Naraku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Naraku on fiktiivinen henkilö anime/manga-sarjassa Inuyasha.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Naraku on sarjan näyttävin pääpaha. Hän oli ryöväri nimeltä Onigumo, joka oli monien muiden kaltaistensa pahasydämisten tavoin kuullut Shikon no Tama -nimisestä jalokivestä, ja hän teki sopimuksen toverinsa Rasetsun kanssa, että tämä hyökkäisi jalokiveä kantavan papittaren, Kikyon kimppuun ja varastaisi sen. Rasetsu kuitenkin kohtasi Kikyota suojelevan hanyoun, Inuyashan, joka löi hänen silmänsä puhki, ja Rasetsu raivostui tajutessaan Narakun tietäneen Inuyashasta, ja siksi räjäytti ja poltti koko talon jossa Onigumo ja muut toverinsa olivat. Onigumo jäi henkiin, mutta oli palovammojen peitossa, ja rosvot heittivät hänet korkealta jyrkänteeltä virran vietäväksi. Kikyou-niminen papitar pelasti hänet joesta ja vei luolaan joen lähelle hoidettavaksi. Onigumo teki sopimuksen erään hämähäkki-youkain kanssa tämän ilmestyttyään hänelle parina yönä. Lopulta satoja youkaita sulautui Onigumoon ja tästä syntyi voimallinen hanyou, Naraku. Hän haluaa Shikon no Taman tietysti tullakseen kaikista suurimmaksi youkaiksi, mutta koska hän on todellisuudessa hanyou, hän haluaa sen juuri samasta syystä kuin Inuyashakin alun perin, eli muuttuakseen kokonaan täysiveriseksi youkaiksi.

Voimistuttuaan Naraku vaihtoi muotonsa Inuyashaksi ja ilmoitti Kikyoulle, että haluaa tavata tämän aiemmin kuin he olivat sopineet. Naraku hyökkäsi Kikyoun kimppuun Inuyashan muodossa haavoitti tätä pahasti. Samalla hän varasti Shikon no Taman ja vei sen sitten kylään. Pian tämän jälkeen Naraku hyökkäsi Inuyashan kimppuun Kikyoun muodossa ja kertoi tälle jättäneensä Shikon no Taman kylään. Inuyasha ryntäsi raivoissaan hakemaan helmeä ja poltti kylän maan tasalle. Haavoitetun Kikyoun ja Shikon no Taman varastaneen Inuyashan kohdatessa metsässä Kikyou ampui Inuyashaa nuolella, joka nukutti tämän uneen. Nuolen ammuttuaan Kikyo kuoli. Narakun aikeena oli varastaa Shikon-helmi ja muuttua sen avulla oikeaksi youkaisi, mutta Kikyou oli vienyt Shikon no Taman tuonpuoleiseen, sen sijaan että olisi Narakun suunnitelman mukaisesti käyttänyt sitä oman henkensä pelastamiseksi. Tällöin hänen suunnitelmansa saada sekä pahuudella vahvistunut jalokivi että Kikyo omakseen epäonnistuivat, ja hän jäi kaiketi odottelemaan sen uutta ilmaantumista, ja sai jo tällä ajalla kerättyä paljon vihaa niskoilleen (mm. Mirokun ja hänen isiensä kohtalo kuuluu tähän väliin).

Kun Shikon no Tama taas Kagomen mukana ilmaantuu, ei Naraku vielä näyttäydy, mutta jalokiven sattumalta hajotessa ympäri maata alkaa Naraku myös kerätä niitä, ja esiintyessään ensi kerran itse hän kantaa jo monta kymmentä sirpaletta, joiden avulla hän manipuloi ja vahvistaa toisia alaisikseen. Aluksi hän yrittää käyttää Sesshoumarua hyväkseen, tarjoamalla hänelle Shikon-sirpaleen sisältävää ihmiskättä, jolla voisi käyttää havittelemaansa Tessaigaa, ja voisi samalla tuhota sen avulla Inuyashan heidän molempien tieltä. Sesshoumarun epäonnistuessa hänen salaisuutensa alkavat paljastua,ja hän lähettää mm. metsässä asuvan Rouyakan-nimisen jättiläissuden haavoittuneen Inuyashan kimppuun.

Naraku piileskelee aluksi samannäköisen nuoren linnanherran tilalla, ja lähettää itsensä näköisiä nukkemaisia lähettiläitä keräämään sirpaleita, ja tapattaa näiden johtamien youkaiden armeijoilla mm. koko youkai-tuhoajien kylän. Saatuaan Urasuen herättämän Kikyon vangikseen, ja Inuyashan ja kumppaneidensa tultua tätä pelastamaan, käskee Naraku Kikyota varastamaan Kagomelta heidän keräämänsä Shikon no Taman puolikkaan, ja koska Kikyolla on omat suunnitelmansa Narakun tuhoamiseksi juuri kokonaiseksi kasatun jalokiven avulla, hän tekee Narakun käskyn mukaan. Tämän jälkeen Naraku voimistuu niin että hän saa uuden kyvyn luoda ruumiistaan uusia voimakkaita käskyläisiä, ensimmäisinä Kannan ja Kaguran. joita seuraavat Goshinki, Juromaru ja Kageromaru, Akago ja Hakudoushi, sekä viimeisimpänä Byakuya, joista useimmat tarpeeksi pitkään eläneet kyllä lopulta aikovat pettää luojansa.

Naraku myös parantelee jatkuvasti ruumistaan, luoden sen alkuun joko vahvimman mahdollisen hirviön pohjalle, tai liitellen siihen osia useammista, vaikka Sesshoumaru toteaakin tämänlaisen nähdessään sen olevan vain pelkkä "Roskajoukon kasautuma". Tämä ruumis kuitenkin tuhoutuu lähes kokonaan, ja Naraku joutuu pakenemaan pahasti haavoittuneena, kun Inuyashan on vieläpä onnistunut rikkoa hänen luomansa suojakilpi. Naraku piileskelee Hakureizan-vuorella, jota ympäröi suuri kilpi, jonka läpi eivät voi youkai-veriset päästä, ja sitä pitää yllä vanha epäkuollut munkki, jonka Naraku on houkutellut avukseen tämän kuolemanpelon ja ihmisiä kohtaan tunteman vihan takia. Naraku herättää myös Shichinintain kuolleet palkkasoturit (Shichinintainiin kuuluvat Bankotsu, Jakotsu, Renkotsu, Ginkotsu, Suikotsu, Kyoukotsu ja Mukotsu.) Shikon-sirpaleilla, ja lähettää nämä Inuyashan ja hänen kumppaneidensa kimppuun. Näin hän saa aikaa voimistaa itseään, ja Shichintain tuhoutuessa Naraku paljastaa itsensä, uudessa vahvemmassa sekä vaikuttavammassa muodossaan. Narakun heikko kohta on hänen ihmissydämensä tunteet Kikyoa kohtaan. Naraku irrotti sen tappaakseen Kikyon, mutta tämä selvisi kuitenkin toisesta kuolemastaan Kagomen puhdistettua pahuuden pois tämän ruumiista. Saadakseen heikkoutensa poistettua Naraku hakee ihmissydämensä takaisin tahratakseen Kikyon sydämen pahuudella, mikä sittemmin johtaa Kikyon kuolemaan. Lopulta ennen omaa kuolemaansa, Naraku myöntää että ainut mitä hän todella halusi oli Kikyon sydän.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.