Shichinintai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Shichinintai (jap. 七人隊) Englanniksi Band of seven on seitsemän tappajan muodostama ryhmä manga- ja animesarja Inuyashassa. Naraku herätti heidät henkiin kuolleista Shikon no taman sirpaleiden avulla, jotta nämä tappaisivat Inuyashan ja hänen ystävänsä.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kyōkotsu (凶骨)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ääninäyttelijä animessa: Daisuke Gōri

Kyōkotsu on ensimmäinen sarjassa tavattu Shichinintain jäsen. Hän hyökkäilee yōkai-susien heimojen kimppuun, jotka eivät kykene puolustautumaan tätä jättiläistä vastaan. Kōga kuulee pohjoisen heimon vaikeuksista ja kiiruhtaa auttamaan heitä. Hän joutuu vastatusten Kyōkotsun kanssa saaden lopulta poistettua Shikon no taman -sirpaleen tämän otsasta.

Suuresta koostaan ja pelottavasta ulkonäöstään huolimatta Kyōkotsu on heikoin seitsemästä. Hän on ihminen muiden ystäviensä tavoin, mutta on saanut suuren kokonsa seurauksena useiden yōkaiden syömisestä. Kogan kumppaneiden onkin vaikea uskoa tätä, vaikka Kyōkotsu tämän itse kertookin. Shikon no taman sirpale pitää laittaa siihen kohtaan ruumista mistä on tapettu, joten Kyokotsun pää oli luultavasti murskattu. Tämä myös helpottaa Kōgan voittoa.

Kyō tarkoittaa tässä yhteydessä "pimeää" tai "pahaa" ja kotsu tarkoittaa "luuta". Merkit hänen kasvoillaan tarkoittavat "voimaa".

Jakotsu (蛇骨)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ääninäyttelijä animessa: Ai Orikasa

Jakotsu on joukon yksi taitavimmista taistelijoista ja käyttää aseenaan moniosaista miekkaa, Jakotsutōta (suom. käärmeenluumiekka). Hän on tavannut Bankotsun jo ennen Shichinintain syntymistä ja he ovat hyvin läheisiä. Tavattuaan Inuyashan Jakotsu ihastuu häneen ja yrittääkin usein päästä taistelemaan tätä vastaan. (Vaikka Jakotsu saattaa näyttää ja kuulostaa naiselta, hän on mies ja homoseksuaali.) Hän vihaa naisia ja ilmaisee sen varsin selvästi kun Sango "häiritsee" häntä ja Inuyashaa, kun he taistelevat ensimmäistä kertaa vastakkain. Jakotsu näyttää pitävän myös Mirokusta, koska kutsui häntä seksikkääksi taistelussa Inuyashaa vastaan. Hän saa viimein mahdollisuuden kunnon taisteluun Hakurei-vuorella Inuyashan ollessa ihmismuodossaan. Pitkän taistelun jälkeen Jakotsu häviää Inuyashalle (joka on muuttunut takaisin hanyōksi), joka kuitenkin säästää Jakotsun elämän. Jakotsu ei kuitenkaan kestä kauan, sillä pian taistelun päätyttyä Renkotsu riistää hänen Shikon no taman sirpaleensa tarkoituksenaan käyttää sitä Bankotsua vastaan. Hän esiintyy animessa ensimmäisen kerran jaksossa 103.

Ja tarkoittaa "käärmettä" ja kotsu tarkoittaa "luuta". Merkit hänen kasvoillaan tarkoittavat "kuolemaa".

Mukotsu (霧骨)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ääninäyttelijä animessa: Tetsu Inada

Mukotsu on myrkkymestari ja kolmas Shichinintai-sarjassa. Hän yrittää pakottaa Kagomen makaamaan kanssaan, mutta tämän yritettyä siepata hänen kurkussaan olevat Shikon no Taman sirpaleet, hän suuttuu ja yrittää tappaa tämän. Mukotsu onnistuu myrkyttämään Kagomen, Mirokun ja Sangon ennen Sesshōmarun tuloa. Sesshōmaru on Mukotsun yllätykseksi immuuni tämän myrkyille (hän toteaa itse etteivät pelkän ihmisen tekemät myrkyt tehoa häneen) ja lopulta Sesshōmaru tappaa avuttoman Mukotsun (käytettyään häneen heti ilmaannuttuaan omia myrkkykynsiään, ja ihmettelee hetken miten Mukotsu niiden jäljiltä oli vielä elossa).

Mu tarkoittaa "sumua" ja kotsu tarkoittaa "luuta". Merkit hänen kasvoillaan tarkoittavat "myrkkyä".

