Naraku

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Naraku on fiktiivinen henkilö anime/manga-sarjassa Inuyasha.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Naraku on sarjan näyttävin pääpaha. Hän oli ryöväri nimeltä Onigumo, joka oli monien muiden kaltaistensa pahasydämisten tavoin kuullut Shikon no Tama -nimisestä jalokivestä, ja hän teki sopimuksen toverinsa Rasetsun kanssa, että tämä hyökkäisi jalokiveä kantavan papittaren, Kikyon kimppuun ja varastaisi sen. Rasetsu kuitenkin kohtasi Kikyota suojelevan hanyoun, Inuyashan, joka löi hänen silmänsä puhki, ja Rasetsu raivostui tajutessaan Narakun tietäneen Inuyashasta, ja siksi räjäytti ja poltti koko talon jossa Onigumo ja muut toverinsa olivat. Onigumo jäi henkiin, mutta oli palovammojen peitossa, ja rosvot heittivät hänet korkealta jyrkänteeltä virran vietäväksi. Kikyou-niminen papitar pelasti hänet joesta ja vei luolaan joen lähelle hoidettavaksi. Onigumo teki sopimuksen erään hämähäkki-youkain kanssa tämän ilmestyttyään hänelle parina yönä. Lopulta satoja youkaita sulautui Onigumoon ja tästä syntyi voimallinen hanyou, Naraku. Hän haluaa Shikon no Taman tietysti tullakseen kaikista suurimmaksi youkaiksi, mutta koska hän on todellisuudessa hanyou, hän haluaa sen juuri samasta syystä kuin Inuyashakin alun perin, eli muuttuakseen kokonaan täysiveriseksi youkaiksi.

Voimistuttuaan Naraku vaihtoi muotonsa Inuyashaksi ja ilmoitti Kikyō (jap. 桔梗, Kikyō) on fiktiivinen henkilö anime- ja mangasarjassa Inuyasha.[1] Hänen nimensä tarkoittaa erästä kellokukkaa Platycodon grandiflorus, joka symboloi Japanissa pysyvää rakkautta (kuten länsimaisessa yhteiskunnassa ruusu).

Eläessään Kikyō oli pienen kylän papitar ja johtaja. Hän ja hänen nuorempi siskonsa Kaede olivat jääneet nuorina orvoiksi. Kikyōsta oli tullut papitar, ja hän oli osoittautunut todella voimakkaaksi. Kykyjensä vuoksi Kikyō oli saanut vartioitavakseen Shikon no tama -kuulan, ja hänen tehtävänsä oli pitää se puhtaana pahuudesta ja pimeydestä. Kikyō oli vain 18-vuotias, mutta asemansa ja tehtävänsä takia hän ei voinut olla kuten muut ikäisensä.

Kikyō kuitenkin kieltäytyi tappamasta Inuyashaa, han'yōta, joka tavoitteli Shikonia tullakseen oikeaksi yōkaiksi. Myöhemmin hän kertoi Inuyashalle, ettei halunnut tappaa tätä, koska Inuyasha muistutti hänestä liikaa häntä itseään. Inuyasha oli puoliksi yōkai, jota ihmiset pelkäsivät ja oikeat yōkait halveksuivat. Kikyōn kohtalona taas oli olla papitar, jonka täytyi piilottaa todellinen minänsä ja inhimilliset heikkoutensa suojellakseen Shikon- kuulaa. Kikyō oli Inuyashan äidin jälkeen ensimmäinen, joka hyväksyi Inuyashan, ja Inuyasha taas alkoi tuntea sääliä Kikyōta kohtaan.

Kikyō ja Inuyasha rakastuivat. Rakastuneena Kikyō ei pystynyt enää pitämään kaikkia pahoja olentoja kurissa, ja hänen entinen ystävänsä Tsubaki, paha papitar, yritti varastaa Shikon-kuulan; Kikyō kuitenkin lähetti Tsubakin kirouksen takaisin. Yhdessä Inuyashan kanssa he pystyivät estämään kaikkia muitakin pahoja olentoja saamasta Shikonia.

Lopulta Kikyō ja Inuyasha sopivat muuttavansa Inuyashan Shikon- kuulan avulla ihmiseksi, jolloin Shikon katoaisi ja Kikyōsta tulisi vain tavallinen nainen. Näin he molemmat voisivat elää yhdessä. Kikyōn hoitama, tulipalossa pahoin loukkaantunut rikollinen nimeltä Onigumo oli kuitenkin salaa tehnyt sopimuksen hämähäkkidemonin kanssa ja luvannut tälle ruumiinsa saadakseen voimia liikkua. Hän imi itseensä tuhansia eri demoneita ja muuttui puolidemoni Narakuksi. Naraku järjesti Kikyōlle ansan: hän muutti muotonsa Inuyashaksi ja meni ilmoittamaan haluavansa tavata vähän aikaisemmin sovitusta. Tapaamisaikana Kikyōn kimppuun hyökkäsi Inuyashan hahmon ottanut Naraku, joka haavoitti Kikyōta pahasti ja varasti Shikonin. Naraku hyökkäsi myöhemmin Kikyōn muodossa Inuyashan kimppuun ja sanoi jättäneensä kuulan kylään (jonne oli vienyt sen). Inuyasha pääsi karkuun, poltti kylän ja varasti Shikonin. Kikyō hyökkäsi haavoittuneena oikean Inuyashan kimppuun ja ampui tätä loihditulla nuolella joka vaivuttaa uhrin uneen kunnes ampuja päättää vapauttaa hänet. Kikyo olisi voinut pelastaa itsensä Shikon-kuulan avulla, mutta päätti seurata Inuyashaa kuolemaan. Hän kuoli haavoihinsa ja Shikon no tama haudattiin hänen mukanaan.

