Sir Crocodile

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sir Crocodile
Ensiesiintyminen Mangaluku #127
Animejakso #76
Nimi japaniksi サー・クロコダイル
Nimi englanniksi Sir Crocodile
Muita nimiä Mr.0
Ääninäyttelijä (Seiyu) Ryūzaburō Ōtomo
Ääninäyttelijä (4Kids) David Brimmer
Ääninäyttelijä (FUNi) John Swasey
Henkilötiedot
Laji Ihminen
Palkkio Aikoinaan 81,000,000 Berryä
Pirunmarja
Marja japaniksi Suna Suna no Mi
Marja englanniksi Sand Sand Fruit
Marja suomeksi Hiekkahiekkamarja
Tyyppi Logia
Voima Pystyy muuttumaan hiekaksi ja kontrolloimaan ympärillä olevaa hiekkaa. Taito myös kuivattaa maata ja imeä vettä vastustajista. Voi luoda teräviä hyökkäyksiä hiekasta ja tehdä hiekkamyrskyjä.

Sir Crocodile (jap. サー・クロコダイル), myös Mr.0, on fiktiivinen merirosvo One Piece manga/animesarjassa.

Sir Crocodilesta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sir Crocodile (kutsutaan monesti Crocodileksi tai Mr.0:ksi) on pääroisto Arabastasta osassa johon liittyvät myös osat Whiskey Peak ja Little Garden. Hän on yksi Kaapparilordeista (Shichibukai) ja hiekkahiekkamarjan (Suna Suna no Mi/Sand Sand Fruit) syönyt Baroque Works nimisen rikollisjärjestön johtaja. Luffy taistelee Crocodilea vastaan kaiken kaikkiaan kolmesti. Ensimmäisellä kerralla hän hävisi Crocodilelle jouduttuaan Sir Crocodilen koukun lävistämäksi ja toisella kerralla hävisi kun Crocodile imi hänestä kaiken veden. Molemmilla kerroilla Crocodile oletti Luffyn kuolleen joten Luffy selvisi molemmista kerroista. Kolmannessa taistelussa Crocodile hävisi.

Ennen kaapparilordeista liittymistään hänen löytöpalkkionsa oli 81 000 000 berryä. Liityttyään hänen etsintäpalkkionsa pysähtyi paikoilleen. Mutta jos Alabasta osan aikana se olisi ollut käynnissä olisi palkkio varmaankin kaksinkertainen.

Japanilaisessa faniäänestyksessä Crocodile pääsi 25 suosituimmaksi One Piece-hahmoksi.

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Persoona[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crocodilella on piirteitä aikaisemmista vihollisista. Hän hallitsee julkisesti kuten Morgan, hänellä on pirunmarjavoimat (kuten Buggyllä), hän on juonittelija kuten Kuro, välinpitämättömyys alempiarvoisiin kuten Don Kriegillä, julma kuin Arlong ja kunnianhimoinen kuten Wapol.

Ensivaikutelma Sir Crocodilesta oli, että hän olisi hyvien puolella, koska hän esti mm. merirosvojen hyökkäyksen ennen kuin Arabastan vartijat ehtivät paikalle. Tällaiset tempaukset antoivat kansalaisille huonomman kuvan Nefertari Cobrasta sillä hänen joukkonsa eivät ehtineet pysäyttää merirosvoja ennen Crocodilea. Joka tapauksessa, Crocodile suunnitteli operaatio Utopiaa samalla kun suojeli Alabastan väkeä rikollisilta saaden hyvän maineen kansalaisten keskuudessa. Hän pitää jokaisesta pikkuasiastakin huolta suunnitelmiansa koskien. Kuultuaan Mr.2 Bon Clayltä Olkihattujen saapumisesta Crocodile pystyi varautumaan heihin.

Crocodilen muistaa hänen sadistin luonteesta, malttamattomuudestaan, apaattisuudestaan ja juonistaan. Crocodile ei myöskään säästele apureittensa rankaisemisesta mikäli he epäonnistuvat. Hän itse myös hautasi hiekkaan kokonaisen kylän joka tunnettiin vihreydestään, Yuban. Siellä eli vielä yksi ihminen, Toto, joka yksin yritti pitää kylän hengissä. Sir Crocodile Luffyn kiusaksi lähetti Yubaa kohti uuden hiekkamyrskyn, jonka olisi tarkoitus pyyhkiä Toton toivo kokonaan pois.

