Olkihattupiraatit

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Thousand Sunny)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Olkihattupiraatit


Nimi japaniksi 麦わら海賊団
Nimi englanniksi Straw Hat Pirates
Laiva Going Merry (luvut 41–430)
(jaksot 18–312)
Thousand Sunny (luvut 436–)
(anime 321–)
Jäsenten määrä 10
Kapteeni Monkey D. Luffy
Nykyinen sijainti Wano
Yhteispalkkio 3 161 000 100 Berryä.

Olkihattupiraatit (麦わら海賊団, Mugiwara Kaizoku-dan) ovat päähenkilöitä Eiichiro Odan merirosvoaiheisessa One Piece manga- ja animesarjassa.

Jokaisella on vähintään yksi taito, jossa he ovat lahjakkaita, ja monet heistä ovat yli-inhimillisen voimakkaita. Kaikki Olkihattujen jäsenet ovat Maailmanhallituksen etsintäkuuluttamia. Muutamien Olkihattujen, kuten kapteenin, kiinniottopalkkiot ovat todella korkeita. Maailmanhallitus ja Merivoimat luokittelevat Olkihatut yhdeksi vaarallisimmista merirosvojoukoista One Piece -maailmassa, koska heidän toimintansa nähdään suurena uhkana maailman vakaudelle.

Kaikilla Olkihatuilla on jokin unelma. Suurin osa nykyisistä Olkihatuista on liittynyt unelman toteuttamisen toivossa. Jokainen Olkihatuista on kokenut nuoruudessaan jonkun tragedian (lähes kaikki läheisten kuolemia) ja ovat pitäneet nuoruudessaan jostain henkilöstä kovasti. Nami, Chopper, Usopp, Franky ja Jimbei toteuttavat unelmiaan koko ajan eivätkä etsi mitään, kun taas Nico Robin, Brook, Zoro, Sanji ja Luffy ovat etsimässä Grand Linelta jotain, mitä muualta ei voi löytää, ja taistelevat tietänsä löytääkseen sen. Jokaisen unelmat liittyvät jotenkin Grand Lineen ja jokainen on valmis kuolemaan ennemmin kuin luopumaan unelmastaan.

Olkihattupiraatit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mangassa Luffy sanoo, että hän haluaa vähintään kymmenen liittyvän hänen miehistöönsä ennen kuin hän lähtee Grand Linelle. Luffyn mieli vaihtui kun Usopp sanoi Sanjin liittymisen jälkeen, että pelastettua Namin he voisivat lähteä Grand Linelle vain viiden hengen voimin. Grand Linella mukaan on liittynyt monta uutta jäsentä, ja Jimbein myötä miehistö on Luffy mukaan luettuna saavuttanut kymmenen jäsenen rajan. On kuitenkin vielä epäselvää, tuleeko Olkihattuihin liittymään vielä useampiakin jäseniä. Luffy myös sanoi, että hän kokoaa merirosvojoukon jotka voittaisivat hänen lapsuuden esikuvansa Shanksin ja tämän merirosvot.

Luffy ei tunnu välittävän, haluaako joku liittyä Olkihattuihin vai ei paria poikkeusta lukuun ottamatta. Hän valitsee itseään kiinnostavat jäsenet ja kysyy heiltä kiinnostusta liittyä niin kauan, kunnes he suostuvat vapaaehtoisesti. Vaikka Vivi ei koskaan ollut olkihattupiraatti matkustaessaan heidän kanssaan, Luffy piti Viviä Olkihattuna. Luffy on kysynyt mm. Gaimonia liittymään, vaikka hänestä ei olisi ollut mitään erityistä apua Olkihatuille. Florian kolmiossa Luffy kysyy Brookia liittymään Olkihattuihin ja tämä suostuu. Myöhemmin hän kuitenkin kieltäytyy, koska ei omista varjoaan. Loppujen lopuksi Brook saa varjonsa takaisin ja pyytää saada liittyä Olkihattupiraatteihin. Luffy suostuu.

Jokainen Olkihattu tähän asti taistelee omalla tyylillä ja on jossain todella hyvä. Brook on muusikko, mutta taistelee miekalla kuten Zoro. Hänen taistelutyylinsä kuitenkin eroaa Zorosta paljon.

Olkihatuista eronneet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jos joku Olkihatuista eroaa ilman Luffyn myöntymistä, Luffy vaatii heitä jäämään. Tähän mennessä vain Nami, Usopp, Nico Robin ja Chopper ovat lähteneet väliaikaisesti Olkihatuista. Usopp on ainoa joka on tähän asti lähtenyt omasta tahdostaan, Nami ja Robin joutuivat lähtemään omien ongelmiensa vuoksi. Chopper lähti olkihattupiraateista kun he hävisivät Davy back fightin ensimmäisellä kierroksella, mutta voittivat tämän toisella kierroksella takaisin. Usopp on myös ainoa joka sai Luffyltä luvan lähteä Olkihatuista. Myöhemmin Usopp kuitenkin palasi pyydettyään ensin Olkihatuilta kyyneleet silmistä virraten anteeksi.


