Inuyasha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Inuyasha
戦国お伽草子ー犬夜叉
(Sengoku O-togi Zōshi Inuyasha)
Genre toiminta, komedia, fantasia, shōnen, seikkailu
Manga
Tekijä Rumiko Takahashi
Julkaisija Japani Shōgakukan
Suomi Egmont Kustannus
Sarjajulkaisulehti Weekly Shonen Sunday
Ensimmäinen painatus 13.11.199618.6.2008
Kirjojen lukumäärä 56 (558 lukua)
TV-anime
Ohjaaja Masashi Ikeda (jaksot 1-44)
Yasunao Aoki (44+)
Studio Sunrise
Lähetyskanavat Animax, Nippon TV
Alkuperäinen lähetyskierros 16.10.200013.9.2004 (tauolle)
Jaksojen määrä 167
TV-anime: Inuyasha Kanketsu-hen
Ohjaaja Yasunao Aoki
Studio Sunrise
Lähetyskanavat Animax, Yomiuri TV
Alkuperäinen lähetyskierros 03.10.200927.3.2010
Jaksojen määrä 26
Elokuva: Eiga Inuyasha: Toki wo Koeru Omoi
Ohjaaja Toshiya Shinohara
Studio
Julkaisupäivämäärä 2001
Kesto 100 min
Elokuva: Eiga Inuyasha: Kagami no Naka no Mugenjō
Ohjaaja Toshiya Shinohara
Studio
Julkaisupäivämäärä 2002
Kesto 100 min
Elokuva: Eiga Inuyasha: Tenka Hadō no Ken
Ohjaaja Toshiya Shinohara
Studio
Julkaisupäivämäärä 2003
Kesto 98 min
Elokuva: Eiga Inuyasha: Guren no Hōraijima
Ohjaaja Toshiya Shinohara
Studio
Julkaisupäivämäärä 2004
Kesto 86 min

Inuyasha (jap. 戦国お伽草子ー犬夜叉, Sengoku o-togi zōshi Inuyasha) on Rumiko Takahashin luoma manga- ja animesarja. Sarja kertoo nykyajan Japanissa asuvan 15-vuotiaan Kagomen ja puolidemoni Inuyashan seikkailusta Sengoku-kauden Japanissa. Animessa on 167 jaksoa ja ensimmäinen jakso esitettiin Japanin Nippon TV:ssä 16. lokakuuta 2000. Sarjan viimeinen jakso esitettiin 3. syyskuuta 2004, jolloin sarja jäi kesken. Sarja kuitenkin vietiin loppuun 26 jakson mittaisella Inuyasha: The Final Act -jatkosarjalla, joka käsitti tapahtumat mangan loppuun saakka. Inuyashasta on lisäksi tehty neljä itsenäistä elokuvaa. Inuyasha -mangapokkareita on yhteensä 56 kappaletta, jotka kaikki ovat ilmestyneet suomeksi.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kagome Higurashi on 15-vuotias japanilainen tyttö, joka joutuu perheensä (ukki, äiti ja pikkuveli) vanhan kaivon kautta ajassa taaksepäin sisällissotien aikakaudelle (Sengoku). Hänet vetää kaivoon tuhatjalkaista muistuttava yōkai, joka havittelee Kagomen vartalon sisällä ollutta Shikon no tama -kuulaa (suomalaisittain Shikon-kuula). Päästyään kaivosta ulos hän huomaa olevansa ihan oudossa paikassa, joka ei missään nimessä ollut hänen aikakautensa Japani. Hän löytää hanyō (puoliyōkai, eli puolidemoni) Inuyashan nukkumasta loitsun alaisena puuhun kiinnittyneenä. Kagome löytää kylän, jossa hän tapaa Kaede-nimisen papittaren. Tämä sanoo Kagomen muistuttavan hänen edesmennyttä Kikyo-sisartaan. Pian tuhatjalkaisyokai hyökkää kylään, ja Kagome yrittää ajaa sen kauemmas kylästä - Inuyashan metsään päin. Kagome herättää Inuyashan vetämällä tämän rinnassa olleen nuolen irti. Inuyasha tappaa Kagomen perässä olleen yōkain helposti, jonka jälkeen vaatii Shikon no Tamaa itselleen voidakseen muuttua oikeaksi yōkaiksi ("demoni"; hyvä tai paha tai jotain siltä väliltä, joten käännös ei ole aivan osuva). Inuyashan isä oli mahtava koira-yōkai ja äiti tavallinen ihminen.

