KiiltoClean

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
KiiltoClean Oy
Tunnuslause Hyvinvointia puhtaudesta
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 2003
Toimitusjohtaja Kari Vainio
Kotipaikka Turku
Henkilöstö 291
Emoyhtiö Kiilto Family Oy
Kotisivu www.kiiltoclean.fi

KiiltoClean Oy on vuonna 2003 perustettu suomalainen kemian teollisuuden yritys, joka valmistaa ja markkinoi pesu-, puhdistus- ja hoitoaineita, hygieniatuotteita ja teollisuuskemikaaleja. Sillä on tuotantolaitokset Turussa, Hankasalmella sekä Venäjällä Sertolovossa. KiiltoClean kuuluu suomalaiseen Kiilto Family -konserniin, ja sen taustalla on pitkä perheyrittäjyyshistoria.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiilto Family -konsernin historia alkaa vuodesta 1919, jolloin Tampereen Pispalassa perustetiin Teknokemiallinen Tehdas O/Y Santalahti. Aluksi valmistettiin rohdoskaupoille kosmeettisia aineita, kenkätehtaille maaleja, kiillokkeita, vahoja ja liimoja sekä huonekalukaupoille spriilakkoja ja kiilloketta -pulituuria. Vuonna 1924 yhtiön nimi muutettiin Kiilto Oy:ksi. Yhtiö on koko toimintansa ajan ollut saman suvun, Soljan perheen, omistuksessa.

Kiillossa tehtiin 1960-luvulla strateginen päätös keskittyä liimatuotantoon. Vuonna 1983 pintojen puhdistus- ja hoitoaineet tulivat mukaan tuotevalikoimaan, kun Aaltosen Tehtaat Oy / Sarvikselta ostettiin kemiantuotanto liima-, valimohartsi- ja Sarena -siivousainelinjoineen. Kiiltoon perustettiin pudistus- ja hoitoaineille oma myyntiorganisaatio, ja käynnistettiin uusien tuotteiden tuotekehitystoiminta.

KiiltoClean Oy perustettiin vuoden 2003 alussa, kun emoyhtiö Kiilto yhdisti edellisenä vuonna ostamansa Primator Oy:n omaan puhdistus- ja hoitoaineliiketoimintaansa.[1] Primator Oy oli toiminut puhdistustoimialalla vuodesta 1963 valmistaen ammattisiivoukseen Wetrok-puhdistus- ja -hoitoaineita sekä markkinoiden Wetrok-siivouskoneita ja -välineitä. Kaupan keskeisenä tavoitteena oli synnyttää puhtaustoimialalle täysin suomalaisiin olosuhteisiin ja kiinteistönpitoon erikoitunut yritys. Tässä tarkoituksessa Kiilto Oy päätti keskittää koko puhdistus- ja hoitoaineliiketoimintansa perustettavaan uuteen yhtiöön KiiltoClean Oy:öön, joka aloitti toimintansa 2.1.2003. Samalla puhdistus- ja hoitoaineiden valmistus siirrettiin Lempäälästä Hankasalmelle.

Lokakuussa 2010 KiiltoClean osti CapMan Oyj:ltä Farmos Oy:n koko osakekannan,[2] ja seuraavan talven aikana Farmoksen toiminnot yhdistettiin KiiltoCleaniin.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Puhtaus on meille yhteinen asia (PDF) 19.11.2010. KiiltoClean Oy. Viitattu 31.7.2012.
  2. KiiltoClean osti Farmoksen 11.8.2010. Yleisradio. Viitattu 31.7.2012.
  3. Entistä vahvempi Molekyyli. 17.5.2011. KiiltoClean Oy. Viitattu 31.7.2012.