Nykyiset jäsenet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapteeni

Monkey D. Luffyn nykyinen kiinniottopalkkio on 3 000 000 000 berryä. Hänen ensimmäinen päästään luvattu palkkio oli 30 000 000 berryä, jonka hän sai voitettuaan Buggy-klovnin, Kuron, Don Kriegin ja Arlongin East Blue -saagan ajan. Alabastassa Luffy voitti Sir Crocodilen, joka oli yksi seitsemästä kaapparilordeista, ja kiinniottopalkkio nousi 100 000 000 berryyn. Voitettuaan CP9n Rob Luccin ja julistettuaan sodan Maailman hallitusta vastaan hänestä luvattu palkkio kasvoi 300 miljoonaan berryyn. Myöhemmin hänen osallistumisensa Marinefordin sotaan sekä hänen yhteytensä vallankumousjohtaja Dragoniin ja merirosvo Portgas D. Aceen kohottivat sen 400 miljoonaan ja hänen kukistettuaan Donquixote Doflamingon Dressrosan saarella se kasvoi entisestään 500 miljoonaan. Luffyn nykyinen kiinniottopalkkio, 1,5 miljardia berryä, on yksi suurimmista tiedossa olevista palkkioista. Ainoat tätä suuremmat palkkiot kuuluvat maailman voimakkaimmille merirosvoille, kuten Neljälle Keisarille ja heidän komentajilleen. Luffyn päästä luvattiin tämä palkkio sen jälkeen, kun hän oli lyönyt kaksi Keisari Big Momin komentajaa, yrittänyt salamurhata Keisarin itsensä ja lopuksi paennut onnistuneesti tämän valtakunnasta. Näiden tapahtumien sekä Olkihattulaivueen perustamisen seurauksena Maailmanhallituksen uutisjulkaisu alkoi kutsua Luffya Viidenneksi Keisariksi.

Luffyn unelma on löytää One Piece -aarre ja tulla merirosvokuninkaaksi.

Miekkamies

Roronoa Zorosta on luvattu Merenmiessaaren ja Dressrosan tapahtumien seurauksena 320 miljoonan berryn kiinniottopalkkio. Tätä ennen hänestä oli luvattu 120 000 000 berryn palkkio Enies Lobbyn tapahtumien vuoksi, ja vieläkin aiemmin hänestä oli luvattu 60 000 000 berryä hänen voitettuaan Whiskey Peakillä noin 100 palkkionmetsästäjää ja Alabastassa Baroque Worksin upseeriagentti Mr. 1 (alias Das Bones).

Zoron unelma on tulla maailman parhaimmaksi miekkamieheksi. Tavoitteeseen päästäkseen hänen täytyy voittaa jokainen kohtaamansa miekkamies ja lopulta kukistaa nykyinen maailman paras miekkamestari Mihawk. Kuten Luffy, hänkin on yksi Yhdestätoista Supernovasta.

Navigaattori

Namin kiinniottamisesta ollaan valmiita maksamaan 66 000 000 berryä (aikaisemmin 16 000 000). Hän on ainoa olkihatuista, joka kauhistuu joutuessaan etsintäkuulutetuksi. Ainoastaan kuvaan Nami on tyytyväinen, joka hänestä otettiin Water 7:ssä.

Namin unelma on piirtää Maailmankartta.

Ampuja

Usoppin kiinniottopalkkio on 200 000 000 berryä. Usoppin etsintäkuulutuksessa oli aikaisemmin nimi Sogeking, sillä hän ei maininnut oikeaan nimeään kertaakaan Enies Lobbyn aikana. Myöhemmin Dressrosan tapahtumien johdosta hänen palkkionsa ja etsintäkuulutuksensa uusittiin, jolloin se sai nykyisen ulkoasunsa. Hänen ensimmäinen kiinniottopalkkionsa tuli alun perin Maailmanhallituksen lipun polttamisesta ja Spandamin sekä Merivoimien jalkasotilaiden ampumisesta. Sitä kohotettiin Dressrosan tapahtumien jälkeen, kun kävi ilmi, että Usoppilla oli ollut ratkaiseva rooli Kaapparilordi Doflamingon kukistamisessa.

Usoppin unelma on tulla merten urheaksi soturiksi isänsä Yasoppin tavoin. Hän aikoo myös käydä jonain päivänä Elbafin saarella tapaamassa jättiläisiä, joita hän todella arvostaa.