Inuyasha yrittää hyökätä Kagomen kimppuun, mutta kylän miko Kaede rientää hätiin Kotodama-loitsuhelminauhan ja loitsun avulla. Hän heittää helmet Inuyashan kaulaan ja käskee Kagomen huutaa jonkinlaisen loitsusanan, jotta Inuyasha saataisiin aisoihin. Kagomen suusta pääsee sana "osuwari" (suom. istu) ja Inuyasha putoaa rajusti maahan helmien vaikutuksesta. Tällä tavalla Kagome saa pidettyä Inuyashan kurissa. Loitsu ei jää myöhemminkään tarpeettomaksi, sillä Inuyasha on luonteeltaan hyvin äkkipikainen ja väkivaltainen. Kagome joutuu silloin tällöin "istuttamaan" Inuyashaa palatessaan omaan aikaansa, kun tämä yrittää estää häntä.

Ei kestä kauankaan, kun Shikon no taman varastaa eräs toinen yōkai, kolmisilmäinen korppi. Kagome ampuu varasta nuolella ja surmaa sen, mutta samalla myös tämän nielaisema Shikon no tama hajoaa sadoiksi sirpaleiksi. Kagomen ja Inuyashan tehtäväksi lankeaa palasten etsiminen. Matka on mutkikas, sillä Kagomen pitää myös käydä kotona nyky-Japanissa ja opiskella koulun pääsykokeisiin. Shikon no taman paloja havittelevat voimistumisen toivossa myös monenlaiset yōkait ja hanyōt, erityisesti pahansuopa Naraku.

Inuyasha auttaa Kagomea alussa vastahakoisesti, mutta sarjan edetessä heidän suhteensa kehittyy, ystävyydestä rakkauteen. Inuyasha ei unohdakaan Kikyōta, joka 50 vuotta aiemmin ampui Inuyashan puuhun Narakun aiheuttaman väärinkäsityksen takia. Kikyō manataan myöhemmin takaisin kuolleista, mikä mutkistaa asioita entisestään.

Kagomen ja Inuyashan mukaan liittyvät sarjan edetessä buddhalaismunkki Miroku, nuori kettu-yōkai Shippō, demonintuhoaja Sango sekä hänen kissayōkainsa (nekomata) Kirara. Sarjassa vierailee monia vihollisia, mutta yhdessä he selviytyvät kaikesta.

Kagome on mustasukkainen Kikyolle, koska hän on Inuyashalle hyvin tärkeä. Sarjassa näytetään kun Inuyasha ja Kikyo suutelee, mutta Inuyasha ei huomaakkaan, että Kagome näkee kaiken, koska oli sidottuna puussa ja ei pitänyt näkemästään. Inuyasha on puolestaan mustasukkainen susi-yōkai Koogalle, joka on päättänyt Kagomesta tulevan hänen vaimonsa siepattuaan tämän kerran.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Päähenkilöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Inuyasha (犬夜叉)

 • Ääninäyttelijä animessa: Kappei Yamaguchi
 • Ääninäyttelijä englanninkielisessä animessa: Richard Ian Cox

Inuyasha on hanyō (puoliksi ihminen, puoliksi yōkai). Hän on tarinan alkaessa Kikyōn nuolen lumoamana loputtomassa unessa, mutta Kagome vapauttaa hänet. Inuyasha puhuu röyhkeästi ja käyttäytyy usein ajattelemattomasti ja epäkohteliaasti. Hän on itsepäinen, äkkipikainen ja aggressiivinen, mutta osoittaa silloin tällöin lempeyttä ja hyväntahtoisuutta. Inuyashan ikä vastaa ihmisen 15 vuotta, mutta yōkai-iässä noin 200 vuotta. Inuyashalla on vahvoja tunteita Kagomea kohtaan, mutta hän ei kerro siitä Kagomelle.

Inuyasha menettää yōkai-voimansa aina uudenkuun aikaan, jolloin hän muuttuu ihmiseksi. Tällöin hänen hampaansa ja kyntensä menettävät terävyytensä, hänen korvansa muuttuvat ihmisen korviksi, silmänsä tummiksi ja tukkansa mustaksi. Muodonmuutos kumoutuu seuraavan aamun koitteessa.

Inuyashan miekka on nimeltään Tessaiga. Se on tehty hänen koira-yōkai-isänsä kulmahampaasta. Sen hyökkäykset ovat Kaze no kizu ("Wind Scar", suom. "Tuulen haava"), Bakuryūha ("Backlash Wave", suom. "Takaa iskevä aalto") ja Kongoosooha ("Lentävät timanttikeihäät"). Inuyashan hyökkäykset ilman Tessaigaa ovat Sankon tessō ( suom. "Sielunkin hajalle repivät rautakynnet") ja Hijin kessō (suom. "Lentävät verikynsiterät").

