Kirara

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kirara (jap. 雲母) on fiktiivinen hahmo manga ja animesarja Inuyashassa.

Kirara on nekomata-youkai ja Sangon ystävä. Youkain verestään huolimatta hän on todella lojaali Sangolle ja hänen ystävilleen ja on ollut Sangon perheessä sukupolvien ajan. Hän on ottanut Shippōn suojatikseen pitäen tämän nuoren kitsunen puolia taisteluissa. Kirara on pelottava vastustaja ja hän onkin hyvin voimakas ja ketterä. Hänellä on myös harvinaisen hyvä vastustuskyky myrkkyjä vastaan.

Kirara nähdään tavallisesti pienenä ja somana kettumaisena otuksena, joka ei ole paljoa tavallista kissanpentua suurempi. Sillä on kaksi häntää, mustia viiruja ja muuten kermanvärinen turkki. Hänen oikea olomuotonsa on kuitenkin suuri sapelihampainen youkai-kissa tai -koira, joksi hän muuttuu taisteluiden aikana. Hän myös kykenee lentämään ja voi kantaa helposti kolmekin ihmistä selässään.

Animessa (muttei mangassa) on tehty selväksi, että Kirara mitä ilmeisimmin oli Midorikon, Shikon no Taman luojan ystävä ja tämän kumppani, samoin kuin Sangonkin.

Nimi Kirara tarkoittaa "kiillettä".

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.