Sesshōmaru

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sesshōmaru (jap. 殺生丸) on kuvitteellinen hahmo Rumiko Takahashin luomasta manga-sarjakuvasta Inuyasha. Mangan pohjalta on myös tehty samanniminen anime-sarja. Alkuperäisessä japanilaisessa animessa häntä ääninäyttelee Ken Narita. Sesshōmaru on nimihenkilö Inuyashan isovelipuoli ja täysverinen koirayōkai. Hänellä on useimmiten mukanaan kappa-apurinsa Jaken. Hänen kanssaan matkustaa vakituisesti myös pieni ihmistyttö nimeltä Rin.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pitkän aikaa Sesshōmarun tärkein tavoite on saada haltuunsa Inuyashan miekka Tessaiga, sillä hänen oma Tenseigansa (suom. "taivaan parantava miekka") ei tapa vaan päinvastoin parantaa. Inuyasha katkaisee myöhemmin hänen kätensä. Sesshōmaru taistelee veljensä kanssa useaan otteeseen. Hän on useimmiten ihmishahmossaan, mutta voi halutessaan muuntautua valtavaksi demonikoiraksi. Yleensä kylmän, säälimättömän ja ilmeettömän oloinen Sesshoumaru tuntuukin muuttuvan tavanomaisista ilmeistään yleensä vain silloin harvoin, kun hänen verensä tuntuu olevan kuohumassa vihasta niin yli, että hän alkaa kuin ratkaisuna muutoksensa suureksi demonikoiraksi (muun muassa alkupään taistelussa Inuyashaa vastaan, tämän saatua Tessaigansa, ja Narakun ollessa pakenemassa linnoituksestaan, kun he olivat haavoittaneet häntä vakavasti).

Sesshōmarun ja Inuyashan isä Inu no Taishō, jota hän itse kutsuu chichi-ueksi ("kunnioitettu isä"), oli yōkai. Hän kuoli tulipalossa. Sesshōmaru on perinyt puolikuumerkin ja myrkkykyvyt koirayōkaiäidiltään. Sesshōmarun äiti väittää tietävänsä Tenseigan salaisen hyökkäyksen, Meidō Zangetsu'han, salaisuuden. Hän myös kertoo, ettei Tenseigalla pelastettua sielua voi herättää eloon toista kertaa.

Sesshōmaru pyrkii aluksi saamaan vain Tessaigan haltuunsa, tappamaan kenties siinä sivussa myös Inuyashan (mitä hän tuntuu yrittävän lähes aina heidän kohdatessaan), mutta joutuessaan Narakun välineeksi, tämän saatua hänet luokseen kaapattuaan Rinin, ja lopulta yrittäessä imeä hänen voimansa itselleen, Sesshōmaru alkaa muiden tavoin omin toimin etsimään Narakua, tappaakseen tämän lopulta omin käsin. Hän ei tunnu enää välittävän muusta kuin kostonsa saavuttamisesta, ja eräässä tapauksessa, jossa Koga ja tämän toverit olisivat varmasti kuolleet koska sattuivat häiritsevästi Sesshōmarun tielle, hän vastasi ihmettelevälle Jakenille, ettei muulla ollut enää väliä kuin Narakun löytämisellä. Rinin kysyessä Jakenilta, mitä "Sesshōmaru-sama" aikoisi tehdä päihitettyään Narakun, tämä vastaa todeten Sesshōmarun halun tulla aina vain vahvemmaksi, ja alkaakseen luoda omaa "valtakuntaansa" (ja hänestä tulisi sen ministeri).

Sarjan alussa Sesshōmaru antaa tunteettoman ja kylmän vaikutelman. Hän kuitenkin herättää susi-yōkaiden tappaman Rinin ja sallii tämän kulkea kanssaan. Juuri Rinin ilmestymisjaksossa ja myöhemmin tämän vaikutuksesta alkaa myös Sesshōmaru vaikuttamaan inhimillisemmältä, hänen ennen niin kylmän ja tunteettoman ilmeettömät kasvonsa tuntuvat saavan uudeksi perusilmeekseen kuin jonkinlaisen lempeän hyväntahtoisen hymyntapaisen, jopa Jakenin kanssa, jonka ei enää tarvitse saada osakseen pelkkää hakkaamista ja lähes jokaiseen tehtävänantoon kuuluvia tappouhkauksia; ja hän tuntuu olevan Rinille jo kuin jonkinlainen kasvattajaisäpuoli, joka selvästi pystyy tarjoamaan paremman, mukavamman ja turvallisemman elämän tytölle. Tämän lisäksi on Narakun käskyläinen, Kagura, rakastuu huomaamattaankin häneen. Sesshomaru ei näytä kiinnostuneen Kagurasta, mutta silti hän pelastaa tämän kerran kun tämä ajalehtii tajuttomana ja loukkaantuneena joessa. jossain vaiheessa animen alkumusikaalissa Kagura ja Sesshomaru ovat samassa kuvassa. Mutta ennen kuin heidän välilleen tulee mitään, Naraku tappaa Kaguran. Sesshomaru tulee Kaguran luo juuri ennen tämän kuolemaa ja harkitsee pelastavansa tämän, mutta Tenseiga ei pysty siihen ja hänen on vain annettava Kaguran mennä. Myöhemmin hän tajuaa Kaguran kuoleman saaneen hänet tuntemaan vihaa ja surua .

Miekat ja muut hyökkäystekniikat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tenseiga on Sesshōmarun ensimmäinen miekka. Toisin kuin Inuyashan Tessaiga, Tenseiga ei vahingoita vaan parantaa. Sesshōmaru pitää tätä kykyä aluksi hyödyttömänä, mutta Tenseigasta tulee myöhemmin hyödyllinen esimerkiksi ihmistyttö Rinin pelastamisessa. Kerran Tenseiga myös suojaa Sesshōmarua voimakkaalta hyökkäykseltä ja oletettavasti pelastaa tämän hengen. Myöhemmin Tenseiga saa myös voimakkaan hyökkäyksen, Meidoo Zangetsuhan, joka tosin myöhemmin siirtyy Inuyashan Tessaigaan.

Tōkijin on miekka, jonka Sesshōmaru teettää yōkai-miekkaseppä Kaijinbōlla kyllästyttyään Tenseigan hyödyttömyyteen taistelussa. Tōkijinista tulee mahtava ja voimakkaan paha miekka, joka voi haavoittaa vastustajaa jo ennen kuin koskettaa tätä. Se tuhoutuu myöhemmin taistelussa.

Bagusaiga on Sesshomarun kolmas miekka, joka oli alun perinkin Sesshomarun sisässä, mutta saadakseen sen hänen piti päästä irti halustaan varastaa Inuyashan Tessaiga. Bakusaiga vahingoittaa myös sellaisiin ruumiin osia joihin isku ei osu.

Dokkasō (jap. 毒華爪, どっかそう, "myrkkykynnet") on Sesshōmarun syövyttävä lähitaistelutekniikka. Sesshomaru käyttää sitä usein esimerkiksi Inuyashaa vastaan taistellessaan. Dokkasō on suomennettu mangassa "happokynnet".

Animessa Sesshomaru kykenee iskemään vastustajiaan kynsistään muodostuvalla energiarihmalla.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Japani: Ken Narita
  • Englanti: David Kaye
  • Espanja: Alfredo Basurto
  • Italia: Massimiliano Manfredi (ep 1-26); Glauco Onorato (ep 27-167)
  • Saksa: Pascal Breuer
  • Portugali: Sílvio Giraldi