Ginkotsu (銀骨)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ääninäyttelijä animessa: Hisao Egawa

Osittain mekaaninen Ginkotsu on hankala vastustaja jopa Inuyashan Tuulen haava -iskulle. Hän ei puhu paljoa ja tavallisesti sanoo ainoastaan "gersh" (mangassa "ghihihi"), mutta suuttuessaan tai puhuessaan Renkotsulle hän käyttää oikeita sanoja. Hän selviytyy juuri ja juuri ensimmäisestä kohtaamisestaan Inuyashan kanssa, mutta Renkotsu rakentaa hänen vartalonsa uudestaan, tehden hänestä isoilla, sirkkelimäisillä pyörillä kulkevan kaksitykkisen panssarivaunun. Kōga taistelee myöhemmin Ginkotsua ja Renkotsua vastaan. Renkotsun saatua pahan haavan vasempaan olkapäähänsä, josta Ginkotsu raivostuu ja laukaisee jokaisen aseensa Kōgaa päin, jopa itsetuhomekanisminsa. Ginkotsun uskollisuus Renkotsua kohtaan viekin häneltä hengen. Hän suojaa kuitenkin Renkotsun räjähdykseltä ampuen Shikon no tama -sirpaleensa tähän. Hän sanoo viimeisinä sanoinaan, ettei voi antaa Renkotsun kuolla.

Ei ole tiedossa, kuinka Ginkotsu kykenee elämään osittain koneena ja miksi hän on tällaisessa tilassa. Tiedetään ainoastaan, että hän tarvitsee ainoastaan päätään pysyäkseen elossa.

Gin tarkoittaa "hopeaa" ja kotsu "luuta". Merkit hänen kasvoillaan tarkoittavat "suojausta" (viittaa varmasti hänen panssareihinsa).

Renkotsu (煉骨)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ääninäyttelijä animessa: Tomokazu Sugita

Tulta ja räjähteitä aseinaan käyttävä Renkotsu on yksi viisaimmista Shichinintaista ja on ainoa heistä joka osaa kirjoittaa. Hän kunnioittaa johtajaansa yhtä paljon kuin muita Shichinintain jäseniä. Kurkussaan olevan Shikon no taman -sirpaleen turmelevan vaikutuksen vuoksi hän kuitenkin alkaa vihata ja kadehtia johtajaansa. Hän on kuitenkin ensimmäinen ryhmän jäsenistä, joka saa tietää totuuden Narakusta ja ettei tähän voi luottaa. Renkotsu ei myöskään halua kuolla uudestaan ja hengissä pysyäkseen haluaa kaikki Narakun ryhmälleen antamat Shikon no Taman sirpaleet.

Lopulta hän saakin yhden Ginkotsulta ja toisen hän riistää Jakotsulta, jonka Inuyasha voittaa taistelussa. Tämän jälkeen Renkotsu yrittää tappaa Bankotsun, muttei kuitenkaan onnistu, vaan Bankotsu jää Shichinintain ainoaksi elossa olevaksi jäseneksi.

Ren tarkoittaa "metallia" ja kotsu tarkoittaa "luuta". Merkit hänen kasvoillaan tarkoittavat "petosta".

Suikotsu (睡骨)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ääninäyttelijä animessa: Hiroaki Hirata

Suikotsu on Shichinintain jäsen, vaikkei aluksi siltä vaikuta. Hän toimii lääkärinä rauhallisessa kylässä, mutta hänen toinen persoonallisuutensa on verenhimoinen tappaja. Tämä toinen persoonallisuus ottaa vallan kun lähistöllä on verta tai väkivaltaa. Hän vaikuttaakin suorastaan sairaalloisesti pelkäävän verta, ja pesee monesti lähes mielipuolisesti käsiään luullessaan tahrineensa itsensä sillä (lasten mukaan hän saattaa tehdä sitä jopa puolen tunnin välein); ehkä tämä on samalla osoitus hänen perimmäisestä hyvyydestään ja pelostaan pahaa puoltaan kohtaan, sillä hän varmasti juuri pelkää jatkuvasti veren tekevän hänestä itseään hallitsemattoman tappajan, joka voisi olla yhtä lailla vaaraksi ympäristölleen ja läheisilleen, jotka ovat hänelle tärkeitä.

Kikyō tapaa Suikotsun palatessaan Hakurei-vuoren suojakentältä, muttei näe mitään pahuutta Suikotsussa. Suikotsu kuitenkin muuttuu pahaan muotoonsa Shichinintain saavuttua hakemaan häntä. Aseenaan hän käyttää pitkiä metallikynsiä. Tässä muodossaan hän pystyy tappamaan ilman omatunnontuskia, vaikkakin hänen hyvä puolensa joskus häiritsee häntä. Suikotsu ei esimerkiksi kykene tappamaan kylän lapsia, sillä hänen hyvä puolensa estää tämän teon.

Lopulta Suikotsu ajautuu kokonaan pimeälle puolelle ja kuolee pian sen jälkeen, kun Kikyōn pyhä nuoli muuttaa hänet vielä hetkeksi ennen kuolemaansa hyväksi. Jakotsu nappaa äkkiä Suikotsun Shikon-sirpaleen, jottei Kikyō saisi sitä, ja antaa sirpaleen myöhemmin Bankotsulle.

