Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Cimon Avaro” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎VLK 2021: uusi osio
→‎VLK 2021: eimuttajoo
Rivi 580: Rivi 580:


Hei, olisikohan sinulla kiinnostusta asettua [[Wikipedia:Välityslautakunta/Ehdokkaat 2021|ehdolle välityslautakuntaan]]? Olet yksi kokeneimmista Wikipedian käyttäjistä ja monissa liemissä keitetty, joten toisit kaivattua lisäväriä ehdoskasluetteloon. Voin lisätä sinut ehdokkaaksi, jos siihen suostut. –[[Käyttäjä:Ejs-80|Ejs-80]] 11. syyskuuta 2021 kello 19.27 (EEST)
Hei, olisikohan sinulla kiinnostusta asettua [[Wikipedia:Välityslautakunta/Ehdokkaat 2021|ehdolle välityslautakuntaan]]? Olet yksi kokeneimmista Wikipedian käyttäjistä ja monissa liemissä keitetty, joten toisit kaivattua lisäväriä ehdoskasluetteloon. Voin lisätä sinut ehdokkaaksi, jos siihen suostut. –[[Käyttäjä:Ejs-80|Ejs-80]] 11. syyskuuta 2021 kello 19.27 (EEST)

:Ei taida olla nostetta. Mutta en kielläkään. -- [[Käyttäjä:Cimon Avaro|Cimon Avaro]] 12. syyskuuta 2021 kello 00.31 (EEST)

Versio 12. syyskuuta 2021 kello 00.32

Tervetuloa!

  Hei Cimon Avaro ja tervetuloa Wikipediaan! Toivomme, että Sinulle on hyötyä tästä tietolaatikosta. Voit tutustua Wikipedian viiteen keskeiseen periaatteeseen ja saat lisätietoa artikkelien muokkaamisesta ja muotoilusta. Voit myös esittää kysymyksiä Kahvihuoneessa.
Wikipedian viisi pilaria Lisätietoa aiheesta
Wikipedia on tietosanakirja eikä valikoimaton kokoelma tietoa. Kaikki aiheet eivät ole riittävän merkittäviä soveltuakseen Wikipediaan.
Mitä Wikipedia ei ole
Merkittävyyden suuntaviivoja
Wikipedialla on neutraali näkökulma. Artikkeleissa esitetään kaikki merkittävät erilaiset näkemykset eikä Wikipedia valitse totuutta lukijan puolesta. Kirjoittajan on viitattava luotettaviin lähteisiin ja kerrottava, kenen näkemystä lisätty tieto edustaa. Lähteetön tieto saatetaan poistaa kysymättä. Kirjoittajan omat mielipiteet eivät kuulu Wikipediaan.
Neutraali näkökulma
Tiedon on oltava tarkistettavissa
Ei uutta tutkimusta
Wikipedia on vapaata aineistoa. Kuka tahansa voi muokata artikkeleita, eikä kukaan omista yksittäistä artikkelia. Älä kopioi tekstiä tai kuvia muualta ilman lupaa, vaan kirjoita asiat omin sanoin ja noudata tiedostojen käyttösääntöjä.
Wikipedia ja tekijänoikeudet
Wikipediassakin on oltava ihmisiksi. Etsi konsensusta keskustelemalla, vältä muokkaussotia. Älä häiriköi esittääksesi kantasi, toimi hyvässä tahdossa ja oleta hyvää tahtoa myös muilta.
Käy kiinni asiaan, älä ihmisiin
Wikipedialla ei ole ehdottomia sääntöjä näitä periaatteita lukuun ottamatta. Muokkaa siis artikkeleita rohkeasti, vaikket tuntisikaan sääntöjä läpikotaisin, ja luota terveeseen järkeen. Älä pelkää möhliväsi, sillä Wikipedian ohjelmisto pitää huolen, että et voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa.
Älä palvo sääntöjä
Muokkaa sivuja rohkeasti
Artikkeleiden muokkaaminen
Welcome to the Finnish Wikipedia! Don’t speak Finnish?

Cimon Avaro 10. joulukuuta 2020 kello 08.10 (EET)[vastaa]

Hei! Tämä on keskustelusivuni. UID:ni on numero 2, joten en ole uusi käyttäjä, ja uusille käyttäjille lähetetyt tervetuloa toivotukset ovat siten turhia. Siivoan ajoittain keskustelusivuni vanhasta keskustelusta, mutta keskustelusivun historiassa kaikki säilyy. Versio vuoden 2007 kesäkuun lopun siivousta edeltäen löytyy täältä.

Jotta kaikki arkistointikäytäntöjen kommervenkit olisi toteutettu, sama teksti löytyy myös sivulta /arkisto1.



No mutta kun meillä on arkistointikäytäntö, jota myös käyttäjän 2 olisi syytä noudattaa. --Silvonen 27. kesäkuuta 2007 kello 04.44 (UTC)
Hyvällä tahdolla voisi tietysti tulkita versiohistorialinkin täyttävän arkistointivaatimukset, mutta normaali tapa on tosiaan luoda arkistolle oma alasivu. --Silvonen 27. kesäkuuta 2007 kello 04.47 (UTC)
Noh, alasivulta tietysti on se selkeä linkki yläsivulle, että sitä kautta se on tietysti paremmin navigoitavissa kuin ikilinkki historiaan. -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 27. kesäkuuta 2007 kello 04.51 (UTC)

Muista varoittaa vandaalia!

Hei! Kun torjut vandalismia, muista varoittaa vandaalia. --Myrtti <3 27. kesäkuuta 2007 kello 09.26 (UTC)

Allekirjoitus

Wikipedia:Allekirjoitus: "Ulkoasua, joka antaa harhaanjohtavan kuvan allekirjoituksen toiminnallisuudesta, esimerkiksi linkkien naamioiminen tavalliseksi tekstiksi". 88.114.31.112 17. joulukuuta 2007 kello 19.09 (UTC)

Jaa-a. Ota tuosta ylläolevasta kommentistakin selvä. Miksiköhän minun keskustelusivulleni tulee niin paljon kommentteja joissa ei ole päätä eikä häntää... ? Kysyn vain. -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 18. joulukuuta 2007 kello 04.27 (UTC)
Tahtoo sanoa, että allekirjoituksesi rikkoo Wikipedian käytäntöjä ja sinun pitäisi muuttaa se. --qWerk 5. tammikuuta 2008 kello 12.50 (UTC)
Varaa itsellesi tunnus Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä ja sano sen olevan altterisi, niin asiahan on teknisesti ottaen sillä selvä. Näin käytäntömielessä tiedämme varmaksi, että Te olette joka tapauksessa ensiksi ehtinyt.   Black Eagle  1. maaliskuuta 2008 kello 19.33 (UTC)
Kuten siis Quadriplegia teki Jetman-tunnukselle.   Black Eagle  1. maaliskuuta 2008 kello 19.39 (UTC)
Mikäköhän tämä tunnus muuten on? --Johney 1. maaliskuuta 2008 kello 19.47 (UTC)
Varmaankin jokin täysin asiaankuulumaton. Haluaisin luovuttaa Cimon Avarolle tunnuksen Käyttäjä:Cimon Avaro, hiljainen sieväshyppääjä, jottei se joudu vääriin käsiin.   Black Eagle  2. maaliskuuta 2008 kello 20.20 (UTC)
Laitoin sähköpostia. Mikä tuo ylläoleva tunnus muuten on?   Black Eagle  2. maaliskuuta 2008 kello 20.23 (UTC)

Kumous

Jos kumoat muokkaukseni Beckman-instituutissa, on vähintään ystävällistä perustella. Useammalle kirjalle ei ole näyttöä, ja toisaalta muusta toiminnasta kuin kustannustoiminnasta ei ole näyttöä, vaikka artikkeli on ollut olemassa yli kaksi vuotta. --Ulrika 5. tammikuuta 2008 kello 11.42 (UTC)

Moi! Pääkaupunkiseutulaiset ovat muiden mallin mukaisesti siirtyneet luettelosta luokkaan. Lisääthän itsesi mukaan! Voitaneen sitten jossain vaiheessa luopua siitä vanhasta sivusta. :-) Elena 14. toukokuuta 2008 kello 20.13 (UTC)

Äänestys

Heips. Siirsin äänesi hylättyihin täällä sillä äänestyksen määräaika oli mennyt ohi jo eilen ja annoit äänesi tänä aamuna. --Eetvartti (Kerro) 23. elokuuta 2008 kello 17.17 (EEST)[vastaa]

Huomio taas

Tota kun on toi välityslautakunan vaali niin olisitko kerran ite :Ö ehdokkaana? Moneenhan sulla pulttia näkyy olevan ja soisi jonkun alusta-alkaen-tyypin olevan myös tämmöisessä, jos malttia piisaa. t. --Höyhens 5. syyskuuta 2008 kello 01.45 (EEST)[vastaa]