Sir Crocodile pitää myös vastustajien kiristämisestä. Hän antoi esimerkiksi Nefertari Viville kaksi mahdollisuutta: Joko pelastaa Olkihatut vankilasta voittamalla uskomattoman suuren banaanikrokotiilin ja avaamalla sen mahassa olevalla avaimella Olkihattujen häkin tai jättämään Olkihatut kuolemaan vankilaansa ja mennä yrittämään estää vastarinta-armeijaa. Myöhemmin paljastui, että krokotiilin vatsassa oleva avain oli feikki.

Miss Goldenweekin Rainbow Color Trap paljasti, että Crocodilen unelma oli tulla merirosvokuninkaaksi. Hän ei siis nuoruudessaan luultavasti kovinkaan paljoa poikennut Luffystä. Grand Line on varmasti saanut hänet muuttamaan mielensä. Viimeisessä tappelussa Luffyä vastaan hän kertoi, että mitä pidemmälle Grand Linea pääsee, sitä enemmän unelmat alkavat kadota.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crocodile on komea ja kookas mies. Hän on 182 senttiä pitkä ja hänellä on kalpea iho. Crocodilella on tummanvioletit siistit hiukset jotka on taaksepäin kammattu ja päättyvät hänen alaniskaansa. Hän on luultavasti saanut taistelussa arven joka kulkee hänen silmiensä alta puolittaen kasvot mennen nenän ylitse. Taistelussa Sir Crocodile on myös todennäköisesti menettänyt vasemman kätensä jonka tilalla on suuri koukku. Koukku on kultainen mutta kuoren irrotettuaan alta paljastuu myrkkypiikki. Vielä koukun rikkouduttuakin alta voi loksahtaa tilalle tikari. Hänen silmänsä näyttävät surulliselta mutta hymyillessäänkin hänen silmänsä pysyvät yhä surullisina. Vihaisena hänen silmänsä näyttävät jopa vihaisilta. Crocodilen ääni on matala ja rauhallinen. Yleensä Crocodilella on suussaan sikari. Useilla One Piece hahmoilla on omalaatuiset nauruäänet. Crocodile noudattaa "a-a-a-a-a-a-a-a..." kaavaa mutta esimerkiksi Suomen mangassa hän vain nauraa tavanomaisella "Gjäh häh hää" tyylillä.

Hänen vaatetyylinsä on kuin italialaisella mafiapomolla. Sir Crocodilella on pitkä tumma päällystakki ja italialaiset kengät joissa on kultaiset soljet. Lukuun ottamatta oikean käden keskisormea hänen jokaisessa oikean käden sormessa on kultainen sormus jossa on timantti. Crocodilella on oikeassa korvassaan kultainen korvakoru. Hänen paitansa on oranssi jossa on tummanoranssit napit ja mustia viivoja jotka muodostavat ruutuja. Crocodilen kaulaa koristaa sininen kaulus ja hänen housut ovat mustat.

Menneisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikoinaan Crocodilella oli sama unelma kuin Luffyllä, tulla merirosvokuninkaaksi. Hän oli optimisti ja kunnianhimoinen kuten useat muut One Piece-aarretta havittelevat merirosvot. Hän selvisi monista taisteluista ja kasvoi taidoissaan. Ajan kuluessa Crocodilesta tuli pessimisti ja hänen harhakuvitelmansa merirosvokuninkuudesta haihtui. Lopulta hän jätti unelmansa taakseen ja liittyi Maailmanhallitukseen ja pääsi Kaapparilordiksi (Shichibukai).

Uuden arvoasemansa alla Crocodile loi organisaation nimeltä Baroque Works jonka ideana oli muuttaa hiekkavaltio Alabastasta ihannevaltio jota hän itse johtaisi. Hän kokosi joukon agentteja Baroque Worksiin ottaen itselleen koodinimekseen Mr.0. Yhdessä heidän oli tarkoitus toteuttaa operaatio Utopia.

Alabasta oli Crocodilen unelmasaalis. Rikkaan valtion lisäksi Alabastan kansa oli helposti manipuloitavissa. Crocodile suojeli kansalaisia Suna Suna no Mi (Sand Sand Fruit/Hiekkahiekkamarja) voimillaan esimerkiksi merirosvojen hyökkäyksiltä saaden itsensä näyttämään sankarilta. Hänen pirunmarjavoimansa pääsevät myös erityisasemaan koska maassa on todella paljon hiekkaa. Lopulta hän kuuli Nico Robinilta muinaisesta aseesta nimeltä Pluton ja otti Nico Robinin parikseen ja samalla Baroque Worksin varajohtajaksi, antaen tälle koodinimen Miss All Sunday.

