Tōtōsai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tōtōsai (jap. 刀々斎) on kuvitteellinen henkilö manga- ja animesarja Inuyashasta. Hänet nähdään usein ratsastamassa kolmisilmäisellä yōkai-härällä nimeltä Mō-Mō (猛々).

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tōtōsai on vanha mies, joka on tehnyt Sesshōmarun miekan Tenseigan sekä Inuyashan miekan Tessaigan. Hän oli myös Inuyashan ja Sesshōmarun isän ystävä. Hän tietää hyvin miekkojen eri ominaisuudet ja on neuvonut Inuyashaa Tessaigan käytössä. Hän on usein poissaoleva ja unohtelee tapahtumia. Tavattuaan Inuyashan ensimmäisen kerran Tōtōsai testasi Inuyashan taitoja taistelussa. Hän kykenee syöksemään tulta suustaan ja omistaa pitkän vasaran, joiden avulla hän takoo ja korjaa aseita.

Tōtōsai on Myōgan tapaan pelkurimainen, mutta tämä monesti johtuu siitä että hän haluaa välttää turhia taisteluita. Tōtōsai on monien mielestä höperö ja selkärangaton ja hermojakin vaativa, mutta jo alusta lähtien saavat Inuyashan kumppanit ihmetellä, miten hän samalla pelkää Sesshōmarua (hänestä ja Inuyashasta hän puhuu "idioottimaisina veljeksinä", ja jota vastaan suojelua kaipaavana puhuukin koko ajan "idiootista", ja varmasti siksi koska pitää Sesshōmarua paljon vähäisempänä ja säälittävämpänä kuin suurta ja molempien ihailemaa Inu no Taishōta, jonka suuruutta poikansa niin tavoittelee), mutta myös uskaltaa uhmata ja pilkata häntä, eivätkä tiedä onko vanhus lopulta heikko vai vahva. Sesshōmarun ja Inuyashan taistellessa Inuyashan ollessa kykenemätön käyttämään miekkaansa, Tōtōsai pelasti Inuyashan puhaltamalla tulimuurin erottamaan taistelijat toisistaan. Jo ilmaantumisjaksossaan hän joutui käyttämään tätä kykyään, mutta osuikin vahingossa Inuyashaan; muutamaa hetkeä myöhemmin hän teki lopun taistelusta lyömällä moukarillaan maata, joka revettyään purskautti laavaa sisuksistaan. Hänestä on myös ollut muutenkin paljon hyötyä sillä hän muun muassa korjasi Tessaigan ja Sangon Hiraikotsun näiden rikkouduttua.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.