Shippō

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Shippō (jap. 七宝) on fiktiivinen hahmo manga- ja animesarja Inuyashassa. Shippō on japania ja tarkoittaa seitsemää jalokiveä. Shippōn nimen kirjoitusasu vaihtelee, suomenkielisessä mangassa käytetään nimeä Shippoo.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Shippō on kitsune (yōkai-kettu), joka kuuluu Inuyashan ja Kagomen seurueeseen. Alussa Shippō hyökkää Inuyashan ja Kagomen kimppuun tarkoituksenaan varastaa näiden keräämät Shikon no taman sirpaleet. Hän haluaa käyttää niitä tullakseen vahvemmaksi ja täten voidakseen kostaa isänsä kuoleman.

Shippōlla ei ole ongelmia ihmisten kanssa toisin kuin useilla yōkailla. Inuyasha ja Shippō nahistelevat usein Kagomen yrittäessä pitää heitä erossa toisistaan. Shippō pitää molemmista hyvin paljon ja toivoo, etteivät nämä väittelisi keskenään, yrittäen saada Inuyashaa pyytelemään anteeksi Kagomelta näiden riideltyä.

Shippō ei tavallisesti osallistu taisteluihin nuoren ikänsä ja pienen kokonsa johdosta, mutta hän on pelastanut heidät usein illuusioillaan, jotka toisinaan ovat olleet hyvinkin hyödyllisiä.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.