Kaede (Inuyasha)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaede (jap. ) on fiktiivinen henkilö manga- ja animesarja Inuyashassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kaede on Kikyōn pikkusisko ja hänestä tuli kylän papitar Kikyon kuoltua. Hän on myös kylän vanhin ja samalla sen johtaja.

Sisarensa vaatimuksesta, Kaede puolusti kylää yōkaita vastaan Kagomen, Kikyon reinkarnaation, saapumiseen saakka 50 vuotta myöhemmin. Kaede on avustanut Kagomea ja Inuyashaa ja kertonut heille paljon hyödyllistä tietoa. Hän on myös taistellut kaksikon rinnalla useaan otteeseen muun muassa oni Urasueta vastaan, joka herätti Kikyon henkiin. Kaede rakasti siskoaan paljon tämän ollessa elossa, mutta ei ole tyytyväinen tämän zombie-muotoon vaan toivoisi, että tämä olisi mieluummin kuollut.

Hän on myös suojellut Kagomea ja tämän ystäviä usein. Inuyashan ollessa haavoittunut, hän ja Miroku loivat suojakentän etteivät yōkait pääsisi Inuyashan kimppuun. Kagome kutsuukin häntä usein "isoäidiksi", mutta vaikka Inuyasha ei alun jälkeen enää kutsukaan Kaedea aivan sellaisilla nimityksillä kuin "akka" tai "harppu", niin hänen käsityksensä tästä eivät aivan kylläkään muutu miksikään, vaan vähättelee häntä ikänsä tähden, ja kehottaakin pysymään mieluummin poissa toiminnasta – mutta hän tuntuu tämän tekevän silloin tällöin kuin Kaeden omaksi parhaaksi, ja Urasuen haavoitettua Kaedea kylään hyökätessään Inuyasha haistaakin ylilentävästä Urasuesta Kaeden veren, ja ilmeisesti juuri huolestumisen takia palaakin kylään, mutta tuntuu vähän pettyneeltä todetessaan Kaeden olevan vielä hengissä.

Sarjan jatkuessa pidemmälle Kaede esiintyy kuitenkin harvemmin, kunnes häntä ei nähdä juuri koskaan.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.