Miroku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miroku (jap. 弥勒) on kuvitteellinen hahmo manga- ja animesarja Inuyashassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Miroku on buddhalainen munkki, houshi, joka kantaa harvinaista kirousta. Hänen oikeassa kädessään on hitaasti laajentuva Kazaana (風穴, かざあな), joka imee sisälleen kaiken läheltään, vaikka kohde olisikin tätä aukkoa suurempi. Miroku pitää tätä tavallisesti suljettuna kankaalla ja rukousnauhalla, ettei imisi sisään ketään ystävistään, mutta käyttää sitä aseenaan taisteluissa. Tämä kirouksen asetti Naraku Mirokun isoisälle ja on periytynyt isänsä myötä myös Mirokulle. Loppujen lopuksi Kazaanan tulisi laajentua niin paljon, että se imisi sisään Mirokun. Kirous poistuisi vasta kun Naraku tuhottaisi.

Miroku tapaa Inuyashan ja Kagomen käveltyään kaupungista toiseen. Ollessaan kylpemässä kuumassa lähteessä, Miroku näkee Kagomen ja huomaa, että tämä kantaa Shikon no Tamaa. Miroku onnistuu hieman myöhemmin varastamaan Shikon no Taman ystävänsä Hachin avulla. Inuyasha ja Kagome saavat Mirokun kuitenkin kiinni ja aloittavat taistelun. Miroku käyttää Kazaanaansa paetakseen. Kagome kuitenkin tajuaa, ettei Miroku haluaisi vahingoittaa heitä, joten hyppää Kazaanan imuun. Miroku kuitenkin sulkee tämän pian jottei Kagome joutuisi helvettiin. Miroku kertoo tilanteestaan ja liittyy Kagomen ja Inuyashan seurueeseen.

Miroku on hyvin viisas ja keksii usein vitsejä. Hän on myös naistenmies yrittäen saada tapaamiaan naisiaan suostumaan kantamaan lastaan. Tämä rasittaa myös hänen suhdettaan Sangon kanssa. Jos joku kysyy että miksi hänen pitäisi synnyttää Mirokulle lapsi Miroku kertoo Kazaanasta ja sen että hänen sukuaan pitää jatkaa jos hän ei saa tuhottua Narakua.

Mirokulle on perinnöllistä joutua ongelmiin naisten kanssa. Hänen isoisänsä joutui Narakun huijaamaksi (naisen hahmossa) ja samalla sai ylleen Kazaana-kirouksen. Erään kerran Miroku joutuikin todelliseen vaaraan jouduttuaan nuoren naisen viettelemäksi. Tämä kuitenkin paljastui youkaksi ja haavoitti Mirokun Kazaanaa pahasti.

Myöhemmin sarjassa hän kosii Sangoa.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.