Suomen Republikaaninen Puolue

Poistit tyngän Suomen Republikaaninen Puolue. Minulla ei ole mitään kantaa asian merkittävyyteen. Säästit keskustelusivun toisteiseksi, hyvä. Jos se täyttyy tuhota, pyydän, että keskustelu siirretään jonnekin turvaan, jos ei muualle niin minun nimiavaruuteen. -- Petri Krohn 17. lokakuuta 2008 kello 16.23 (EEST)[vastaa]

Ääni myöhässä

Hei. Annoit äänesi Heikki Lehmuston poistoäänestyksessä äänestyksen keskeytyksen jälkeen[1], joten hylkäsin sen. Tosin äänestys kyllä keskeytettiin ilman hyvää perustelua. --Ville Siliämaa 18. lokakuuta 2008 kello 12.15 (EEST)[vastaa]

Sadly enough I do not speak Suomi very well and I am horribley bad at writing. Will you perhaps help me make a small article on Pier Gerlofs Donia from Pier Gerlofs Donia? Thanks in advance, 86.89.146.118 21. lokakuuta 2008 kello 13.30 (EEST)[vastaa]

Freedomdefined -- updated version 1.1 of the Definition

Hello, Cimon. I saw that you mainly contributed to the Finnish translation of the Definition of Free Cultural Works. Recently, its last stable version 1.0. was upgraded to 1.1.. Can you please update your translation as well, and tell me if it's already ready to be included in the Reviewed section of template "Definition-langs " :-) Thank you very much in advance! Spiritia 12. marraskuuta 2008 kello 21.33 (EET)[vastaa]

Huomenta

Aiotko poistaa tuon roska-artikkelin keskustelusivunkin?[2] --Yst. terv. Teidän Vaude 17. marraskuuta 2008 kello 05.11 (EET)[vastaa]

Kannattaa jatkossa merkitä roskaksi. — str4nd 17. marraskuuta 2008 kello 05.47 (EET)[vastaa]
Ai nekin pitää merkitä. Asia selvä. --Yst. terv. Teidän Vaude 17. marraskuuta 2008 kello 05.54 (EET)[vastaa]

Antti Laurila

Pidin komean palopuheen poistoa vastaan, mutta muutin sitten mieleni. Tarkista poistosivulta, vaikuttaako jatkokeskustelu omaan ääneesi.--Urjanhai 2. tammikuuta 2009 kello 06.38 (EET)[vastaa]

Keskustelusivut

Heip, kumosit artikkelin Kontrabasson keskustelusivulle tekemäni palautuksen. Eikös omienkin kommenttien poistaminen muuten kuin yliviivaamalla ole kuitenkin kiellettyä? --87.95.51.222 17. tammikuuta 2009 kello 14.01 (EET)[vastaa]

ux en Esperanta vikipedio

Esperanto: Bonvolu atenti ke en Esperanta Vikipedio ux -> ŭ; por atingi ux oni tajpu uxx. En eo:Túxpan (Komunumo en Veracruz), vi ne riparis duoblajn x-ojn sed fuŝis ĉiujn ligilojn. Vi tion konstatintus se vi kontrolintus. Dankas pro la atento --ArnoLagrange 29. maaliskuuta 2009 kello 05.06 (EEST)[vastaa]

English: Please take care, in Esperanto wikipedia ux -> ŭ; to get ux you have to type uxx. In eo:Túxpan (Komunumo en Veracruz) you didn't fix double x but broke all links. You would notice if you would check. Thanks for attention. --ArnoLagrange 29. maaliskuuta 2009 kello 05.06 (EEST)[vastaa]

Wikimedia.fi – oma wiki yhdistystoiminnan suunnittelulle

Hei, Cimon Avaro! Olet ilmoittanut sivulla Wikipedia:Yhdistys olevasi kiinnostunut Wikipediaan liittyvästä yhdistystoiminnasta. Yhdistyksen perustamishanke etenee, ja suunnittelu on nyt siirtynyt omaan wikiinsä osoitteessa Wikimedia.fi. Tervetuloa mukaan! :) –neurovelho 24. huhtikuuta 2009 kello 02.24 (EEST)[vastaa]

Byrokraatiksi?

Heippa Cimon Avaro. Kiinnostaisiko sinua byrokraattius suomenkielisessä Wikipediassa? Hyvin on ollut esim. artikkeleiden laajentamista, vandalismin torjuntaa ja lisäksi, sinä olet yksi Wikipedian ensimmäisistä ylläpitäjistä ja niistä on jäljellä vain kaksi, Jniemenmaa ja sinä. Jos siis mielit byrokraatiksi, tässä on ohjeet siihen:

  1. Lisää sivun Wikipedia:Byrokraatit osioon "Uudet äänestykset" koodi {{/Cimon Avaro}} ja tallenna sivu.
  2. Seuraa syntynyttä punaista linkkiä, kirjoita sivun sisällöksi {{subst:byrokraatti|Cimon Avaro|Perustelut ja allekirjoitus}} ja tallenna sivu.
  3. Lisää äänestys sivulle Malline:Äänestykset.

Onko sinulla siis todella halua? Laita tähän kommenttisi. --August-54 6. heinäkuuta 2009 kello 10.56 (EEST)[vastaa]

Otetaan vakavasti harkittavaksi. Tälläistä päätöstä en tee hätiköiden. -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 6. heinäkuuta 2009 kello 15.17 (EEST)[vastaa]

Oma keskustelusivuni

Käyttäjä Jaakkonam terrorisoi keskustelusivuani perättömiin syytöksiin vedoten [3]. Aloittamani keskustelu koskee elämän alkuperää [4], evoluutiota ja kreationismia. Vaadin, että ryhdyt pikaisiin toimenpiteisiin kyseisen käyttäjän mielivaltaisen toiminnan estämiseksi. Markuskala 2. elokuuta 2009 kello 15.57 (EEST)[vastaa]

Hi! please you could translate in Swedish and Finnish Campora San Giovanni?

Good evening to you, could you adjourn her from the English now?....totally adjourning?..in change I will translate you what desires in Italian and the Italian dialects on Wikipedia, thank you in advance for the patience that you will have with me. .... thanks.. Your--Lodewijk Vadacchino 7. elokuuta 2009 kello 16.39 (EEST)[vastaa]


and Greetings from Campora San Giovanni. .... when you want to visit us... you are our guest--Lodewijk Vadacchino 7. elokuuta 2009 kello 16.39 (EEST)[vastaa]

Palkinto

Palkinto:
Onneksi olkoon! Sijoituit Wikimedia Foundationin johtokunnan vaaleissa seitsemänneksi eli olit kaikkein paras käyttäjä, jolla on käyttäjätunnus suomenkielisessä Wikipediassa. –August-54 (jätä kommenttia) 13. elokuuta 2009 kello 11.08 (EEST)
[vastaa]

Tässäpä on sitten suuri tunnustus vanhimmalle aktiiviselle käyttäjälle fi-Wikissä! Olit ehdokkaana Wikimedia Foundationin johtokunnan vaaleissa ja olit paras suomalainen käyttäjä. –August-54 (jätä kommenttia) 13. elokuuta 2009 kello 11.08 (EEST)[vastaa]

Euroopanmajava

Majavien luokittelu insinööreiksi oli varmaan joko vitsi tai vahinko? Joka tapauksessa kumosin muokkauksesi. --Otrfan 30. elokuuta 2009 kello 10.47 (EEST)[vastaa]

"Merkittävä kulttuuri-ilmiö"

Kun kerta sinulla on jonkinlainen mielipide asiasta[5], niin kerrotko mielipiteesi tarkemmin vaikka artikkelin keskustelusivulla? Merkittävyys-mallinetta ei tule poistaa, ennenkuin aiheesta on keskusteltu ja tehty päätös merkittävyydestä. --Ville Siliämaa 26. helmikuuta 2010 kello 19.23 (EET)[vastaa]

Älä poistele merkittävyysmallinetta tai lähdepyyntöjä. Osallistu keskusteluun artikkelin keskustelusivulla. --Otrfan 26. helmikuuta 2010 kello 19.43 (EET)[vastaa]

250k juhlaseminaari

Hmm, 250k olisi täynnä parin viikon päästä, niin ilmeisesti kukaan ei ole sen kummemmin tehnyt mitään seminaarin tai lehdistötiedotteen eteen? Ei, en oikeastaan odota että jonkun olisi pitänyt tehdä, mutta ajattelin ehdottaa kahvihuoneessa Turun suunnalle jotain pienimuotoista miittiä tuon kunniaksi ja varmistelen tässä eka etten ehdota päällekkäistä juttua jos joku olisikin ollut aikaansaapa. --Zache 8. syyskuuta 2010 kello 12.16 (EEST)[vastaa]