Kokki

Vinsmoke Sanji on Olkihattupiraattien kokki, jonka päästä on luvattu 330 000 000 berryä. Sanji sai ensimmäisen kiinniottopalkkionsa Enies Lobbyn tapahtumien, ensijaisesti Jabran kukistamisen, vuoksi. Sanjista otettu kuva epäonnistui, sillä kuvaaja unohti ottaa linssinsuojuksen pois kamerasta. Siksi Sanjista piirrettiin piirros etsintäkuulutukseen. Tästä hän ei pitänyt.

Kun Sanjin perhetausta, kyvyt ja osallisuus Big Momin salamurhayritykseen kävivät ilmi, hänestä luvattua palkkiota kohotettiin nykyisen suuruiseksi.

Sanjin unelma on löytää All Blue meri, jossa kaikki maailman kalalajit elävät yhdessä. Toinen hänen unelmansa oli syödä Suke Suke no Mi -niminen pirunmarja, joka antaa syöjälleen voiman muuttua näkymättömäksi. Tämä unelma kuitenkin murskaantui, sillä Absalom oli syönyt jo kyseisen marjan.

Lääkäri

Chopperin kiinniottopalkkio on parhaillaan 100 berryä, koska häntä luultiin vain Olkihattujen lemmikiksi. Hän järkyttyi etsintäkuulutuksesta, koska Chopper myös taisteli kuin mies Enies Lobbyssä. Chopperista luvattu palkkio on kaikista sarjan tähän astisista kiinniottopalkkioista pienin. Toisikiksi pienin kiinniottopalkkio sarjassa tähän asti on Alwildan, joka on 5 miljoonaa berryä, tosin alempiakin kiinniottopalkkioita kuin Alwildan on, sillä East bluella keskimääräinen kiinniottopalkkio on 3 miljoonaa berryä.

Chopperin unelma on tutkia lääketiedettä ystäviensä kanssa ympäri maailmaa ja kehittää yleislääke, joka parantaa kaikki sairaudet.

Arkeologi

Robista luvattu kiinniottopalkkio on nykyään 130 000 000 berryä. Hänestä luvattiin jo 8 vuoden iässä 79 000 000 berryä, koska hän oli ainoa Oharan tutkijoista, joka selvisi Buster Call -hyökkäyksestä. Maailmanhallitus kuitenkin salasi syyn ja kertoi palkkion suuruuden syyksi sen, että Robin upotti 6 Merivoimien sota-alusta, mikä oli valetta. Robinin kiinniottopalkkio nousi Enies Lobbyn tapahtumien jälkeen vain miljoonalla, mutta palkkion kasvun myötä kuvakin uusittiin. Myöhemmin se kohosi yhdessä muista Olkihatuista tarjottujen palkkioiden kanssa Dressrosan tapahtumien jälkeen.

Robinin unelma on löytää "tosi poneglyfi" joka kertoo maailman "todellisen historian".

Laivanrakentaja

Frankyn kiinniottamisesta luvataan nykyisin 94 000 000 berryä. Hän sai ensimmäisen kiinniottopalkkionsa (44 miljoonaa) osallisuudestaan Enies Lobbyn tapahtumiin ja poltettuaan muinaisen aseen, Plutonin pohjapiirrokset. Tämä summa kohosi nykyiseen mittaansa Dressrosan tapahtumien jälkeen.

Frankyn unelma on rakentaa laiva, joka pystyy purjehtimaan Grand Linen loppuun. Hän rakentaa Olkihatuille laivan nimeltä Thousand Sunny ja liittyy Olkihattuihin nähdäkseen itse, kun Thousand Sunny selviää Grand Linen loppuun.

Muusikko

Brook on luuranko, joka on syönyt tuonituoni-marjan ja elää nyt sen ansiosta. Hän kuului aikoinaan Rumbar Pirates -nimiseen piraattimiehistöön, joka oli tunnettu musiikillisuudestaan. Brookin kiinniottopalkkio on 83 miljoonaa berryä.

Brookin unelma on tavata Laboon-niminen valas, joka asustelee Kaksoisniemellä.

Ruorimies

Valashaimerenmies Jimbei on entinen Kaapparilordi ja Luffyn liittolainen ja ystävä, josta sittemmin tuli Olkihattupiraattien kymmenes jäsen. Jimbei osallistui Marinefordin sotaan yhdessä Luffyn kanssa ja heistä tuli nopeasti hyvät ystävät. Hän myös auttoi Luffya toipumaan veljensä kuolemasta sodan jälkeen muistuttamalla tätä siitä, mitä hänellä on vielä jäljellä.

