Jaken

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jaken (jap. 邪見, kirj. "paha näkökulma") on henkilö manga- ja animesarja Inuyashassa.

Jaken on Sesshōmarun palvelija. Hän on pieni vihreä yōkai ja todella uskollinen Sesshōmarulle. Aseenaan hän kantaa sauvaa, Jintōjō, jolla hän voi syöstä liekkejä. Sillä saa myös auki Inu no Taishon haudan.

Alkuperä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jaken oli alun perin muiden samaa lajia edustavien demonien lordi. Hän taisteli armeijansa kanssa toista demoniheimoa vastaan, kun hänen vihollistensa johtaja sai Jakenin kuristusotteeseen. Silloin Sesshōmaru saapui ja käski tätä demonia väistämään, koska tämä oli Sesshōmarun tiellä. Demoni ei kuitenkaan totellut ja Sesshōmaru tappoi tämän samalla pelastaen Jakenin.

Nähdessään tämän Jaken käski joukkojaan siirtymään Sesshōmarun tieltä. He polvistuivat tämän eteen ja antoivat tietä. Jaken, ihastuneena Sesshōmarun voimista (ja hänen ulkonäöstään), Jaken käski joukkojaan unohtamaan hänet ja lähti Sesshōmarun mukaan. Hän kysyi vasta myöhemmin sopiko se Seshōmarulle itse.

Asema ryhmässä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ajan myötä Jakenista on tullut Sesshōmarun läheisin alainen ja saanut tältä useita pieniä tehtäviä. Vaikka Sesshōmaru ei koskaan osoita Jakenille kiltteyttä[1], tämän palvova asenne, uskollisuus ja palvelualttius menevät usein absurdiuden puolelle: esimerkiksi jos vaikuttaa siltä, että Sesshōmaru olisi vähällä aivastaa, Jaken tekee sen tämän puolesta[2].

Jaken on myös tullut toimeen hyvin Rinin kanssa ja yrittänyt suojella tätä parhaansa mukaan, vaikka joskus tekeekin sen siinä toivossa, että Sesshōmaru sanoisi siitä hyvästä hänelle "jotain mukavaa".

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Takahashi, Inuyasha 42, luku 1
  2. Takahashi, Inuyasha 42, luku 9
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.