Fundraising 2010 /Call for translators

Hello Cimon Avaro, my name is Sam and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser. My job is to be the liaison between the Finnish community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort, we recognize that banner messages that perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences. I'm contacting you as I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project, helping to translate and localize messages into Finnish and suggesting messages that would appeal to Finnish readers on the Fundraising Meta Page. Please let me know if you'd be interested in helping with this project, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser.Schapman 13. lokakuuta 2010 kello 20.28 (EEST)[vastaa]

Ylläpito-oikeutesi

Hei! Varmasti olet jo muutenkin tietoinen (ilmeisesti fi-wikin nykyisistä käyttäjistä pitkäaikaisimpana) käytännöstä, jonka mukaan ”ylläpito-oikeudet poistetaan, mikäli ylläpitäjille rajoitettuja toimintoja ei ole lainkaan käytetty vuoteen”, mutta muistutuksena kuitenkin. Lokin mukaan oma viimeisin ylläpitotoimesi kun on ollut 19. kesäkuuta 2010, josta tulee kuluneeksi tasan vuosi kahden viikon päästä [6]. --Nironen 5. kesäkuuta 2011 kello 10.21 (EEST)[vastaa]

Oikeudet on nyt poistettu. Kiitoksia pitkäjänteisestä toiminnastasi Wikipedian hyväksi! –Ejs-80 19. kesäkuuta 2011 kello 16.17 (EEST)[vastaa]

Kyllähän sitä jo etappia riittikin. Puolestani kiitän uusia tuoreitä käyttäjiä että aktiivisuudellaan vievät hienoa projektia tulevaisuutta kohti. En osaa kokea tätä minkään muun menetyksenä kuin kivillä täytetyn selkärepun. Mulle riittää aivan mainiosti että voin osallistua poistoäänestyksiin ja merkitä roskaksi. -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 11. heinäkuuta 2011 kello 07.06 (EEST)[vastaa]

IRC cloak request

Besides asking a new cloak, I would like the old cloak be removed from freenode. It was attached to notagerbil, libregaton and cimon, CimonAvaro, etc. -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 22. syyskuuta 2011 kello 12.02 (EEST)[vastaa]

totuus ja valhe artikkelissa Helinä Häkkänen-Nyholm

Vikipediassa on varmaan sellainen tapa että yhteenvetopalkkiin kirjoitetaan omia mielipiteitä artikkelista. Minusta se on huono tapa. Ensin voi lukea lähteet ja sitten kirjoittaa keskustelusivulle jos epäilee jotakin mättää. Jos ei lue HS:ää vaan esimerkiksi jotain Turun Sanomia, HS:n artikkelin saa digilehdestä luettavaksi eurolla ja voi tarkistaa asiat ilman vihjailuja. Tällainen vihjaileminen herättää kysymyksiä. --Virtanen.reino 1. helmikuuta 2012 kello 09.20 (EET)[vastaa]

Seulojaksi

Hei, lisäsin sinut kokeeksi merkityt versiot -lisäosaan liittyvään seulojat-käyttäjäryhmään jonka takia Wikipedian käyttöliittymä muuttui hieman. Käytännön hyöty lisäyksestä on, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Lisäksi pystyt vastaavasti merkitsemään artikkeliversioita vapaaksi sotkuista. Lisää merkittyjen versioiden ohjeita löytyy täältä. Itse lisäosa on vasta koekäytössä ja mikäli vastaan tulee hölmöjä käännöksiä, ongelmia tai haluat muuten vain eroon käyttöliittymämuutoksista niin näistä voi ilmoittaa joko suoraan minulle tai merkittyjen versioiden keskustelusivulla. --Zache (keskustelu) 11. toukokuuta 2012 kello 07.18 (EEST)[vastaa]

Muistathan kertoa artikkelin aloittajalle merkittävyyden kyseenalaistamisesta

Hei! Olet viime aikoina aktivoitunut jälleen merkittävyyskeskustelujen avaajana. Muistathan, että kolmen päivän merkittävyyskeskustelusta (kuten myös poistoäänestyksestä) tulee aina huomauttaa artikkelin aloittajaa (ja mahdollisia artikkelia runsaasti muokanneita), jotta mitään ei poistettaisi epähuomiossa. Iivarius (keskustelu) 31. tammikuuta 2014 kello 09.32 (EET)[vastaa]

Joo, olin kyllä huomannut että unohdin sen noilta Cussler-hahmoilta... Melkein kaduttaa että pistin ne ryppäänä, enkä vain yhden kokeeksi... -- Cimon Avaro, hiljainen seiväshyppääjä 31. tammikuuta 2014 kello 09.42 (EET)[vastaa]

Elävät henkilöt

Moi, luokkaa Luokka:Elävät henkilöt ei kannata poistaa, ellei samalla päivitä artikkelia. Luettelo mahdollisesti kuolleista henkilöistä, jonka avulla henkilöartikkeleita pidetään ajan tasalla, perustuu näihin luokituksiin. --Silvonen (keskustelu) 20. maaliskuuta 2014 kello 21.07 (EET)[vastaa]

Niin, ja sen paikalle pitää tietenkin panna kuolinvuosiluokka, esim. Luokka:Vuonna 2014 kuolleet. --Silvonen (keskustelu) 20. maaliskuuta 2014 kello 21.12 (EET)[vastaa]

Lähteettömät artikkelit

Lisäisitkö lähteet vuosilukuartikkeleihin lisäämiisi tietoihin, ettei tarvitse niitä poistaa.--Phiitola (keskustelu) 6. huhtikuuta 2014 kello 18.43 (EEST)[vastaa]

Tiedot ovat kaikissa tapauksissa englanninkielisestä wikipediasta, sen vuosilukuartikkeleista. Periaatteessa tyhjiäkään vuosilukuartikkeleita ei lähtökohtaisesti poisteta tarkoituksenmukaisuus syistä. -- Cimon Avaro 6. huhtikuuta 2014 kello 19.42 (EEST)[vastaa]
Kahvihuoneessa on vast'ikään todettu vuosilukuartikkeleiden olevan aivan normaaleita artikkeleita ja wikipediassa ei ole säilytetty tyhjiä informaatio sisällöttömiä artikkeleita. Mikäli lisäät tietoja enwikistä tulee sinun se ilmoittaa yhteenvedossa ja käännösmallineella, jossa kerrot mistä tiedot ovat peräisin. Merkinnöistä huolimatta lisäämäsi tiedot saattavat olla lähteettömiä.--Phiitola (keskustelu) 6. huhtikuuta 2014 kello 21.12 (EEST)[vastaa]

Luokittelusta

Hei, jos artikkeli on jo vuosittaisessa terrori-iskualaluokassa (esim. Luokka:Vuoden 2015 terrori-iskut), sitä ei pidä lisätä pääluokkaan Luokka:Terrori-iskut. Ks. Wikipedia:Luokittelu#Luokkien valitseminen. --Silvonen (keskustelu) 15. helmikuuta 2015 kello 11.25 (EET)[vastaa]

Ongelma on vain että Vuoden 2015 terrori-iskut pääluokka on Vuoden 2015 rikokset. joten näin lisäillen sitä ei saa esille terrorisku pääluokan kautta ollenkaan. hmm... --Cimon Avaro 15. helmikuuta 2015 kello 11.35 (EET)[vastaa]
Saa toki kulkemalla vuosikymmenluokan kautta: Luokka:Terrori-iskut > Luokka:2010-luvun terrori-iskut > Luokka:Vuoden 2015 terrori-iskut. --Silvonen (keskustelu) 15. helmikuuta 2015 kello 11.38 (EET)[vastaa]

Tanskan terrori-isku

Onko niin tärkeää saada tunnuksesi muokkaushistoriaan, että lähteitä et ehdi lisätä? --Abc10 (keskustelu) 16. helmikuuta 2015 kello 08.41 (EET)[vastaa]

Ylempänä olevien kommenttien mukaan olet vanhin aktiivinen käyttäjä ja lisäksi ollut ylläpitäjä. Käytännöt on kuitenkin ilmeisesti jääneet matkan varrella lukematta. --Abc10 (keskustelu) 16. helmikuuta 2015 kello 08.43 (EET)[vastaa]

Varoitus vandalismista

Mikä ihmeen Varoitus vandalismista? Kerrotko, että mitä vandalismia ja missä? --Wweezzwwzz (keskustelu) 20. syyskuuta 2015 kello 20.57 (EEST)[vastaa]

Voitko vastata kysymykseen? --Wweezzwwzz (keskustelu) 20. syyskuuta 2015 kello 21.05 (EEST)[vastaa]

Pyysin anteeksi keskustelusivullasi. -- Cimon Avaro 20. syyskuuta 2015 kello 21.08 (EEST)[vastaa]

