Hōjō (Inuyasha)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hōjō (jap. 北条 Hōjō) on henkilö manga- ja animesarja Inuyashassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hōjō on Kagomen luokkatoveri ja yksi koulun älykkäimmistä sekä suosituimmista oppilaistalähde?. Hän pitää Kagomesta, jota yrittääkin saada usein treffeille kanssaan. Yuka, Eri ja Ayumi yrittävät usein saada Kagomea suostumaan, sillä he ajattelevat, että Hōjō olisi parempi poikaystävä kuin Inuyasha, josta ovat saaneet Kagomen puheitten perusteella käsityksen hurjana öykkärinä.

Hōjō kuvataan ystävälliseksi nuoreksi mieheksi, joka uskoo täysin kaikki Kagomen isoisän selitykset tämän poissaolojen syiksi, vaikka selitykset eivät olekaan kovin uskottavia. Kagomen isoisä keksii selityksiksi usein sairauksia, joita esiintyy normaalisti lähinnä vanhuksilla ja tämän tuloksena Hōjō tuo Kagomelle usein perheensä kaupasta esineitä, joiden parantavaan voimaan hän luottaa. Hän myös auttaa Kagomea tämän opinnoissa.

Sarjan alussa Kagome päätti mennä Hōjōn kanssa treffeille riideltyään Inuyashan kanssa. Joka tapauksessa hän muisti Inuyashan haavat ja lähti treffeiltään melko pian takaisin Inuyashan luokse. Hän myös yrittää uudestaan jaksossa 48, mutta tajuaa lopulta että rakastaa Inuyashaa.

Yksi huvittavimmista kohdista animessa on se, kun Hōjō haastaa Inuyashan miekkataisteluun, jonka Inuyasha hyväksyy mielellään. Hōjō käyttää tavallista miekkaa, Inuyasha vetää esiin Tessaigan.

Akitoki Hōjō on Hōjōn esi-isä ja tämä on luultavasti hänen reinkarnaationsa. Kumpikin on ihastunut Kagomeen, mutta kummallakaan heistä ei ole sen parempaan onnea hänen kanssaan. Toisaalta Hōjōa huono onni ei seuraa joka paikkaan niin kuin esi-isäänsä.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.