Sui tarkoittaa "nukkuvaa" ja kotsu "luuta". Merkit hänen kasvoillaan tarkoittavat "raivoa".

Bankotsu (蛮骨)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ääninäyttelijä animessa: Takeshi Kusao

Bankotsu on Shichinintain johtaja ja häntä kutsutaakin usein "isoveljeksi", vaikka hän on joukon nuorin. Hän kantaa mukanaan suurkeihästä, Banryūta (蛮竜, suom. "barbaarilohikäärme"). Sen kantamiseen tarvitaan kolmen vahvan miehen voimat, mutta Bankotsu kykenee käyttämään sitä yhdellä kädellä. Banryū vastaa voimaltaan lähes Inuyashan miekkaa, Tessaigaa, jolle se Shikonin sirpaleilla vahvistettuna vetää lopulta täysin vertoja.

Bankotsu on joukon vahvin, mutta taistellessaan Inuyashaa vastaan (kolme Shikonin sirpaletta apunaan), hän huomaa, ettei hänen keihäänsä kestä kauan Inuyashan Kaze no kizu -iskua, vaan alkaa lohkeilla. Hän kuitenkin lisää keihääseensä kaikki Renkotsun Kagomelta varastamat Shikonin sirpaleet vahvistaen tätä.

Bankotsulla on hyvin läheinen suhde ystäväänsä Jakotsuun, joka oli hänen kanssaan jo ennen Shichinintain perustamista. Ennen Jakotsun kuolemaa heillä on suloinen hetki, kun Bankotsulla tulee kyyneleet silmiin, kun hän saa tietää Jakotsun lojaalisuudesta tämän tuodessa hänelle Suikotsun Shikon no taman sirpaleen. Bankotsu halaa Jakotsua kertoen, että tämä on ainoa johon hän voisi luottaa. Bankotsu myös uhkailee Renkotsua saatuaan tietää, että tämä ei heti antanut hänelle Kagomelta varastamiaan sirpaleita, ja lopulta tappaakin Renkotsun itse koska tämä oli tappanut Jakotsun, ensin johdateltuaan hänet taistelemaan Inuyashan kanssa ja lopulta napannut tämän Shikon-sirpaleen.

Bankotsu pysyy suurimman osan ajasta taustalla, mutta hän on silti ryhmän selkäranka, kurinpitäjä ja ohjaaja, vaikka onkin itse luonteeltaan aika sadistinen ja ylimielisen röyhkeä, jolle eläminen merkitsee lähinnä hauskanpitoa, ja sen pitäminen käy juuri mm. tappamisella. Hänen röyhkeytensä näkyy myös jopa käytöksessä omaa ryhmää kohtaan, mutta siitä huolimatta hän kuitenkin toteaa Renkotsun tappaessaan heidän eronsa olevan se, ettei hän petä tovereitaan, ja vaikka hän ensi alkuun ei tunnukaan piittaavan Kyokotsun ja Mukotsun kuolemasta, hän kuitenkin puhuu kostosta näiden puolesta, ja käy jopa "puhelemassa" näille Shichintain vanhalla yhteishaudalla, ja jäätyään lopulta ainoaksi elossa olevaksi hän lähtee heti kostamaan "pikkuveljiensä" kuolemat. Bankotsunkin kuoltua ja Narakun ilmaannuttua Inuyasha toteaakin Bankotsunkin olleen kuitenkin kunniallisempi ja kunnioitettavampi kuin Naraku.

Tapettuaan Renkotsun, joka on haastanut hänet, Bankotsulla on hallussaan kaikki seitsemän Shikon no taman -sirpaletta, jotka Naraku hänen ryhmälleen on antanut sekä kaikki Kagomelta varastetut. Hän päättääkin seuraavaksi kostaa Inuyashalle ystäviensä kuolemat. (Seuraava vain animessa.) Kesken taistelun heidän luokseen saapuu lauma demoneita. Bankotsu lyö näistä yhdeksän, jolloin hän on tappanut yhteensä tuhat demonia ja tuhat sotaherraa Banryū-keihäällään. Näiden lukujen tultua vastaan, Banryū saa demonisia voimia ja se muuttuu huomattavasti vahvemmaksi (Inuyashan mielestä se saa hänet tuntemaan kuin taistelisi Sesshōmarun Tōkijinia vastaan). Tämä kuitenkin käy Bankotsulle kohtalokkaaksi, sillä demoniset voimat mahdollistavat Inuyashan käyttää Bakuryūha-iskuaan, joka lopulta halkaisee Bankotsun. Bankotsun ollessa tajuton Naraku kuitenkin ottaa Bankotsulta Shikon no taman sirpaleet, niin että tämä murenee luiksi.

Ban tarkoittaa barbaaria ja kotsu tarkoittaa "luuta". Merkki hänen kasvoillaan tarkoittaa "nuoruutta".