Aikahypyn jälkeen Jimbei ja Luffy tapasivat toisensa uudelleen Merenmiessaarella, ja he taistelivat jälleen yhdessä. Saarella tapahtuneen taistelun jälkeen Luffy pyysi Jimbeitä liittymään miehistöönsä, mihin tämä suostui sillä ehdolla, että saisi hoitaa ensin omat velvollisuutensa loppuun Uudessa Maailmassa. Jonkin aikaa tämän jälkeen Jimbei osallistui Luffyn johtamien Olkihattupiraattien ja Capone "Gang" Begen Firetank-piraattien järjestämään Keisari Big Momin salamurhayritykseen. Yrityksen epäonnistuttua Jimbei liittyi virallisesti Olkihattupiraatteihin.

Jimbein päästä on luvattu 438 miljoonan berryn palkkio. Hänen unelmanaan on luoda tasa-arvoinen ja rauhanomainen suhde ihmisten ja merenmiesten välille.

Thousand Sunny.

Entiset miehistön jäsenet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Animessa Davy Back Fight -osan aikana Luffy voitti 497 Foxy-piraattia miehistöönsä. Hän ei kuitenkaan halunnut heitä, mutta kapteeni Foxy pakotti hänet ottamaan heidät. Luffy antoi uusille jäsenille ensimmäiseksi ja viimeiseksi tehtäväksi erota Olkihatuista.

"Väliaikaiset merirosvot"

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matkakumppanit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olkihattujen kanssa ovat matkustaneet monet eri ihmiset. Osa pitkään, osa vain hetken.

 • Coby (Alwildan ja Morganin osien ajan): Coby matkusti Luffyn kanssa saarelle, jossa Cobysta tuli Merivoimien jäsen. Hän haluaa toteuttaa unelmansa ja napata "pahat tyypit", kuten merirosvot.
 • Johnny & Yosaku (Baratie ja Arlong osien ajan): He matkustivat Olkihattujen kanssa ensin Baratielle ja sen jälkeen lähtivät Usoppin ja Zoron kanssa Namin perään kohti Arlong Parkia. Yosaku kuitenkin palasi ja tuli noutamaan Luffyn ja Sanjin. Arlong Parkissa Johnny ja Yosaku erosivat Olkihatuista ja sanoivat, etteivät ole enää Zoron kollegoja, sillä Zorosta oli tullut merirosvo merirosvojen metsästäjän roolin sijaan.
 • Apis (vain animessa, Warship saari osan ajan): Hän pelastui myrskyssä Olkihattujen ansiosta ja yhdessä he saapuivat Apisin kotisaarelle. Sieltä he matkasivat lohikäärmeen kanssa Kadonneelle saarelle, josta he kuitenkin palasivat saatuaan selville, että Apisin kotisaari on oikeasti heidän etsimänsä Kadonnut saari. Luffy jopa pyytää Apisia liittymään Olkihattuihin, mutta Apis kohteliaasti kieltäytyy.
 • Mr. 9 (Päinvastoin-vuorelta Whiskey Peakiin): Yhdessä parinsa Miss Wednesdayn (joka tunnetaan myöhemmin nimellä Vivi) kanssa he joutuvat jäämään väliaikaisesti Olkihattujen laivalle. Heti Whiskey Peakin lähellä he hyppäävät pois kyydistä.
 • Nefertari Vivi ja Vaakku (koko Baroque Works saagan ajan): Lisätietoja hiukan alempaa.
 • Portgas D. Ace (vain animessa, osan matkaa Alabasta osassa): Olkihattujen tavattua Ace, he tuhoavat ohella muutaman Billions-laivan. Mangassa Ace lähtee saman tien, mutta animessa Ace jatkaa heidän kanssaan aavikolle ja lähtee puolivälissä matkaa.
 • Anaguma/Adelle Bascùd (vain animessa, elokuva 4: Dead End Adventure): Purjehtii olkihattujen kanssa Dead End Racen ajan.
 • Gan Fall & Pierre (Skypiea osa): Olkihatut tapaavat Gan Fallin heti taivaalle tultuaan. Autettuaan Chopperia hän pysyy loppuajan Olkihattujen kanssa.
 • Conis & Pagaya (Skypiea osa): Aluksi heistä ei ollut paljoa apua, mutta Conis auttaa Luffyä, Sanjia ja Usoppia pakenemaan valkobaretteja. Myöhemmin Conis ja Pagaya saapuvat Upper Yardiin auttamaan Olkihattuja huolehtimalla pahoin kärsineistä Usoppista ja Sanjista. Conis menee varoittamaan Taivassaaren asukkaita Enerin suunnitelmista.

Olkihattujen voimat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka miehistössä ei ole montaa jäsentä, ovat olkihatuista suurin osa yli-inhimillisen voimakkaita. Lista heidän voittamistaan vihollisista:

Vain animessa

 • Ganzackin merirosvot
 • El Dragon merirosvot
 • Trump Sibling -merirosvot
 • Kenraali Gasparden merirosvot
 • Jonathanin ja hänen miehensä G8:ssa
 • Don Achinon ja perheensä Lovely Landissa