Hylkää, vaan älä kumoa monimutkaista vandalismia

Vandalismi kannattaa hylätä seulontatyökalulla eikä käydä kumoamassa yksittäisiä muokkauksia, koska silloin saa kaiken pois eikä mitään jää roikkumaan. Katso [7] artikkelissa Samuel Shipway. Olit kumonnut kaksi sotkua kolmesta ja jättänyt lopputuloksen arvioimatta, ja sen jälkeen User:MiPe kävi hyväksymässä sinun versiosi, johon oli kuitenkin jäänyt vielä vandalismia jäljelle, jota teistä kumpikaan ei ollut huomannut. Seulonta yleensä saa poistettua kaiken kunhan vain hylkää kerralla kaikki arviointia odottavat, sotkua sisältävät muutokset. --Pxos (keskustelu) 22. syyskuuta 2015 kello 13.18 (EEST)[vastaa]

Seulonnan virheitä

Toisaalta tämä versio: [8] ei tosiaan ole "kunnossa" vaikka sellaiseksi sen merkitsit seulonnassa. Katsopa uudestaan. --Pxos (keskustelu) 22. syyskuuta 2015 kello 13.30 (EEST)[vastaa]

Ja tämä versio: [9] ei ollut "kunnossa", vaikka merkitty. Nyt kannattaa lukea ohjeet, jotka ovat sivulla Ohje:Sivujen arviointi. Siellä kerrotaan, miten seulonta onnistuu. --Pxos (keskustelu) 22. syyskuuta 2015 kello 13.37 (EEST)[vastaa]

Interwiki reminder

Hi, fellow Wikipedian. When adding interwiki links, please remember to enter an edit summary. In the Finnish Wikipedia, the edit summary field is called “Yhteenveto:”. A small notice such as “iw” or “interwiki” will suffice and helps to prevent vandalism. Thank you.

Hei, wikipedisti. Kun lisäät kieltenvälisiä linkkejä, laitathan yhteenvetokenttään jonkin merkinnän, kuten ”iw” tai ”interwiki”. Se auttaa vandalismin torjunnassa. Kiitos.

Cimon Avaro 14. lokakuuta 2015 kello 13.39 (EEST)[vastaa]

Oudot kumoamiset

Miksi kumoat eri käyttäjien asiallisia muokkauksia? Ainakin nämä ovat erikoisia: linkki, linkki. --Solarlife (keskustelu) 17. lokakuuta 2015 kello 14.41 (EEST)[vastaa]

Hedy Lamarr

IP-käyttäjälle antamastasi varoituksesta: tämä [10] muokkaus Hedy Lamarr -artikkelissa ei ollut vaivihkaista eikä muunkaanlaista vandalismia vaan siinä muutettiin tietoa siihen suuntaan, johon itsekin päädyit (eli vuoteen 1914). --Lax (keskustelu) 9. marraskuuta 2015 kello 15.37 (EET)[vastaa]

Ja sama koskee tätä toistakin: [11]. --Lax (keskustelu) 9. marraskuuta 2015 kello 15.39 (EET)[vastaa]

Kysyn samalla, ymmärtääkö C.A. seulonnasta mitään? Jos seulonnassa huomaa vandalismia omasta mielestään, se kannattaa kumota hylkäämällä virheelliset muutokset. Jos taas muokkaa arviointia odottavia muutoksia käsin, kannattaa hyväksyä eli "silmäillä" artikkelin kunnollinen versio. Nyt arviointi jäi taas muille, kun ei seulottu. En ymmärrä, mikä asiassa voi olla niin vaikeaa. Ehkä ohjeet ovat nykyään onnettomat vaikka ne on yhteisö hyväksynyt. --Pxos (keskustelu) 9. marraskuuta 2015 kello 15.59 (EET)[vastaa]

Ongelma oli muokkaus https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Hedy_Lamarr&diff=next&oldid=15325933 , jobka yritin korjata, ehkä epäpätevästi. Vaivihkaista vandalismi oli siksi että [[1913|1914]] on hämäävää. -- Cimon Avaro 9. marraskuuta 2015 kello 16.14 (EET)[vastaa]
Se ei ollut vandalismia. "Visuaalinen sekoitin" toimii niin, että kun korjaa tietoa ilman linkin korjaamista, ainoastaan teksti muuttuu eikä linkki. Muokkaajan kannalta siis artikkeli näytti hyvältä. --Pxos (keskustelu) 9. marraskuuta 2015 kello 16.18 (EET)[vastaa]
Lisäksi muokkaaja oli yhteenvedossa kertonut korjanneensa syntymävuotta, joten vaivihkaisuus oli aika kaukana. No, poistin molemmat keskustelusivut, joille huomautukset oli jätetty, kun niillä ei muutakaan sisältöä ollut, joten niiden ei pitäisi tulevaisuudessa enää vaivata ketään. --Lax (keskustelu) 9. marraskuuta 2015 kello 16.28 (EET)[vastaa]

Roska-merkinnästä

Se on nykyään pikapoisto ja sitä ei todellakaan substata sivulle 5000 tavun mittaisena koodipätkänä. --Pxos (keskustelu) 18. maaliskuuta 2016 kello 19.12 (EET)[vastaa]

Yhdistäminen

Kun yhdistät tekstiä, tee see oikein ohjeiden mukaan. Tärkeää on kertoa, mistä minne ja päinvastoin, jotta tietää, mistä minne ja päinvastoin. Ohjeet löytyvät. --Pxos (keskustelu) 21. maaliskuuta 2016 kello 19.59 (EET)[vastaa]

Kutsu äänestykseen

Tulin menetelleeksi mahdollisesti epätasapuolisesti kutsuessani joitakin merkittävyyskeskustellun osallistuneita poistoäänestykseen Wikipedia:Poistoäänestykset/Eva Vilhelmina von Schantz. Äänestystuloksen vääristymisen estämiseksi kutsun nyt äänestykseen kaikkia loppujakin merkittävyyskeskusteluun osallistuneita, jotka eivät vielä ole osallistuneet äänestykseen ja myönnän samalla virheeni.--Urjanhai (keskustelu) 24. maaliskuuta 2016 kello 12.01 (EET)[vastaa]

Odota!

Olisi ystävällinen teko odottaa muutama minuutti ennen kuin hyökkää uuden artikkelin kimppuun. Tiedän teorian, mutta ystävllisyys ei ole teoriaa. Saat nyt puolestani muokata sitä, jätän loput vastuullesi. --Mwåc8m (keskustelu) 13. heinäkuuta 2016 kello 20.28 (EEST)[vastaa]

ei ole aikomukseni koskea artikkeliin sen paljommin. Sori jos astuin varpaillesi jotenkin. Tarkoitukseni oli ainoastaan auttaa. -- Cimon Avaro 13. heinäkuuta 2016 kello 20.34 (EEST)[vastaa]

Bolnisi

Hello, This is not simbols of town Bolnisi. This is simbols of Bolnisi Municipality.--დათო_დათო (keskustelu) 25. heinäkuuta 2016 kello 22.17 (EEST)[vastaa]

Holzhaus

Mitähän tuo lisäyksesi tarkoittaa? Lähteiden lisäämisestä et varmaan vanhana käyttäjänä ole kuullut. Taidan poistaa kaikki lähteettömät ja palauttaa alkuperäseen HOK-malliin. --Mwåc8m (keskustelu) 3. lokakuuta 2016 kello 21.48 (EEST)[vastaa]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

Viitteet
  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

(Sorry to write in English)

HOK vs. poistettavat

Kehonrakentaja-miljonääri-karhujenmetsästäjistä kertovat hassutteluartikkelit kannattaa merkitä suoraan poistettavaksi eikä HOKiksi. --Silvonen (keskustelu) 10. maaliskuuta 2017 kello 17.41 (EET)[vastaa]

Sori

Mitä nyt tarkoitat? Korjasin virheellisen muokkaukseni, jota en ollut edes tarkoittanut julkaistavaksi, heti. Missä on siis ongelma?? --87.95.55.206 23. maaliskuuta 2017 kello 10.42 (EET)[vastaa]

Ylläpitoäänestyksen uusinnasta

Heips. Noita ei ole tapana laittaa arkistoituun äänestykseen (Wikipedia:Ylläpitäjät/Cimon Avaro), vaan uudelle alasivulle, tyyliin näin: Wikipedia:Ylläpitäjät/Cimon Avaro 2--176.93.244.64 18. huhtikuuta 2017 kello 12.09 (EEST) ei toiminut noin -- Cimon Avaro 18. huhtikuuta 2017 kello 12.17 (EEST)[vastaa]

Ehkä se nyt on ok. Vielä puuttuu linkitys sinne ajankohtaista osastolle -- Cimon Avaro 18. huhtikuuta 2017 kello 12.25 (EEST)[vastaa]