Uudelleensyntymä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kikyō oli kuolleena 50 vuotta kunnes noitademoni Kijo Urasue hyökkäsi hänen kyläänsä ja varasti tämän tuhkat ja hiukan multaa. Urasue loi Kikyōn ruumiin toivossa saada käyttää tämän voimia Shikon-kuulan sirpaleiden löytämiseen, mutta sai kuitenkin yllättyä kun papittaren sielu ei palannutkaan ruumiiseen.

Pian Urasue huomasi että Inuyasha ja Kagome (jonka hän oletti olevan Kikyōn reinkarnaatio) mukanaan Shippo sekä Kaede, olivat tulossa aluetta kohti, ja sieppasi Kagomen. Vihdoin ja viimein Urasue sai houkuteltua Kagomen suuren sielun ulos ja se palasi Kikyōhon. Heti ensitöikseen Kikyō tappoi Urasuen ja hyökkäsi vihamielisenä kohti Inuyashaa — joka kielsi aiheuttaneensa Kikyōn kuoleman ja myönsi rakkautensa Kikyōta kohtaan (mangassa). Pian epäonnistuneen hyökkäyksen jälkeen suurin osa sielusta palasi Kagomen ruumiiseen, ja hämmentynyt Kikyo pakeni täynnä raivoa ja vihaa Inuyashaa kohtaan.

Parannuttuaan tapahtuneen jälkeen hän alkoi jahdata Inuyashaa, jonka Kikyōn reinkarnaatio Kagome oli herättänyt lumotusta unesta. Aikanaan Kikyon motiivi jahdata Inuyashaa muuttuu. Hänen ainoa tavoitteensa ei ole tappaa Inuyashaa, vaan saada tämä mukanaan Helvettiin jotta he voisivat täyttää kauan sitten menetetyn rakkautensa merkityksen. Inuyasha itse menettää tunteidensa hallinnan aina kun näkee Kikyon, ja on usein valmis tekemään mitä vain tämän puolesta.

Kikyon viha Kagomea kohtaan on aluksi niin palava että hän yrittää jopa saada tämän hengiltä(animessa), mutta lopulta he jopa pystyvät toimimaan tosipaikan tullen yhteisvoimin. Kagome, jopa pelastaa Kikyon Narakun yritettyä tappaa hänet jo toistamiseen.

Aluksi Kikyo on katkera ja vaarallinen hahmo, joka omien sanojensa mukaan ei ole enää papitar (eli on vapaa vihaamaan ja rakastamaan). Aluksi Kikyo yrittää myös sopeutua tavallisten ihmisten elämään, mutta ymmärtää lopulta, että on kuollut eikä voi saada takaisin menetettyä elämäänsä. Tarinan kehittyessä hän alkaa muistuttaa taas itseään ja tulla hyväntahtoisemmaksi ja inhimillisemmäksi hahmoksi. Kuultuaan, mitä Naraku on tehnyt, Kikyōn päämääräksi tulee poistaa sekä Naraku, että Shikon-kuula maailmasta. Tätä varten hän toimii usein ristiriitaisin keinoin, lahjoittamalla mm. Narakulle Shikon- kuulan sirpaleita. Lopulta Kikyō ryhtyy kuitenkin avoimeen taistoon Narakua vastaan, ja hänestä tuleekin tämän päävihollinen.

Myöhemmin Naraku yrittää taas surmata Kikyon, ja vaikka Inuyasha ja Kagome kumppaneineen yrittävät pelastaa hänet, hän lopulta kuolee Inuyashan syliin. Juuri ennen Kikyon kuolemaa Inuyasha kuitenkin ehtii tunnustaa rakkautensa tätä kohtaan ja antaa tälle viimeisen suudelman. Kikyon kuoltua Inuyasha toteaa ettei Kikyo toivo heidän enää surevan, ja tämä lupaa suojella heitä aina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kikyou Absolute Anime. Viitattu 9.7.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ulle, että haluaa tavata tämän aiemmin kuin he olivat sopineet. Naraku hyökkäsi Kikyoun kimppuun Inuyashan muodossa haavoitti tätä pahasti. Samalla hän varasti Shikon no Taman ja vei sen sitten kylään. Pian tämän jälkeen Naraku hyökkäsi Inuyashan kimppuun Kikyoun muodossa ja kertoi tälle jättäneensä Shikon no Taman kylään. Inuyasha ryntäsi raivoissaan hakemaan helmeä ja poltti kylän maan tasalle. Haavoitetun Kikyoun ja Shikon no Taman varastaneen Inuyashan kohdatessa metsässä Kikyou ampui Inuyashaa nuolella, joka nukutti tämän uneen. Nuolen ammuttuaan Kikyo kuoli. Narakun aikeena oli varastaa Shikon-helmi ja muuttua sen avulla oikeaksi youkaisi, mutta Kikyou oli vienyt Shikon no Taman tuonpuoleiseen, sen sijaan että olisi Narakun suunnitelman mukaisesti käyttänyt sitä oman henkensä pelastamiseksi. Tällöin hänen suunnitelmansa saada sekä pahuudella vahvistunut jalokivi että Kikyo omakseen epäonnistuivat, ja hän jäi kaiketi odottelemaan sen uutta ilmaantumista, ja sai jo tällä ajalla kerättyä paljon vihaa niskoilleen (mm. Mirokun ja hänen isiensä kohtalo kuuluu tähän väliin).