Hän tapasi 24-vuotiaan Nico Robinin ja teki hänen kanssaan sopimuksen. Crocodile tarjoaa Nico Robinille turvapaikkaa ja antaa hänen olla parinsa, mutta Miss All Sundayn pitää etsiä Alabastasta poneglyfi johon on kirjoitettu Plutonin sijainti.

Päivää ennen operaatio Utopian alkamista Mr.8, Miss Wednesday ja Olkihatut saivat tietää Mr.0:n oikean henkilöllisyyden. Hänen upseeriagenteillekin hän paljasti päivää ennen operaation alkamista itsensä. Crocodile ei luota kuitenkaan keneenkään ja on aina varovainen.

Crocodilen uskomattomissa voimissa on vain yksi heikkous. Vaikka hän pystyy hajaantumaan hiekkana iskun tieltä kosteus estää hänen hiekaksi haihtumisen ja mahdollistaa hyökkäyksen Crocodilea vastaan, koska kosteus kovettaa hiekan. Luffy käytti hänen heikkoutta hyväkseen toisessa ja kolmannessa taistelussa häntä vastaan. Toisessa taistelussa käyttäen vesitynnyriä ja kolmannessa oman verensä avulla. Vaikka iskut Crocodileen ovat hänen kostuttuaan mahdollisia on Crocodilella mahdollisuus kuivattaa esimerkiksi vesi ennen häneen osumistaan. Lisäksi Crocodile on yhä taistelukunnossa vaikka kostuisikin.

Sir Crocodile lopulta hävisi Luffylle kolmannessa taistelussa vaikka Luffy oli skorpionin myrkyn alaisena. Luffy potkaisi Crocodilen ilmaan ja käytti Gomu Gomu no Storm (myrsky) hyökkäystään, hakaten Crocodilea katakombien kattoon monen kymmenen nyrkiniskun ajan, kunnes katakombejen katto lopulta petti ja Crocodile lensi paksun katon läpi ilmaan hänen itse aiheuttamansa sodan yläpuolelle. Lopuksi pursimies Tashigi pidätti Crocodilen ja poisti häneltä Kaapparilordin arvon. Koska Crocodile ei enää ollut Kaapparilordi, hänen pysähtynyt ja pyyhitty etsintäkuulutus astui taas voimaan ja hän joutui vankilaan.

Mini-osassa Miss Goldenweek Mr.5:n ja Miss Valentinen kanssa tuli vapauttamaan Baroque Worksin jäseniä. Sir Crocodile kuitenkin jäi vankilaan tuntemattomasta syystä. Mr.1 jäi hänen kanssaan vapaaehtoisesti mutta Mr.2 Bon Clay ja Mr.3 jäivät vain koska Hina, voitti heidät. Vankila oli luultavasti tehty Kairōsekistä koska muuten heidän olisi ollut naurettavan helppoa paeta. Mutta koska jokainen heistä oli pirunmarjan syöneitä he eivät päässeet pakoon. Heitä oltiin kuljettamassa Merivoimien vankilaan nimeltä Impel Down.

8 One Piece-elokuva kertoo Alabastan tapahtumissa ja siinä esiintyy Crocodile.

Taidot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sir Crocodile on voimakas kuten useat muut pirunmarjan syöneet. Hän pystyy hallitsemaan voimiansa täydellisesti. Crocodile voi muuttaa oman kehonsa hiekaksi ja kontrolloida muuta hiekkaa. Hän voi myös kuivattaa esimerkiksi maan hiekaksi. Tarraamalla oikealla kädellä vastustajaan hän voi myös imeä vihollisestaan veden. Crocodile voi tehdä hiekasta teräviä iskuja jotka voivat esimerkiksi halkaista maan.

Kuten Kapteeni Koukulla, Sir Crocodilella on myös kädessään koukku, tässä tapauksessa kultainen. Hänen koukussaan on kultakuori jonka irrottaessa sen alta paljastuu myrkkypiikki. Vielä myrkkypiikin allakin on tikari jonka hän voi tuoda esiin koukun rikkoutuessa. Hänen hyökkäyksiensä nimet ovat ranskan-, italian- ja espanjankielisiä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]