Vinkki

Tuossa yllä on tätä kirjoittaessani tehty sisennys väärin välilyönnillä, minkä vuoksi tulos näyttää tällaiselta. Kun äänestäjät käyvät täällä keskustelusivulla katselemassa asioita, niin sisennysvirhe on suuri mainos ihan väärään suuntaan. Lisäksi tuo "ei toiminut noin" virke on myös lisätty ilman rivinvaihtoa, jolloin se on kiinnittynyt edelliseen viestiin hämäävästi. --Pxos (keskustelu) 18. huhtikuuta 2017 kello 13.21 (EEST)[vastaa]

Juvelius

Hello again, I see you do help with translations to English. Would you mind helping out on Juvelius ? I would keep it as short as possible. You can see my work in progress here. Cheers, — Racconish ✉ 27. joulukuuta 2017 kello 00.16 (EET)[vastaa]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

WMF Surveys, 29. maaliskuuta 2018 kello 21.40 (EEST)[vastaa]

Yhteenveto poistettaessa mallineita

Kun otat sivuilta mallineita pois, panet yhteenvetoon mallineen nimen tai suoraan sen koodin. Näin näyttää siltä, kuin lisäisit mallineen vaikka otat sen pois. Ehdotan, että kirjoitat yhteenvetoon selkeästi, mitä muokkauksessa tapahtuu, koska tosiaan mallineen nimi yhteenvedossa antaa sellaisen kuvan, että malline lisätään. Myös silloin kun et lisää mallinetta vaan korjaat sitä, mallineen nimi yhteenvedossa antaa sellaisen kuvan kuin lisäisit mallineen artikkeliin vaikka et lisää mallinetta artikkeliin. Näin selitin monisanaisesti asian. --Pxos (keskustelu) 3. huhtikuuta 2018 kello 13.45 (EEST)[vastaa]

Http-linkkiohje

Näyttää lukijan kannalta siistimmältä, jos panet http-osoitelinkit hakasulkeiden sisään. Näin tekstiin ei tule koko URL-osoitetta pitkänä merkkijonona vaan se katoaa numerokoodiksi. Toki siihen voi panna myös pari sanaa, niin jo vain se olisi siistiä! --Pxos (keskustelu) 5. huhtikuuta 2018 kello 14.38 (EEST)[vastaa]

--Pxos (keskustelu) 5. huhtikuuta 2018 kello 14.41 (EEST)[vastaa]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey

WMF Surveys, 13. huhtikuuta 2018 kello 04.38 (EEST)[vastaa]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

WMF Surveys, 20. huhtikuuta 2018 kello 03.48 (EEST)[vastaa]

Darvinismi ja sosiaalidarvinismi

Olit palauttanut tynkäartikkeliksi muuttamani sivun Darvinismi takaisin täsmennyssivuksi, jolla väitettiin, että darvinismi tarkoittaa sosiaalidarvinismia. Minun kolme sanakirjaani eivät väitä sellaista vaan viittaavat sanalla vain Darwinin biologiseen oppiin, joten palautin sivun takaisin artikkeliksi ja laajensin sitä samalla. Jos sinulla on sellaista tietoa, että sosiaalidarvinismia kutsutaan myös darvinismiksi ja artikkeli pitäisi palauttaa täsmennyssivuksi, tarvitset siihen hyvän suomenkielisen lähteen. --Savir (keskustelu) 29. huhtikuuta 2018 kello 17.23 (EEST)[vastaa]

Kumoamisesi

Viitsisit edes katsoa ennen kuin kumoat. --85.76.71.251 30. lokakuuta 2018 kello 20.27 (EET)[vastaa]

Siis mitä? Mun mielestä noi tiedot ei nyt oo ihan itsestäänselviä. Albumi ei liene Peitsamon tunnetuimpia eikä varmaan kaikki sen tietävätkään tiedä, että Tolonen vierailee sillä. Jos tiedät ne itse, niin ok, mutta uskon, että Wikipediassa on monia ihmisiä, joille nämä tiedot eivät ole itsestäänselviä. --194.111.70.134 21. marraskuuta 2018 kello 16.37 (EET)[vastaa]

HotCatin käyttövinkki

Moi, HotCat-työkalussa voi muokata useita luokkia kerralla, kun napsauttaa ensin (++)-painiketta luokkarivin alussa. Näin muokkaushistorioista ei tule kilometrin mittaisia. --Silvonen (keskustelu) 23. marraskuuta 2018 kello 21.47 (EET)[vastaa]

Poistosyy

Moi, tässä [13] pikapoistomerkinnässäsi on vähän outo poistosyy, "Aloittajan tai käyttäjän poistettavaksi pyytämä sivu". Miksi noin? Historian mukaan keskustelusivun on luonut joku ip etkä sinä. --Jmk (keskustelu) 2. joulukuuta 2018 kello 17.12 (EET)[vastaa]

Poistin mainitun keskustelusivun ja kirjoitin siihen aivan tarpeettoman loistavan selityksen. Se itse asiassa selittää jopa liikaa. Halusin vain kokea molemmat ääripäät: tosi huonon poistosyyn ja tosi hyvän poistosyyn. Ei ole kumpikaan paras vaihtoehto. --Pxos (keskustelu) 2. joulukuuta 2018 kello 17.27 (EET)[vastaa]

Tämän päivän poliittista keskustelua seurattuani tuli mieleeni, että jos yksi poistosyy on "Ei isäntäsivua (orpo)", niin voisiko toinen poistosyy olla "Ei sisältöä (hjallis)"? --Lax (keskustelu) 2. joulukuuta 2018 kello 17.33 (EET)[vastaa]
Miksi ihmeessä koko ajan häiriköitte käyttäjää 2? Jotain kunnioitusta nyt, hei! --84.249.28.12 8. joulukuuta 2018 kello 16.44 (EET)[vastaa]

Ota sähköpostisi pois

Kun kerran et lue sähköposteja, poista asetuksistasi kohta, missä sinulle voi lähettää sähköpostia. Ei kai voi olla niinkään, että sinulle voi lähettää postia mutta katsot ne spammiksi ja et lue niitä. Ota siis heti pois mahdollisuus, koska ei saa antaa olettaa, että lähettää voi, mutta roskikseen se päätyy. --Pxos (keskustelu) 20. tammikuuta 2019 kello 17.37 (EET)[vastaa]

Popsikkaiden hahmot

Miksi muutit artikkelin Juniori Parsa takaisin ohjaussivuksi, vaikka artikkelit Bobi Tomaatti, Madame Mustikka ja Lari Kurkku säilyivät? James Chudrie (keskustelu) 15. helmikuuta 2019 kello 12.43 (EET)[vastaa]

Keskustelu:Juniori Parsa -- Cimon Avaro 15. helmikuuta 2019 kello 14.50 (EET)[vastaa]
Miksi sitten muut Popsikkaat-hahmot olivat tarpeeksi merkittäviä, mutta Juniori Parsa ei? James Chudrie (keskustelu) 15. helmikuuta 2019 kello 14.56 (EET)[vastaa]
Eivät ne välttämättä olekaan. Niistä ei vain vielä kukaan ole aloittanut merkittävyys keskustelua (vielä). -- Cimon Avaro 15. helmikuuta 2019 kello 14.59 (EET)[vastaa]

Eturistiriitahuomautus

Hei Cimon Avaro, olemme kiitollisia tekemistäsi muokkauksista. Sinulla saattaa kuitenkin olla eturistiriita jos sinulla on läheinen suhde ihmiseen, paikkaan tai asiaan, josta olet kirjoittanut.

Kaikki muokkaajat ovat velvollisia noudattamaan Wikipedian neutraalin näkökulman sisältökäytäntöä. Aihetta hyvin lähellä olevilla henkilöillä on usein vaikeuksia kirjoittaa kyseisestä aiheesta objektiivisella ja neutraalilla tavalla. He voivat epähuomiossa muokata tavalla, joka tekee artikkelista joko liian imartelevan tai liian halventavan. Henkilöitä joilla on läheinen suhde johonkin aiheeseen ei kielletä täysin muokkaamasta aiheeseen liittyviä artikkeleita. Heidän tulisi kuitenkin olla erityisen huolellisia, että heidän muokkaukset perustuvat luotettaviin lähteisiin ja ovat mahdollisimman puolueettomia.

Jos olet erityisen lähellä jotakin aihetta, tässä on muutama tapa jolla voit pienentää ongelmien ilmenemisen riskiä:

  • Vältä muokkaamasta tai luomasta artikkeleita, jotka liittyvät sinuun, organisaatioosi tai sen kilpailijoihin sekä niihin liityviin projekteihin tai tuotteisiin.
  • Ole varovainen poistokeskusteluiden suhteen. Jokainen keskusteluun osallistuva on tervetullut tarjoamaan tietoa, joka perustuu aiheesta riippumattomiin luotettaviin lähteisiin. Vältä kuitenkin kannattamasta kilpailijasi artikkelin poistamista.
  • Vältä linkittämistä organisaatiosi verkkosivulle tai siitä kertovaan Wikipedia-artikkeliin muissa artikkeleissa (tämä voidaan tulkita spammaamiseksi).
  • Ole varovainen ettet vahingossa riko Wikipedian sisältökäytäntöjä.