Kun Shikon no Tama taas Kagomen mukana ilmaantuu, ei Naraku vielä näyttäydy, mutta jalokiven sattumalta hajotessa ympäri maata alkaa Naraku myös kerätä niitä, ja esiintyessään ensi kerran itse hän kantaa jo monta kymmentä sirpaletta, joiden avulla hän manipuloi ja vahvistaa toisia alaisikseen. Aluksi hän yrittää käyttää Sesshoumarua hyväkseen, tarjoamalla hänelle Shikon-sirpaleen sisältävää ihmiskättä, jolla voisi käyttää havittelemaansa Tessaigaa, ja voisi samalla tuhota sen avulla Inuyashan heidän molempien tieltä. Sesshoumarun epäonnistuessa hänen salaisuutensa alkavat paljastua,ja hän lähettää mm. metsässä asuvan Rouyakan-nimisen jättiläissuden haavoittuneen Inuyashan kimppuun.

Naraku piileskelee aluksi samannäköisen nuoren linnanherran tilalla, ja lähettää itsensä näköisiä nukkemaisia lähettiläitä keräämään sirpaleita, ja tapattaa näiden johtamien youkaiden armeijoilla mm. koko youkai-tuhoajien kylän. Saatuaan Urasuen herättämän Kikyon vangikseen, ja Inuyashan ja kumppaneidensa tultua tätä pelastamaan, käskee Naraku Kikyota varastamaan Kagomelta heidän keräämänsä Shikon no Taman puolikkaan, ja koska Kikyolla on omat suunnitelmansa Narakun tuhoamiseksi juuri kokonaiseksi kasatun jalokiven avulla, hän tekee Narakun käskyn mukaan. Tämän jälkeen Naraku voimistuu niin että hän saa uuden kyvyn luoda ruumiistaan uusia voimakkaita käskyläisiä, ensimmäisinä Kannan ja Kaguran. joita seuraavat Goshinki, Juromaru ja Kageromaru, Akago ja Hakudoushi, sekä viimeisimpänä Byakuya, joista useimmat tarpeeksi pitkään eläneet kyllä lopulta aikovat pettää luojansa.

Naraku myös parantelee jatkuvasti ruumistaan, luoden sen alkuun joko vahvimman mahdollisen hirvion pohjalle, tai liitellen siihen osia useammista, vaikka Sesshoumaru toteaakin tämänlaisen nähdessään sen olevan vain pelkkä "Roskajoukon kasautuma". Tämä ruumis kuitenkin tuhoutuu lähes kokonaan, ja Naraku joutuu pakenemaan pahasti haavoittuneena, kun Inuyashan on vieläpä onnistunut rikkoa hänen luomansa suojakilpi. Naraku piileskelee Hakureizan-vuorella, jota ympäröi suuri kilpi, jonka läpi eivät voi youkai-veriset päästä, ja sitä pitää yllä vanha epäkuollut munkki, jonka Naraku on houkutellut avukseen tämän kuolemanpelon ja ihmisiä kohtaan tunteman vihan takia. Naraku herättää myös Shichinintain kuolleet palkkasoturit (Shichinintainiin kuuluvat Bankotsu, Jakotsu, Renkotsu, Ginkotsu, Suikotsu, Kyoukotsu ja Mukotsu.) Shikon-sirpaleilla, ja lähettää nämä Inuyashan ja hänen kumppaneidensa kimppuun. Näin hän saa aikaa voimistaa itseään, ja Shichintain tuhoutuessa Naraku paljastaa itsensä, uudessa vahvemmassa sekä vaikuttavammassa muodossaan. Narakun heikko kohta on hänen ihmissydämensä tunteet Kikyoa kohtaan. Naraku irrotti sen tappaakseen Kikyon, mutta tämä selvisi kuitenkin toisesta kuolemastaan Kagomen puhdistettua pahuuden pois tämän ruumiista. Saadakseen heikkoutensa poistettua Naraku hakee ihmissydämensä takaisin tahratakseen Kikyon sydämen pahuudella, mikä sittenmmin johtaa Kikyon kuolemaan. Lopulta ennen omaa kuolemaansa, Naraku myöntää että ainut mitä hän todella halusi oli Kikyon sydän.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.