Inu (犬) on japania ja tarkoittaa koiraa. Yasha (夜叉) tarkoittaa demonia tai hirviötä.

Inuyashan äiti oli ihminen nimeltä Izayoi ja isä yōkai, jonka nimeä ei ole paljastettu. Häntä kutsutaan sarjassa yleisimmin "Inu no taishōksi" ("koirien suurkenraali").

Mangan lopussa Inuyasha tunnustaa vahvat tunteensa Kagomea kohtaan, ja Kagome jää asumaan Inuyashan kanssa Sengoku-kaudelle.

Kagome Higurashi (日暮かごめ Higurashi Kagome)

 • Ääninäyttelijä animessa: Satsuki Yukino
 • Ääninäyttelijä englanninkielisessä animessa: Moneca Stori

Nykyajan Japanissa asuva Kagome on tavallinen 15-vuotias tyttö, joka joutuu temppelikotinsa kaivon kautta Sengoku-kauden Japaniin. Kagome on luonteeltaan kiltti ja huolehtivainen, mutta tarpeen tullen myös päättäväinen ja temperamenttinen tyttö, joka osaa ottaa asiat hallintaan. Kagomea pidetään Kikyōn reinkarnaationa ja hän onkin tämän näköinen. Tämän vuoksi Inuyasha inhoaa häntä tarinan alussa: hän esimerkiksi vaatii Kagomea riisumaan pitämänsä Kaeden lainaamat papittaren vaatteet, koska yhdennäköisyys Kikyōhon on häiritsevän suuri. Kikyōn tavoin Kagomen aseena ovat jousi ja nuoli, joita hän oppii vähitellen käyttämään näppärästi. Kagomella on mahdollisuus pysäyttää Inuyasha aina tarpeen tullen huutamalla "Osuwari!" ("Istu!"). Inuyashan kaulassa oleva rukousnauha reagoi sanaan, ja paiskaa tämän maahan. Kun Inuyasha on suututtanut Kagomen, usein tietämättään, Kagome purkaa kiukkuaan "istuttamalla" Inuyashan monta kertaa peräkkäin.

Kagome yrittää parhaansa mukaan selviytyä koulusta, mutta lähes jatkuva kulkeminen Sengoku-kaudelle tekee siitä vaikeaa. Lisäksi hän on melko huono matematiikassa. Kagomella on omat koulukaverinsa, jotka tosin saavat monesti ihmetellä kaikkia niitä keksittyjä sairauksia, joiden takia Kagome muka on joutunut olemaan poissa koulusta. Kagomen ystävät ovat varsin kiinnostuneita itsekkäästä, väkivaltaisesta ja kaksinaamaisesta pojasta, jota eivät ole koskaan tavanneet, mutta josta Kagome kertoo heille kaikenlaista.

Miroku (弥勒)

 • Ääninäyttelijä animessa: Kōji Tsujitani
 • Ääninäyttelijä englanninkielisessä animessa: Kirby Morrow

Miroku on 18-vuotias hōshi eli buddhalainen munkki. Miroku esiintyy Inuyashassa ensimmäisen kerran kirjassa 6. Hän on nokkela ja viisaskin, mutta kevytmielinen ja naisiinmenevä. Osaltaan tähän syynä on se, että Mirokulla on kädessään kaikennielevä Kazaana-aukko, joka kulkee hänen suvussaan kirouksena. Aukko tulee aikanaan nielemään myös hänet itsensä, ellei hän sitä ennen onnistu tappamaan kirouksen aikoinaan langettanutta Narakua. Kirous on jo tappanut hänen isänsä ja isoisänsä. Jos Miroku ei onnistu tehtävässään, hänellä pitäisi olla lapsi, jottei sukulinja loppuisi. Miroku kuitenkin päättää pitää aukon itsellään suojellakseen Sangoa. Tästä syystä Miroku pyytää Kagomen tavattuaan tätä synnyttämään hänelle lapsen. Myöhemmin tulee ilmi, että Miroku pyytelee samaa miltei kaikilta tapaamiltaan naisilta. Hänellä on myös tapana kosketella epäröimättä naisten (erityisesti Sangon) takamuksia.

Miroku pitää kovasti Sangosta ja myöhemmin sarjassa jopa kosii tätä.