Ole hyvä ja tutustu tähän aiheeseen liittyviin käytäntöihin ja käytösohjeisiin, erityisesti niihin, jotka koskevat neutraalia näkökulmaa, tarkistettavuutta ja elävistä henkilöistä kertovia artikkeleita. Kiitos. --MAQuire (keskustelu) 14. huhtikuuta 2019 kello 09.46 (EEST)[vastaa]

Missä tämmöinen olisi. Minulla on kyllä sukulaisia jotka olisivat wikimerkittäviä, mutta olen jättänyt heidän artikkeliensa luonnin sikseen. Tuntuu kyllä nyt että tämä huomautus on ns. stetsonista vedetty. -- Cimon Avaro 14. huhtikuuta 2019 kello 12.04 (EEST)[vastaa]
Maria Jokinen. Jos olet kokoomusaktiivi, niin välttäissin tuollaisia muutoksia näin vaalien alla.--MAQuire (keskustelu) 14. huhtikuuta 2019 kello 16.05 (EEST)[vastaa]
Asiahan ei sinulle mitenkään kuulu mutta äänestin feminististä puoluetta. -- Cimon Avaro 14. huhtikuuta 2019 kello 22.20 (EEST)[vastaa]
Ja vaalitkin menivät jo, joten ongelma on ohi. --Lax (keskustelu) 15. huhtikuuta 2019 kello 00.53 (EEST)[vastaa]
Kyseistä huomautusmallinetta ei mielestäni pitäisi käyttää, koska meillä ei ole yhteistä linjaa siitä, että pitäisikö eturistiriitaa välttää esim. niin, ettei muokkaa artikkeleita. Maksettuja muokkauksia tekeviä käyttäjiä ei kehoteta välttämään artikkelin muokkaamista, vaikka heillä on taloudellinen intressi kiillottaa artikkelia, joten miksi ketään muutakaan pitäisi. -kyykaarme (keskustelu) 15. huhtikuuta 2019 kello 09.59 (EEST)[vastaa]
Ilmeisesti lobattu henkilö ei päässyt läpi ja kokoomuslainen ei ollut vertailuluvussa viimeinen läpimennyt, joten siten ei onneksi jäänyt jossiteltavaa ratkaisiko artikkeli viimeisen läpipääsijän.--MAQuire (keskustelu) 15. huhtikuuta 2019 kello 14.44 (EEST)[vastaa]
Ei kasi sillä ole minkälaista vähäisintäkään merkitystä, meneekö joku Wikipedian kautta mahdollisesti lobattu ehdokas jossain vaaleissa läpi vai jäkö mahdollisesti ilman ensimmäistäkään ääntä. Olennainen kysymys kai tietenkin on, että saako lobata vai ei, ja jos ei niin onko lobattu kielletyllä tai ei suositellulla tavalla vai ei. Kun yllä olevasta ei oikein käy lainkaan ilmi, mistä varsinaisesti on kysymys, niin tätärei oikein pysty arvioimaan, mutta täysin varmaa on, että sitä, onko joku mahdollinen vaaleihin liittyvä vaikkuttaminen tms. arvioitava sen suhteen, onko se sallitttua vai kiellerttyä, ei mitenkään voi riippua siitä, voidaanko tai ei sillä osoittaa olleen jotain todellista vaikutusta, vaan tietenkin siitä saako niin tehdä vai ei.--Urjanhai (keskustelu) 1. lokakuuta 2019 kello 12.30 (EEST).[vastaa]

Artikkelin Finnchat merkittävyys

Moi. Miksi otit artikkelin Finnchat merkittävyyden kyseenalaistamisen pois? 6betbluff (keskustelu) 30. huhtikuuta 2019 kello 02.21 (EEST)[vastaa]

Lisää se vapaasti itse. Mutta ei pikapoistoa. -- Cimon Avaro 30. huhtikuuta 2019 kello 04.03 (EEST)[vastaa]

Dragnean s.aika

En itse löytänyt merkitsemistäni lähteistä syntymäaikaa. Jos se niissä on, lisää s.ajan perään. Jos ei, etsisitkö lähteen tai poistaisit sen. --Abc10 (keskustelu) 29. toukokuuta 2019 kello 12.30 (EEST)[vastaa]

Englanninkielisen wikipedian mukaan mentiin. Jos ei kelpaa, voit poistaa itse. -- Cimon Avaro 29. toukokuuta 2019 kello 12.36 (EEST)[vastaa]
Et ole siis vieläkään perehtynyt lähdekäytäntöön. Teet poistettavia lisäyksiä muiden vaivaksi. --Abc10 (keskustelu) 29. toukokuuta 2019 kello 12.40 (EEST)[vastaa]

Syntymä- ja kuolinvuosiluokat

Hei, syntymä- ja kuolinvuosiluokkia on luotu vain tarpeeseen. Ehkä jätetään tuo Luokka:Vuonna 1400 syntyneet odottamaan täytettä, mutta lisää tyhjiä luokkia ei kannata luoda. --Silvonen (keskustelu) 2. kesäkuuta 2019 kello 08.13 (EEST)[vastaa]

Ei lainkaan jaksuhalua

Olet tänään esittänyt useita kysymyksiä, joihin vastaus löytyy parilla klikkauksella Wikipedian sisältä. Ei tarvitse edes tutkia lähdekirjallisuutta tai Googlata mitään, sen kun hakee Wikipediasta vastaukset kysymyksiin helppojen linkkien tai päivänselvien hakusanojen perusteella. Jaksat kuitenkin edelleen kysyä ja muut sitten jaksavat vastatakin sinulle. Ei kehuja, pelkkiä moitteita. --Pxos (keskustelu) 4. kesäkuuta 2019 kello 17.23 (EEST)[vastaa]

Onnea vain sinullekin valitsemallesi tiellä. -- Cimon Avaro 4. kesäkuuta 2019 kello 17.30 (EEST)[vastaa]
Poistin äsken jatkokysymyksesi. Kassakaappisopimus ei kuulu tuon artikkelin keskusteluun. Asiasta on mainittu helposti löydettävissä olevassa artikkelissa, jossa on näköjään tekstin oheen pantu myös lähdeviitteitä. Olet ollut Wikipediassa alusta asti, joten onnellinen aika on varmaan jo kulunut loppuun. --Pxos (keskustelu) 4. kesäkuuta 2019 kello 17.48 (EEST)[vastaa]

Kuolintieto vaatii lähteen

Hei, kokeneena wikipedistinä tiedät varmasti, että tällainen muokkaus vaatii lähteen. Voit käydä lisäämässä artikkeliin vaikka tämän. Kiitos. -Ochs (keskustelu) 30. kesäkuuta 2019 kello 22.08 (EEST)[vastaa]

Varoitukset vakavasta vandalismista

Miksi laitat tällaisesta vakavan vandalismin varoituksen? Tuohan selvää muokkausharjoittelua ja nuo sotkut selittyy sillä, että muokkaus on tehty visuaalisella muokkaimella. Siinä oli myös lihavoitu artikkelin aloitus ja menit kumoamaan senkin. --2001:14BB:71:81A8:F385:C744:EA76:4CD5 30. heinäkuuta 2019 kello 17.57 (EEST)[vastaa]

Kävisit edes pahoittelemassa huomatuksiasi ja perumassa ne. --2001:14BB:71:81A8:F385:C744:EA76:4CD5 30. heinäkuuta 2019 kello 18.06 (EEST)[vastaa]

Poistin kyseisen artikkelin epämerkittävänä. Jos vuonna 2006 syntyneestä tehdään artikkeli, niin sitä kannattaa tarkastella vähän tarkemmin. -kyykaarme (keskustelu) 30. heinäkuuta 2019 kello 22.54 (EEST)[vastaa]

Artikkelin päivitys

Hei, muuti luokan ja elossa olosta kertovan aikamuodon artikkelissa Jouko Innanen, mutta et lisännyt itse tietoa eikä lähdettä. --Urjanhai (keskustelu) 1. lokakuuta 2019 kello 12.01 (EEST)[vastaa]

Näköjään joku huomautti samasta ylempänäkin. Käytännön Wikipedia:Artikkelit elävistä henkilöistä mukaisesti kuolintiedon lisäämisessä on oltava erityisen huolellinen ja tietoa ei pidä merkitä lainkaan ilman lähdettä. Tästä on aivan oma ohjeensakin: Wikipedia:Henkilön kuolintiedon lisääminen. --Urjanhai (keskustelu) 1. lokakuuta 2019 kello 12.21 (EEST)[vastaa]

Muistathan kertoa artikkelin aloittajalle merkittävyyden kyseenalaistamisesta, osa 2

