensä. Sesshōmaru taistelee veljensä kanssa useaan otteeseen. Hän on useimmiten ihmishahmossaan, mutta pystyy halutessaan muuntautumaan valtavan suureksi demonikoiraksi. Yleensä kylmän, säälimättömän ja ilmeettömän oloinen Sesshoumaru tuntuukin muuttuvan tavanomaisista ilmeistään yleensä vain niinä harvoina kertoina, jolloin hänen verensä tuntuu vihasta olevan kuohumassa niin yli, että hän alkaa kuin ratkaisuna muutoksensa suureksi demonikoiraksi (mm. alkupään taistelussa Inuyashaa vastaan, tämän saatua Tessaigansa, ja Narakun ollessa heidän toimestaan pahoin haavoitettuna pakenemassa linnoituksestaan).

Sesshōmarun ja Inuyashan isä Inu no Taishō, jota hän itse kutsuu chichi-ueksi ("kunnioitettu isä"), oli yōkai. Hän kuoli tulipalossa. Sesshōmaru on perinyt puolikuumerkin ja myrkkykyvyt koirayōkaiäidiltään. Sesshōmarun äiti väittää tietävänsä Tenseigan salaisen hyökkäyksen, Meidō Zangetsu'han, salaisuuden. Hän myös kertoo, ettei Tenseigalla pelastettua sielua voi herättää eloon toista kertaa.

Sesshōmaru pyrkii aluksi saamaan vain Tessaigan haltuunsa, tappamaan kenties siinä sivussa myös Inuyashan (mitä hän tuntuu yrittävän lähes aina heidän kohdatessaan), mutta joutuessaan Narakun välineeksi, tämän saatua hänet luokseen kaapattuaan Rinin, ja lopulta yrittäessä imeä hänen voimansa itselleen, Sesshōmaru alkaa muiden tavoin omin toimin etsimään Narakua, tappaakseen tämän lopulta omin käsin. Hän ei tunnu enää välittävän muusta kuin kostonsa saavuttamisesta, ja eräässä tapauksessa, jossa Koga ja tämän toverit olisivat varmasti kuolleet koska sattuivat häiritsevästi Sesshōmarun tielle, hän vastasi ihmettelevälle Jakenille , ettei muulla ollut enää väliä kuin Narakun löytämisellä. Rinin kysyessä Jakenilta, mitä "Sesshōmaru-sama" aikoisi tehdä päihitettyään Narakun, tämä vastaa todeten Sesshōmarun halun tulla aina vain vahvemmaksi, ja alkaakseen luoda omaa "valtakuntaansa" (ja hänestä tulisi sen ministeri).

Sarjan alussa Sesshōmaru antaa tunteettoman ja kylmän vaikutelman. Hän kuitenkin herättää susi-yōkaiden tappaman Rinin ja sallii tämän kulkea kanssaan. Juuri Rinin ilmestymisjaksossa ja myöhemmin tämän vaikutuksesta alkaa myös Sesshōmaru vaikuttamaan inhimillisemmältä, hänen ennen niin kylmän ja tunteettoman ilmeettömät kasvonsa tuntuvat saavan uudeksi perusilmeekseen kuin jonkinlaisen lempeän hyväntahtoisen hymyntapaisen, jopa Jakenin kanssa, jonka ei enää tarvitse saada osakseen pelkkää hakkaamista ja lähes jokaiseen tehtävänantoon kuuluvia tappouhkauksia; ja hän tuntuu olevan Rinille jo kuin jonkinlainen kasvattajaisäpuoli, joka selvästi pystyy tarjoamaan paremman, mukavamman ja turvallisemman elämän tytölle. Tämän lisäksi on Narakun käskyläinen, Kagura, ilmeisesti rakastunut häneen (animen loppupuolella, Kaguran lopulta kuollessa, on Sesshoumaru aikeissa käyttää Tenseigaansa hänen auttamisekseen, mutta sen hyödyttömyyden takia joutuu katsomaan naisen kuolemaa).

Miekat

Tenseiga on Sesshōmarun ensimmäinen miekka. Toisin kuin Inuyashan Tessaiga, Tenseiga ei vahingoita vaan parantaa. Sesshōmaru pitää tätä kykyä aluksi hyödyttömänä, mutta Tenseigasta tulee myöhemmin hyödyllinen esimerkiksi ihmistyttö Rinin pelastamisessa. Tenseiga pelastaa kerran myös Sesshōmarun hengen.

Tōkijin on miekka, jonka Sesshōmaru teettää yōkaimiekkaseppä Kaijinbōlla kyllästyttyään Tenseigan hyödyttömyyteen taistelussa. Tōkijinista tulee mahtava ja voimakkaan paha miekka, joka voi haavoittaa vastustajaa jo ennen kuin koskettaa tätä. Se tuhoutuu myöhemmin taistelussa.

Ääninäyttelijät

  • Japani: Ken Narita
  • Englanti: David Kaye
  • Espanja: Alfredo Basurto
  • Italia: Massimiliano Manfredi (ep 1-26); Glauco Onorato (ep 27-167)
  • Saksa: Pascal Breuer
  • Portugali: Sílvio Giraldi


Malline:Tynkä/Anime