Sango (珊瑚)

 • Ääninäyttelijä animessa: Hōko Kuwashima
 • Ääninäyttelijä englanninkielisessä animessa: Kelly Sheridan

Sango on 16-vuotias Yōkai Taijiya, yōkaiden tuhoaja. Hän tulee kylästä, jonka kaikki asukkaat ovat enemmän tai vähemmän demonintappajia ja jossa Shikon no Tama aikanaan sai alkunsa. Hän elää pikkuveljensä Kohakun ja isänsä kanssa, kunnes linnanherran pojan hahmon ottanut Naraku houkuttelee kylän päällikön, Sangon isän, tuomaan parhaat taistelijansa linnaan muka tuhoamaan linnaa vainoavan demonin. Mukana ovat myös Sango ja Kohaku. Naraku saa juonen avulla Kohakun tappamaan tämän ja Sangon isän, joukon muita kyläläisiä, ja haavoittamaan Sangoa. Narakun kontrolloimat linnan sotilaat tappavat Kohakun, ja Naraku manipuloi Sangon vannomaan kostoa Inuyashalle, jonka väittää tällä välin tuhonneen Sangon kotikylän. Myöhemmin Sango kuitenkin liittyy Inuyashan joukkoon. Hänestä tulee myös tärkeä ja uskollinen ystävä Kagomelle.

Sango käyttää aseenaan useimmiten suurta luubumerangiaan Hiraikotsua (suom. Takaisin lentävä luu), joskus myös miekkaansa tai myrkkypölyä.

Sango pitää Mirokusta vaikkei aina vaikutakaan siltä. Se on kumminkin aika selvästi nähtävissä koska esim. Sango raivostuu jos Miroku lähentelee muita naisia.

Sangon nimi tarkoittaa korallia.

Shippō (七宝 Shippō)

 • Ääninäyttelijä animessa: Kumiko Watanabe
 • Ääninäyttelijä englanninkielisessä animessa: Jillian Michaels

Shippō on orpo, nuori kitsune- eli kettuyōkai, jonka Kagome ja Inuyasha pelastavat sarjan alussa. Shippō on leikkisä ja nuoresta iästään huolimatta älykäs. Hän ymmärtää joskus tilanteen jopa paremmin kuin asianomaiset itse. Shippō näkee Kagomen eräänlaisena isosiskohahmona. Inuyasha suhtautuu Shippōhon välillä väheksyvästi ja röyhkeästi, ja jopa muksauttaa tätä nyrkillä päähän usein, mutta tätä tapahtuu lähinnä silloin kun he riitelevät. Riidan aiheena on yleensä vähiin käynyt ruoka tai Shippōn kiusalliset kommentit. Muuten Inuyasha ja Shippō ovat hyvät kaverukset.

Shippōn tärkein ase on kitsunebi ("kettutuli", Antti Valkaman suom. "Virvatuli"). Hän osaa myös muuttaa muotoaan. Yleensä hän muuttuu isoksi vaaleanpunaiseksi ilmapalloksi, jolla on kasvot ja raajoja, mutta hän osaa myös muuttua tarkalleen jonkun muun näköiseksi. Silloin hänet erottaa aidosta vain paikalleen jääneestä pörröisestä ketunhännästä. Shippō on ihmisiässä noin 8-vuotias, mutta yōkai-iässä noin 100-150 vuotta vanha.

Shippōn nimi viittaa kiinalaisen perinteen tarunhohtoisiin kahdeksaan aarteeseen.

Kirara on Sangon lentävä ja kokoaan muuttava, kissaa muistuttava yōkairatsu. Se auttaa Sangoa usein taisteluissa. Kirara esiintyy tavallisesti pienenä ja somana kissamaisena otuksena, joka ei ole paljon tavallista kissanpentua suurempi. Sillä on kaksi häntää ja kermanvärinen turkki mustin viiruin. Kiraran oikea muoto on suuri ja sapelihampainen yōkai-kissa. Kirara voi kantaa helposti kolmeakin ihmistä selässään.

Kirara on nekomata-yōkai (kissa-yōkai) ja Sangon pitkäaikainen ystävä. Se on todella uskollinen Sangolle ja tämän ystäville, ja on ollut Sangon perheessä sukupolvien ajan. Kirara on ottanut Shippōn jonkinlaiseksi suojatikseen ja suojelee tätä usein taisteluiden aikana.

Kirara on voimakas, nopea ja pelottava vastustaja. Sillä on myös harvinaisen hyvä vastustuskyky myrkkyjä vastaan.