Kerroin artikkelin Lisämääre aloittajalle tästä. --Silvonen (keskustelu) 20. lokakuuta 2019 kello 10.30 (EEST)[vastaa]

Puhun sinusta ylläpitäjälässä

Puhuin toiminnastasi tänään ylläpitäjien ilmoitustaululla. Sanamuotoni eivät ehkä ole täysin selkeät, joten voit tarvittaessa ottaa kantaa. --Pxos (keskustelu) 9. helmikuuta 2020 kello 16.26 (EET)[vastaa]

Cimon Avaro ei osallistunut keskusteluun. Kerrotaan nyt täällä, että kyseessä oli muistaakseni artikkeli, jonka tekstin Cimon Avaro siirsi wikisivulle Höpöhöpö, koska ilmeisesti piti sitä hauskana ja tallettamisen arvoisena. Cimon Avaron muokkaus kumottiin kolmessa minuutissa, eikä tekstiä sitten suoraan nähnyt sivulla. Joku IP-osoitteesta muokkaava kiinnitti kuitenkin sivun muokkaushistorian kautta asiaan huomionsa ja pyysi version ja tekstin piilottamista. Luin tekstin ja totesin, että se sisältää sellaista materiaalia, joka tosiaan pitää piilottaa saman tien. Piilotuksen lisäksi joku häivyttäjistä kävi vielä häivyttämässä tekstin niin, että sitä eivät voi lukea enää edes ylläpitäjät. Muistaakseni se sisälsi kunnianloukkaus-tyyppistä panettelua ilmeisesti oikeista ihmisistä. Cimon Avaro ei ole vieläkään ottanut kantaa tähän millään tavalla. Voidaanko olettaa, että hän ei tuossakaan näe tehneensä mitään virhettä? --Pxos (keskustelu) 16. huhtikuuta 2020 kello 02.01 (EEST)[vastaa]

Aivan onnetonta toimintaa

Ihmettelen valtavasti, miten käyttäjä nro 2 on muuttunut aivan onnettomaksi täällä. Luin tämän viestintäsi täällä. Siinä ei ole mitään hyvää. Ensinnäkin et ole vaivautunut panemaan viestillesi omaa otsikkoa vaan jatkat jonkin toisen perään. Aivan onnetonta. Sitten tosiaan et vaivautunut kertomaan käyttäjälle mitään, vaan lätkäisit suoraan vandalismi-mallineen hänelle. Vaikka pyydettiin, niin et sitten jaksanut selventää asiaa. Vihdoin kahden päivän jälkeen kävit ilman sisennystä panemassa sinne haista paska -tyyppisen diffin eli suoran URL-linkin, joka näyttää kauhealta. Diffit tehdään täällä aivan toisella tavalla. Se niistä keskustelun virheistä. Sitten vakavampaan virheeseen. Huomautuksesi koskee siis artikkelia, jonka on aloittanut Pekkate itse. Hän on laatinut artikkelin ja täydentänyt artikkelia seuraavassa muokkauksessa, johon hän on pannut vahingossa lyöntivirheen, jonka on korjannut heti perään. Sinä sitten panit tuosta muokkauksessa "lopeta vandalismi" -mallineen hänelle. Aivan päätöntä toimintaa ja samalla hyvän käyttäjän häiritsemistä. Olisiko sinulla mitään keinoa puolustautua, vai tuleeko taas uusi vaikeneminen kuten tyypillistä? --Pxos (keskustelu) 16. huhtikuuta 2020 kello 01.31 (EEST)[vastaa]

Hauki on kala -merkinnästä

Moi, jos uudessa artikkelissa on väärin kirjoitettu otsikko ja jokin toinen artikkeli kertoo samasta aiheesta paremmin, artikkeliin ei kannata lisätä HOK-merkintää vaan se kannattaa poistattaa (esim. ”Ratikka pirkanmaa” vs. Tampereen raitioliikenne). --Silvonen (keskustelu) 17. toukokuuta 2020 kello 17.50 (EEST)[vastaa]

Aiheellinen huomio. Olin liian kiireessä ja olisi pitänyt pitää tuumaustaukoa. -- Cimon Avaro 17. toukokuuta 2020 kello 18.08 (EEST)[vastaa]

We sent you an e-mail

Hello Cimon Avaro,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (keskustelu) 25. syyskuuta 2020 kello 21.50 (EEST)[vastaa]

Kalajuttuja

Yrität pelastaa haukia [14] mutta lohilla ei ole niin väliä [15][16]? --Lax (keskustelu) 10. joulukuuta 2020 kello 15.19 (EET)[vastaa]

Oleta hyvää tahtoa. -- Cimon Avaro 10. joulukuuta 2020 kello 15.36 (EET)[vastaa]
Ei riitä nyt, kun tarttee säästää sitä jouluksi. --Lax (keskustelu) 11. joulukuuta 2020 kello 10.38 (EET)[vastaa]

KiiltoClean

Terve. Voisitko laittaa artikkelin KiiltoClean uo:ksi artikkeliin Kiilto (konserni)? Kiitos! --Bau98 (keskustelu) 27. joulukuuta 2020 kello 17.46 (EET)[vastaa]

Merkittävyysmallineen poisto

Mitä tämä oli olevinaan? Jos et itse viitsi aloittaa poistoäänestystä, odota kunnes joku muu tekee sen. Tässä tapauksessa merkittävyysmallineen poisto synnytti ainakin parille käyttäjälle virheellisen kuvan, että merkittävyydestä olisi saavutettu konsensus keskustelussa. --Vyörykkä (keskustelu) 7. helmikuuta 2021 kello 21.23 (EET)[vastaa]

Jos konsensusta ei ole, oletusarvoisesti säilytetään. Poistoäänestys on aina erillinen asia, eikä liity merkittävyysmallineen poistoon mitenkään. -- Cimon Avaro 8. helmikuuta 2021 kello 06.48 (EET)[vastaa]
Vai niin. Itse en ole koskaan tuollaista toimintaa nähnyt; jos konsensusta ei ole saavutettu, merkittävyysmalline on yleensä jäänyt artikkeliin jopa viikoiksi kunnes joku on aloittanut poistoäänestyksen tai poistanut artikkelin. Pahoittelen, jos erehdyin. Vyörykkä (keskustelu) 8. helmikuuta 2021 kello 08.48 (EET)[vastaa]
Jos oikein tekee mieli lisäillä poistoäänestyksiä, niin ei tuosta Radio ELVIstäkään konsensusta syntynyt. Mutta luulen että selviäisi poistoäänestyksestä joten sikäli ihan turhaa toimintaa lisätä siitä poistoäänestystä. -- Cimon Avaro 8. helmikuuta 2021 kello 10.20 (EET)[vastaa]
Tuosta en taida poistoäänestystä aloittaa, koska keskustelu jäi sen verran lyhyeksi: kaksi kommenttia puolesta ja yksi vastaan. Vyörykkä (keskustelu) 8. helmikuuta 2021 kello 10.24 (EET)[vastaa]
Merkittävyyskeskustelumallineessa on päivämäärä ja kellonaika juuri sitä varten, että sen jälkeen voidaan ryhtyä toimenpiteisiin eli esim. poistaa malline, jos konsensusta poiston puolesta ei ole (jos olisi, niin mallineen poisto on syytä jättää ylläpitäjälle, joka samalla voi poistaa artikkelin). Kellään ei ole velvollisuutta aloittaa poistoäänestystä. Mallineen puuttuminen ei myöskään tarkoita, että artikkeli olisi konsensuksella todettu merkittäväksi (jos tarkoittaisi, niin silloinhan mallinetta ei voisi edes lisätä mihinkään artikkeliin). --Lax (keskustelu) 8. helmikuuta 2021 kello 10.35 (EET)[vastaa]
Ainakin Jnovikovia merkittävyysmallineen poisto hämäsi: "Vaalimainostarkoituksessa luotu tai ei, artikkeli on todettu keskustelussa merkittäväksi. Jos artikkelista löytyy mainosmaisia kohtia, malline voidaan lisätä uudestaan lainaten siinä niitä." Vyörykkä (keskustelu) 8. helmikuuta 2021 kello 10.40 (EET)[vastaa]
No joo, Jnovikovin sananvalinta ei näytä tuossa kohdin olleen paras mahdollinen, mutta se ei silti estä poistamasta merkittävyysmallinetta eikä väärinkäytettyä Korjattava-mallinetta, eli ylle kirjoittamani pätee yhä. --Lax (keskustelu) 8. helmikuuta 2021 kello 10.52 (EET)[vastaa]

Kumoamisestasi

Hei! Kumosit näemmä kumoamiseni sivulla Keskustelu:Suomalainen muinaisusko. Mikäs siinä. Kommentti oli tullut muokkaushistorian perusteella jonkun koulun ip-osoitteesta, joten tulkitsin sen jonkinlaiseksi tasa-arvoirvailuksi eli toisin sanottuna sotkemiseksi. (Väite jumalien tasa-arvoisuudesta "Suomen alkuperäisuskonnossa" ei myöskään pidä lainkaan paikkaansa.) --Vyörykkä (keskustelu) 17. helmikuuta 2021 kello 10.23 (EET)[vastaa]

