Kagome Higurashi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kagome Higurashi (jap. 日暮かごめ, Higurashi Kagome) on yksi manga- ja animesarja Inuyashan päähenkilöistä. Nykyajan Japanissa asuva Kagome on tavallinen 15-vuotias tyttö, kunnes hän joutuu perheensä kaivon kautta feodaaliajan Sengoku-kauden Japaniin. Kagome on luonteeltaan kiltti ja huolehtivainen, mutta tarpeen tullen myös päättäväinen ja temperamenttinen tyttö, joka osaa ottaa asiat hallintaan. Kagomea pidetään Kikyōn reinkarnaationa ja hän onkin tämän näköinen, minkä vuoksi Inuyasha inhoaa häntä alussa, mutta ihastuu tyttöön sarjan edetessä . Kagome on myös ihastunut Inuyashaan. Kikyōn tavoin Kagomen aseena on jousi ja nuoli, joita hän oppii vähitellen käyttämään. Kikyōn reinkarnaationa hän on perinyt tämän pyhät voimat, joten hänen ampumansa nuolet puhdistavat pahasta. Hän kykenee myös puhdistamaan pahasta kosketuksellaan.

Sarjan alussa, kun Kagome on saapunut feodaaliajan Japaniin, hän tapaa puuhun vangitun Inuyashan, joka lupaa tappaa Kagomea jahtaavan yōkain, jos tyttö vapauttaa Inuyashan. Inuyashan voitettua yōkain hän käy Kagomen kimppuun, jotta saisi tältä Shikon no Tama-kuulan. Kagomen avuksi saapuu Kaede, joka loihtii Inuyashan kaulaan kaulakorun, jota tämä ei saa itse pois. Kaulakoru reagoi Kagomen "istu!"- käskyyn, jolloin Inuyasha lentää maahan. Näin ollen Inuyasha joutuu seuramaan Kagomea ja auttamaan tätä keräämään rikkoutuneen Shikon no Tama- kuulan sirpaleita. Sirpaleet ovat levinneet ympäri Japania. Matkan aikana he saavat uusia ystäviä, joihin kuuluu muun muassa pieni kettuyōkai Shippō, munkki Miroku ja yōkainmetsästäjä Sango.

Kagomella on syviä tunteita Inuyashaa kohtaan, ja eräässä animejaksossa tunnustaa rakastavansa Inuyashaa. (Inuyashan kuitenkaan kuulematta.) Vaikka tunteet Inuyashan ja Kagomen välillä ovat syviä, he tappelevat usein. He kuitenkin aina sopivat riitansa, ja jatkavat Shikonin sirpaleiden etsintöjä. Lopussa he kuitenkin viimein päätyvät yhteen ja Kagome valitsee Inuyashan aikakauden omansa sijaan.