Animessa (ei niinkään mangassa) on tehty selväksi, että Kirara oli papitar Midorikon, Shikon no taman luojan ystävä ja kumppani samaan tapaan kuin se on Sangon nyt.

Kiraran nimi tarkoittaa 'kiillettä'. Kiraran isossa muodossa sen tassuissa ja hännässä on liekkejä, jotka eivät polta sitä.

Myōga on Inuyashan punkki-yōkai apuri, joka vartioi Inuyashan ja Sesshōmarun isän, Inu no taishon hautaa. Myōga on pelkurimainen, joka pakenee aina kun tilanne äityy vaaralliseksi. Se pystyy herättämään tainnutetun tai myrkytetyn ihmisen käärmeen myrkyllä tai verellä, ja imemään myrkyn suoraan pois verenkierrosta.

Sesshōmaru-tachi

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sesshōmaru (殺生丸)

 • Ääninäyttelijä japaninkielisessä animessa: Ken Narita
 • Ääninäyttelijä englanninkielisessä animessa: David Kaye

Sesshōmaru on Inuyashan isovelipuoli ja täysverinen koirayōkai. Hänellä on useimmiten mukanaan kappa-apurinsa Jaken ja kaksipäinen, lohikäärmeentapainen demoni nimeltä Ah-Un. Ah-Unin vasemman pään nimi on Ah ja oikean pään Un. Ah sylkee suustaan salamoita; Unilla on kuonokoppa. Sen kanssa matkustaa vakituisesti myös pieni ihmistyttö nimeltä Rin, joka joskus ratsastaa sen selässä. Sesshōmarun sanotaan vihaavan ihmisiä, mutta kuitenkin hän pelastaa pienen ihmistyttö Rinin miekallaan tämän kuoltua susien hyökkäyksessä.

Sesshômaru vihaa Inuyashaa, koska tämä on hanyō ja väittää tämän olevan suvun häpeäpilkku. Mangassa Inuyasha ei kuitenkaan voi antaa Sesshōmarun kuolla tämän haavoituttua pahasti.

Sesshōmaru on ihmisiässä 19 vuotta, mutta oikeasti reilusti yli 500-vuotiaslähde?.

Jaken (邪見)

 • Ääninäyttelijä animessa: Yūichi Nagashima

Jaken on kappa ja Sesshōmarun uskollinen apulainen. Hän ei ole erityisen voimakas, mutta sitäkin uskollisempi ja tunteellisessa suhtautumisessaan Sesshōmaruun usein jopa koominen. Jakenin meluisa käytös ärsyttää usein Sesshōmarua - tämä itse tosin puhuu niin harvoin, ettei tämä ole yllättävää.

Animessa Jaken alkaa seurata Sesshōmarua sen jälkeen, kun tämä tappaa tiellään olevan yōkain, joka sattuu tuolla hetkellä johtamaan Jakenin kotiyhteisöä uhkaavaa sotajoukkoa ja on syömäisillään Jakenin. Jaken ei hirveästi pidä Rinistä ja jotkut jopa sanovat että Jaken olisi mustasukkainen Rinille Sesshomarun takia.

Rin (りん)

 • Ääninäyttelijä animessa: Mamiko Noto

Rin on orpo pikkutyttö. Esiintyessään sarjassa ensi kertaa hän asuu pienessä hökkelissä erään kylän laidalla. Rin on ollut puhumaton siitä lähtien, kun näki rosvojen tappavan vanhempansa. Rin on noin 8-10 vuotta vanha.

Rin kohtaa Sesshōmarun sattumalta, kun tämä toipuu taisteluhaavoistaan metsässä. Hän yrittää parhaansa mukaan auttaa tätä tuomalla tälle ruokaa ja vettä. Parannuttuaan Sesshōmaru valmistautuu jatkamaan keskeytynyttä matkaansa, mutta haistaa Rinin veren ja kääntyy takaisin. Hän löytää Rinin metsäpolulta kuolleena ja herättää tämän henkiin miekallaan Tenseigalla, väittäen sitten, että vain testasi sen voimia. Rin alkaa toettuaan seurata häntä. Monesti kun Sesshomaru pelastaa Rinin uhkaavalta vaaralta, on tämä Jakenin kanssa valmis melkeinpä kilpaa ylistelemään Sesshõmarua.