Asia on kiistanalainen. Mutta mielipiteitä asiasta on liikkeellä. -- Cimon Avaro 17. helmikuuta 2021 kello 10.44 (EET)[vastaa]


Suhteellisen nyansoitu käsittely löytyy tästä (eli että olisi ollut alunperin vain jumala muiden joukossa mutta ajanmyötä asemansa ylisen valtakunnan jumalana johdosta muodostunut myös merkittävimmäksi jumalaksi). https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/02/09/suomalaisessa-kansanuskossa-vilisee-jumalia-ja-haltijoita-pyhyys-loytyy . -- Cimon Avaro 17. helmikuuta 2021 kello 10.53 (EET)[vastaa]
Erilaiset tulkinnat ovat kyllä tuttuja. Itse kannatan teoriaa, jonka mukaan Ukko ylijumala (perkele tai Ilmarinen) olisi alkujaan balttilaista lainavaikutusta, ja muita varsinaisia jumalia ei olisi muinaissuomalaisilla ollut. Ainakaan perinteen myöhäisvaiheessa 1800-luvun Vienan Karjalassa jumalia ei ole juuri nähtävissä: osaan ulkoa vähintään parisen tuhatta säettä kertovia kansanrunoja (ihan oikeasti! - olen joskus laskenut osaavani säkeitä yli 5 000, mutta jonkin verran olen todennäköisesti unohtanut), ja niissä viitataan suoraan jumalina ainoastaan kahteen korkeampaan voimaan: Ukko ylijumalaan ja "julkiseen jumalaan" eli kristinuskon Jumalaan. Toisaalta en osaa loitsuja, joissa maailmankuva saattaa olla toisenlainen. Vyörykkä (keskustelu) 17. helmikuuta 2021 kello 11.11 (EET)[vastaa]

NADE sisältö kyseenalaistaminen

Hei, kyseenalaistit graffititaitelija NADEn wikipedia sivun sisällön. Taitelija on aloittanut 25 vuotta sitten, toiminut anonyyminä ja on keskeinen tekijä suomalaisessa katutaiteessa. Miten hän eroaa muista Wikipedian graffititaitelijoista niin että hän olisi vähemmän mielenkiintoinen Wikipedian lukijoille? Ohessa myös taiteilijan instgram tili: www.instagram.com/nade.one/ Terveisin, Antti Antti4005 (keskustelu) 1. maaliskuuta 2021 kello 13.23 (EET)[vastaa]

@Antti4005: Vastaan tähän vierestä. Käytännössä artikkelin säilyäkseen pitäisi olla lähteistetty jollain tavoin (ks. wikipedia:artikkelit elävistä henkilöistä esim). Merkittävyyden kannalta tähteiksi käyvät kirjallisuus, toimitetut lehdet, dokumentit. Underground taitelijan kohdalla luulisin, että melkein mikä vain käy, koska anonyymeistä taiteilijoista niitä lähteitä on niin vähän. Jotain kuitenkin pitäisi olla. Jos kuitenkin materiaali jonka perusteella oltaisiin kirjoittamassa on esimerkiksi hiljaista tietoa, omat kokemukset, suullinen tieto yms (ks. wikipedia:tarkistettavuus, wikipedia:ei uutta tutkimusta), niin sanoisin, että kannattaa koota se ja yrittää julkaista se jossain toimitetussa mediassa. Tämä on huomattavasti mielekkäämpää kuin yrittää kirjoittaa sellaista aineistoa Wikipediaan joka ei luontevasti tänne sovellu. Lisäksi kun se on julkaistu jossain toimitetussa mediassa niin sitä voi muut käyttää Wikipediassa lähteenä. En osaa sanoa mikä tälläinen julkaisupaikka olisi graffittitaiteilijoiden kohdalla, mutta tietokone- ja videopelipuolella olen itse ehdottanut, että kannattaa kirjoittaa Skrolliin ja sarjakuvissa esim Sarjainfoon. --Zache (keskustelu) 1. maaliskuuta 2021 kello 14.11 (EET)[vastaa]

Sinäkään et ymmärrä!

Kirjoitin, että Vanhasta testamentista ei löydy ainuttakaan Jeesusta koskevaa ennustusta. Matteus, Markus, Luukas, Pietari ja Paavali lainasivat Messias-väitteidensä tueksi Vanhan testamentin profetioiden loogisesta asiakokonaisuudesta, asiayhteydestä irrotettuja yksittäisiä lauseita, lauseenpätkiä, sanan sieltä, toisen täältä! Ja toisaalta ensimmäiset kristityt "unohtivat" samojen profetioiden ne lauseet ja sanat, jotka eivät sopineet kirveelläkään Jeesukseen tai hänen käytökseensä! kristittyjen tapaa, tarkoitus pyhittää keinot, noudattaen pikkulapsikin pystyisi varmasti todistamaan, että Aku Ankka on vuoren varmasti Messias. Tai koska esimerkiksi Helsingin Sanomissa oli Naisten klinikasta kertovassa artikkelissa profeetalliset sanat, että eilen klinikalla on “syntynyt poikalapsi”, niin sen täytyy ehdottomasti tarkoittaa sitä, että messias on syntynyt eilen, koska syntymä on viime viikon horoskoopissa ennustettu ja että messias on poika, kuten Helsingin Sanomat kertoo. Ja mikä vielä merkittävämpää, Messias tulisi pelastamaan meidät Helvettiin vajoamiselta, uppoamiselta, painumiselta ja joutumiselta, sillä Helsinkihän on englanniksi “hell” ja “sink” (mm. vajota, upota, painua)!

Ja sitten vielä Wikipedia väittää, että Kristityt antavat Jeesuksesta selvän kokonaiskuvan Messiaana? Hän Joka Uneksii (keskustelu) 16. maaliskuuta 2021 kello 11.27 (EET)[vastaa]

Merkittävyyskeskustelukäytös

Mitä tämä tällainen on että käyt merkittävyyskeskustelussa Keskustelu:Seija Kuikka ennen kuin kyseenalaistaja on ehtinyt edes perustella kyseenalaistusta huutelemassa kaupunginjohtajan olevan merkittävä vaikkei henkilö ole koskaan edes toiminut kaupunginjohtajana? --80.220.174.176 17. maaliskuuta 2021 kello 16.24 (EET)[vastaa]

Hauki on kala -mallineen käyttö

Hei, kumosin joitakin muokkauksiasi kun ne eivät minusta olleet ollenkaan rakentavia. Uusi käyttäjä oli tehnyt yhdelle artistille pääartikkelin lisäksi kaksi hyvin lyhyttä sivua hänen taiteilijanimistään, todennäköisesti lähinnä siksi kun ei osannut tehdä ohjauksia. Sen sijaan että olisit auttanut uutta käyttäjää ja neuvonut ohjausten tekemisessä, kävit laittamassa kaksi Hauki on kala -laajennuspyyntöä hänen keskustelusivulleen ennen kuin siellä oli edes tervetulotoivotusta. Eihän siinä ole mitään järkeä käskeä käyttäjää laajentamaan tuollaisia sivuja, joiden kuuluisi muutenkin olla ohjauksia: jos käyttäjä olisi niitä laajentanut, työ olisi kuitenkin mennyt hukkaan kun enintään yksi artikkeleista olisi lopulta säilytetty ja muut muutettu ohjauksiksi. Tuollainen on minusta ihan puhdasta uusien käyttäjien puremista.--Fotogurachan (keskustelu) 31. maaliskuuta 2021 kello 17.30 (EEST)[vastaa]

Tyhjä keskustelusivu

Hei, kun laitat uuden käyttäjän keskustelusivulle viestin ja sitten kumoat sen, niin käyttäjä saa kaksi viesti-ilmoitusta, ja sen jälkeen hän näkee tyhjän sivun. Ei ole siis hyvä idea tehdä noin. -kyykaarme (keskustelu) 15. huhtikuuta 2021 kello 08.18 (EEST)[vastaa]

VLK 2021

Hei, olisikohan sinulla kiinnostusta asettua ehdolle välityslautakuntaan? Olet yksi kokeneimmista Wikipedian käyttäjistä ja monissa liemissä keitetty, joten toisit kaivattua lisäväriä ehdoskasluetteloon. Voin lisätä sinut ehdokkaaksi, jos siihen suostut. –Ejs-80 11. syyskuuta 2021 kello 19.27 (EEST)[vastaa]

Ei taida olla nostetta. Mutta en kielläkään. -- Cimon Avaro 12. syyskuuta 2021 kello 00.31 (EEST)[vastaa]