Kagura (Inuyasha)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Kagura)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kagura on kuvitteellinen henkilö manga- ja animesarja Inuyashassa. Kagura on tuulidemoni, jonka sarjan pääpahis Naraku loi sydämensä demoni-osan palasesta. Kaguran nimi tarkoittaa "jumalten tanssia", joka on šintolaisuuteen kuuluva rituaalitanssi. Hänen pukunsa on kagura-tanssijoille tyypillinen kimono.

Kaguralla on punaiset silmät ja mustat hiukset, jotka ovat aina kiinni. Hän käyttää aseenaan viuhkaa, jonka avulla hän leikkaa vastustajansa palasiksi ja ohjaa tuulta. Tuulen avulla hän pilaa hyökkäysyritykset, kuten Inuyashan Tessaiga-miekalla tekemän Tuulen haava -iskun (Kaze no Kizu). Kagura osaa myös "elävien kuolleiden tanssin", jonka avulla hän hallitsee ruumiita käyttäen niitä taistelujoukkoinaan.

Mangasarjassa Kagura esiintyy ensimmäistä kertaa 15. osassa ja animessa jaksossa 39.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kagura ei tahtonut olla Narakun joukoissa, mutta ei voinut karata, sillä Narakulla oli hänen sydämensä, jonka Naraku olisi kyennyt tarpeen tullen tuhoamaan. Sarjan loppupuolella Kagura ei kuitenkaan enää välittänyt hengestään, vaan paljasti Narakun olinpaikan tätä jahdanneelle Inuyashan isoveljelle Sesshōmarulle. Sesshōmaru jahtasi Narakua, koska Naraku oli huijannut hänet yrittämään Inuyashan tappamista ja hänen voimiensa imemistä itselleen. Kagura pyysi Sesshōmarua pysymään poissa, koska rakastui häneen ja halusi mieluummin kuolla, kuin antaa Sesshōmarun kuolla. Sesshōmaru ei antanut periksi, vaan luotti Kaguraan uskoen, että hän voisi tuhota Narakun. Samalla Kaguran paikka vaihtui animen tunnusmusiikissa Narakun ja hänen joukkojensa riveistä Sesshōmarun taustalle samaan kuvaan.

Kaguran ja Sesshōmarun välinen ihmissuhde ei ehtinyt syventyä, koska Naraku luovutti Kaguralle hänen sydämensä takaisin ja haavoitti häntä samalla tappavasti. Sesshōmaru yrittää pelastaa Kaguran, mutta hänen miekkansa Tenseiga ei pystynyt siihen. Kagura kysyi Sesshōmarulta oliko hän pettynyt, koska Kagura ei ollut Naraku. "En, koska tiesin, että se olet sinä", Sesshōmaru vastasi. Pian sen jälkeen Kagura kuoli hymyillen sanoen: "Minä olen tuuli. vapaa tuuli". Katsoja voi päätellä, että tuuli, joka puhalsi Sesshōmarun yli hänen tajutessaan mitä Kaguran kuolema hänelle merkitsi, oli Kagura, joka oli muuttunut kuoltuaan tuuleksi. Myöhemmin mangan jaksossa 42 käy ilmi, että Sesshōmaru tunsi Kaguran kuoleman vuoksi surua ja vihaa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kanna, toinen Narukun luoma olento, Kaguran "sisko"