Tähän asti mykkä Rin alkaa myöhemmin puhua ja osoittautuu varsin puheliaaksi ja iloiseksi lapseksi. Jaken monesti saakin olla hillitsemässä tyttöä, ja sanoo tätä liian touhukkaaksi. Kerran Rin pelastaa Jakenin myrkytyskuolemalta lähtemällä yksin Ah-Un-ratsun kanssa hakemaan vastamyrkkyä vaaroja uhaten, mistä voi päätellä hänen olevan myös rohkea.

Kohaku (琥珀)

 • Ääninäyttelijä animessa: Akiko Yajima

Kohaku on Sangon pikkuveli. Naraku punoo juonen, jossa hän kuolee, mutta myöhemmin tämä herättää hänet henkiin Shikon no taman sirpaleella ja tyhjentää hänen muistinsa. Näin Kohaku päätyy Narakun palvelijaksi ja pelinappulaksi.

Kohaku tapaa Sangon monta kertaa tämän jälkeen, yleensä taistelussa, ja hänen muistinsa alkaa vähitellen palata. Vaikka Kohaku on saanut muistinsa takaisin, hän ei halua liikkua Sangon ja tämän tovereiden kanssa, koska pelkää Narakun kostoa. Yhdessä Narakun verson Kaguran kanssa Kohaku yrittää keksiä keinon, jolla tuhota Naraku. Naraku ehtii tapattaa Kaguran ennen kuin he saavat suunnitelmansa valmiiksi ja niin Kohaku liittyy Kikyōn seuraan.

Kikyōn kuoleman jälkeen Kohaku on itsekin vähällä kuolla Byakuyan käsissä, mutta Sesshōmaru pelastaa hänet. Näin Kohaku liittyy Sesshōmarun, Rinin ja Jakenin seurueeseen.

Muita hahmoja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kikyō

 • Ääninäyttelijä animessa: Noriko Hidaka

Kikyō on miko (pyhäkköneitsyt tai papitar), joka vartioi Shikon no tamaa 50 vuotta ennen tarinan alkua. Hän rakasti Inuyashaa, mutta ei voinut olla tämän kanssa, koska oli miko ja Shikon no taman suojelija. Inuyasha oli aikonut varastaa Shikon no taman ja käyttää sitä muuttaakseen itsensä täysiveriseksi yōkaiksi, mutta tavattuaan Kikyōn ja rakastuttuaan tähän hän oli valmis muuttumaan ihmiseksi. Kikyō tarjoutui antamaan Shikon no taman, sillä hän toivoi, että se katoaisi sen jälkeen, kun sitä olisi käytetty Inuyashan muutokseen, ja hän itse voisi tavallisena naisena elää Inuyashan kanssa.

Kikyōta tavoitteli omakseen myös tämän hoivaama halvaantunut ryöväri Onigumo, joka tarjosi sielunsa yōkailaumalle vastineeksi toimivasta ruumiista. Näin syntyi Naraku. Naraku punoi heti ensitöikseen juonen, joka sai Inuyashan luulemaan, että Kikyō oli pettänyt hänet ja päinvastoin. Hänen tarkoituksensa oli tahrata Shikon no tama katkeruudella ja vihalla, antaa rakastavaisten tappaa toisensa ja anastaa se sitten itselleen. Suunnitelma meni kuitenkin vikaan, sillä Kikyō ei tappanut Inuyashaa vaan ainoastaan loitsi tämän ikiuneen, ja otti Shikon no taman mukaansa hautaan.

Kikyō liittyy tarinaan sen jälkeen, kun oni-velho Urasue herättää hänen sielunsa luista ja maasta koottuun ruumiiseen. Kikyō toimii arvoituksellisella tavalla, eikä juuri koskaan ole selvää, koettaako hän auttaa Inuyashaa vai Narakua. Hän kuitenkin saa kerrotuksi Inuyashalle varastaneensa lähes kokonaiseksi kasatun Shikon-pallon Narakulle vain koska se oli vain osa hänen omaa suunnitelmaansa tuhota Naraku – myöhemmin selviää, että hänen oli tarkoitus antaa Narakun liittää Shikon- kuulan itseensä, ja sitten poistaa heidät molemmat kerralla maailmasta. Kikyō elelee pitkään eri kylissä, joissa hän auttaa sotilaita ja ihmisiä, mutta joutuu aina jatkamaan tietään vihollistensa takia. Hiljalleen hän muiden henkilöiden tavoin alkaa kulkea tietään Narakun tuhoamiseen, ja hän on muun muassa yksi niistä, joiden kädestä Shichinintain jäsenet kaatuvat (hän puhdistaa lopulta tapaamansa Suikotsun pyhällä nuolellaan, mutta ei ehdi tappaa häntä). Kikyō kohtaa ennen Shichinintain heräämistä vanhan ja sairaan ryövärin, joka paljastaa olleensa Onigumon rosvotoveri, ja pyytää Kikyōta ennen kuolemaansa toimittavan hänen hiustupponsa pyhälle Mount Hakureizanille, jonne kaikkien muidenkin keräännyttyä Naraku paljastaa itsensä – kohdatessaan Kikyōn hän paljastaa vanhan ryövärin olleen hänen ansansa, jolla houkutella Kikyō luokseen. Tämän jälkeen Naraku näyttää tappaneen Kikyōn, mutta tämä ilmaantuu jälleen myöhemmin, ensin Narakun käskyläisiä piilotellen ja mystistä "Hijiriä" esittäen, apureinaan nyt myös kaksi tyttöhahmoista shikigamia. Näihin aikoihin Kikyōsta tulee lähes Narakun todellinen päävihollinen.

Kikyōn nimi tarkoittaa erästä kiinalaista kellokukkaa, joka symboloi ikuista rakkautta.

Naraku

 • Ääninäyttelijä animessa: Toshiyuki Morikawa

Naraku on paha hanyō, joka 50 vuotta sitten sai aikaan väärinkäsityksen Inuyashan ja Kikyōn välillä, jotka siksi kääntyivät toisiaan vastaan. Narakun pääharrastus tuntuukin olevan pahan ja sekasorron levittäminen. Narakulla on paljon apureita, jotka yleensä taistelevat hänen sijastaan. Narakun selässä on hämähäkin muotoinen palovamma, muisto Onigumosta, rikollisesta, josta hän on syntynyt, ja jonka sielua hän yhä kantaa osana itseään. Viimeisimmissä ilmestyneissä mangakappaleissa Naraku tappaa Kikyōn.

Narakun nimi tarkoittaa helvettiä

Kaede

 • Ääninäyttelijä animessa: Hisako Kyoda

Kaede on vanha ja viisas miko ja Kikyōn pikkusisko, jolla on oikean silmän päällä musta silmälappu. Kikyōn kuoltua (ensimmäisen kerran) hän oli noin kymmenvuotias ja hänestä tuli kylän suojelija, kuten Kikyō häntä ennen oli. Hän opastaa ja auttaa Kagomea ja Inuyashaa keräämään särkyneen Shikon no Taman palasia. Alussa Kaede "taltutti" Inuyashan loitsimalla tämän kaulaan nauhan, jonka avulla Kagome voi käskeä tämän maahan.

Kōga

 • Ääninäyttelijä animessa: Hiroshi Konishi

Kōga on nuori susi yōkaiden johtaja, joka on palavasti rakastunut Kagomeen ja pitää tätä valittuna kumppaninaan. Inuyasha ja Kōga taistelevat jatkuvasti Kagomesta ja silkasta inhosta toisiaan kohtaan, mutta lopulta päätyvät taistelemaan samalla puolella Kagerōmarua ja Juurōmarua vastaan. Animessa Kōgalla on morsian, Ayame, jota Kōga ei kuitenkaan (muka) muista.

Kanna ja Kagura

 • Ääninäyttelijät animessa: Izumi Ohgami (Kagura) ja Yukana Nogami (Kanna)

Kanna ja Kagura ovat Narakun ruumiista syntyneitä itsenäisiä olentoja, joita Naraku hallitsee. Kagura käyttää aseenaan yleensä viuhkaansa, jolla hän hallitsee tuulia. Hän voi myös käyttää kuolleita marionetteinaan. Kanna puolestaan käyttää aseenaan peiliä, johon hän voi hallita siihen vangitsemiaan sieluja ja hallita niihin liittyviä ruumiita kuten Kagura hallitsee kuolleita. Kagura on ihastunut Sesshōmaruun ja on iloinen, kun pääsee näkemään tämän vielä kerran ennen kuolemaansa.

Naraku loi Kannan "ei mistään" ja Kaguran tuulesta.

Hōjō

Hōjō on nykyajassa asuva lukiolaispoika joka pitää Kagomesta. Hōjō antaa Kagomelle erilaisia lahjoja yleensä sellaisia joiden pitäisi auttaa kaiken maailman sairauksiin, koska ottaa Kagomen ukin tarinat tosissaan. Hōjō on myös pyytänyt Kagomea pari kertaa treffeille mutta yhden kerran Kagome unohti ja toisella kerralla hän lähti kesken kaiken pois koska oli huolissaan Inuyashasta.

Musiikki Animessa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
# Otsikko Jaksot Tiedot
1 Change the world 1 - 34
 • Sanoitus: Rie Matsumoto, musiikki: Miki Watanabe ja sovitus: Keiichi Ueno
 • Esittäjä: V6
2 I am 35 - 64
 • Sanoitus: hitomi, musiikki: Masato Kitano ja sovitus: Zentaro Watanabe
 • Esittäjä: hitomi
3 Owarinai Yume
終わらない夢 (Unending Dream)
65 - 95
 • Sanoitus: Nanase Aikawa, musiikki: Hiroshi Shibazaki ja sovitus: Kaname
 • Esittäjä: Nanase Aikawa
4 Grip! 96 - 127
 • Sanoitus: Kaori Mochida, musiikki: Kazuhiro Kara ja sovitus: Hal
 • Esittäjä: Every Little Thing
5 One Day, One Dream 128 - 153
 • Sanoitus: Hideyuki Kohata, musiikki: Kei Yoshikawa ja sovitus: Chokkaku
 • Esittäjä: Tackey & Tsubasa
6 Angelus
アンジェラス
154 - 167
 • Sanoitus: Bounceback, musiikki: Bulge ja sovitus: Yasuaki Maejima
 • Esittäjä: Hitomi Shimatani

Loppumusiikit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
# Otsikko Jaksot Tiedot
1 My will 1 - 20
 • Sanoitus: Mai Matsumuro, musiikki: Yasho Ohtani, sovitus: Keisuke Kikuchi ja kuoron sovitus: Yas Kitajima
 • Esittäjä: dream
2 Fukai mori
深い森 (Syvä metsä)
21 - 41
 • Sanoitus: D-A-I, musiikki: D-A-I, ja sovitus: D-A-I ja Seiji Kameda
 • Esittäjä: Do As Infinity
3 Dearest 42 - 60
 • Sanoitus: Ayumi Hamasaki, musiikki: CREA + D-A-I ja sovitus: Naoto Suzuki
 • Esittäjä: Ayumi Hamasaki
4 Every Heart
(ミンナノキモチ - Minnano Kimochi)
61 - 85
 • Sanoitus: Natsumi Watanabe, musiikki: Bounceback ja sovitus: H-wonder
 • Esittäjä: BoA
5 Shinjitsu no Uta
真実の詩 (Laulu totuudesta)
86 - 108
 • Sanoitus: D-A-I, musiikki: D-A-I, ja sovitus: D-A-I ja Seiji Kameda
 • Esittäjä: Do As Infinity
6 Itazura na Kiss
(イタズラなKiss - Mischievous Kiss)
109 - 127
 • Sanoitus: Misono, musiikki: 北野正人, ja sovitus: 五十嵐充 ja day after tomorrow
 • Esittäjä: day after tomorrow
7 Come 128 - 147
 • Sanoitus: Kask/Mansson/Cunnah ja musiikki: Kask/Mansson/Cunnah
 • Japaninkielinen sanoitus: Yuriko Mori ja sovitus: Cobra Endo
 • Esittäjä: Namie Amuro
8 Change the world 148

Special ending

 • Sanoitus: Rie Matsumoto, musiikki: Miki Watanabe ja sovitus: Keiichi Ueno
 • Esittäjä: V6
9 Brand new world 149 - 166
 • Sanoitus: Mizue, musiikki: Ouyagihirou ja sovitus: 家原正樹
 • Esittäjä: V6
10 My will 167
 • Sanoitus: Mai Matsumuro, musiikki: Yasho Ohtani, sovitus: Keisuke Kikuchi ja kuoron sovitus: Yas Kitajima
 • Esittäjä: dream

Elokuvien teemat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Elokuva # Alkuperäinen otsikko Tiedot
1 No more words
2 Yura Yura
ゆらゆら (Rock)
2 Ai no Uta
愛の謳 (Rakkauslaulu)
Insert song
 • Sanoitus: Kaori Mochida, musiikki: Kunio Tako ja sovitus: Akira Murata
 • Esittäjä: Every Little Thing
3 Four Seasons
 • Sanoitus: JUSME, musiikki: MONK ja sovitus: MONK
 • Esittäjä: Namie Amuro
4 Rakuen
楽園 (Paratiisi)
 • Sanoitus: Ryo Owatari, musiikki: Do As Infinity ja sovitus: Do As Infinity ja Seiji Kameda
 • Esittäjä: Do As Infinity

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]