Thriller Bark

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Thriller Bark on maailman suurin laiva mangassa One Piece. Thriller Barkin "Hirmunelikko" on yksi Olkihattupiraattien vihollisista. Thriller Bark on kummitus- ja zombieteemainen osa juonta ja siihen on saatu vaikutteita niin Michael Jacksonilta kuin vanhoista kauhuelokuvistakin.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Olkihattupiraatit jatkavat matkaansa Grand Linella uudella aluksellaan Thousand Sunnylla kohti Nereidin saarta. He nostavat merestä tynnyrin, jossa lukee Merenjumalan Aarre, luullen sen tarkoittavan ruokaa ja riisiviiniä. Luffyn saadessa tynnyrin kannen auki, sieltä pamahtaa punainen valoammus. Valtava myrsky heittää Olkihatut Florianin Kolmioon, jossa he tapaavat luuranko Brookin. Brook kertoo heille menneisyydestään ja pirunmarjastaan tuonituoni-marjasta.

Olkihatut löytävät itsensä Thriller Bark-aavesaaren sisäpuolelta ja saavat tietää Brookilta, että se tynnyrissä ollut valoammus oli ansa ja että sillä tavalla Thriller Barkin väki saisi tietää laivan sijainnin. Nami, Usopp ja Chopper lähetetään matkaan ensimmäisinä Mini-Merry II:sella kohti Thriller Barkia. He tapaavat siellä aivan ensimmäiseksi Kerberoksen, jonka kolmäs pää on kettu. Heidän juostessa puuhun piiloon Kerberokselta, he löytävät lepakon, Hildonin, joka jättää kolmikon keskelle hautuumaata. Hautausmaasta nousevat zombit yrittävät saada heidät kiinni, mutta kolmikko juoksee Thriller Barkin linnaan ja tapaavat siellä Hogbackin, tohtorin, jota Chopper ihailee suuresti.

Samaan aikaan muut Olkihatut lähtevät laivalta pelastamaan heidän kolmea ystäväänsä ja Brookin varastetun varjon. Hetken kuluttua Sanji, Zoro ja Luffy (tässä järjestyksessä) menettävät varjonsa saaren hallitsijalle ja kaapparilordille Gecko Morialle. Zombien yöjahti on alkanut. Kalmiston Absalom ihastuu Namiin nähdessään tämän kylpemässä ja päättää saada hänet vaimokseen. Hirmunelikko aloittaa viemällä Sanjin varjon Piskiin, Zoron varjon kenraalizombiin Tuuli, Jigoroon sekä Luffyn varjon muinaishirviölle, jättiläistäkin suuremmalle Oarsille, jonka avulla Gecko Moria aikoo päästä merirosvokuninkaaksi. Brook löytää oman varjonsa Samurai Ryuumalta, jonka kanssa alkaa taistella, kuten hän oli viisi vuotta aiemmin tehnyt.

Brookin ollessa häviöllä, Zoro jatkaa taistelua ja voittaa. Nami on vähällä joutua Absalomin vaimoksi, kunnes Sanji tulee pelastamaan tilanteen. Kun Olkihattupiraatit pääsevät viimein taistelemaan Oarsia vastaan, Luffy muuttuu Nightmare-Luffyksi, joka sisältää 100 varjoa (normaaliin ihmiseen voi lisätä vain 2-3). Tässä muodossa Luffy pystyy olemaan vain 10 minuuttia ja muuttuu pian pienikokoiseksi Luffyksi. Lopputaistelu käydään Olkihattujen ja Morian kesken, joka on lisännyt itseensä jopa 1000 varjoa!

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Thriller Barkin asukkaat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hirmunelikko:

 • Tohtori Hogback on kirurginero. Hän on entinen lääkäri, joka nykyään toimii Gecko Morian alaisena. Chopper oli aiemmin Tohtorin suuri ihailija, mutta tavatessaan Hogbackin, hänen ihailemisensa muuttui vihaksi ja siitä kehkeytyi taistelu, jossa mukana oli myös Nico Robin. Hogback itse oli ihastunut näyttelijätär Victoria Cindryn kauneuteen. Cindryn kuoltua Hogback liittyi Gecko Morian miehistöön, sillä Moria oli luvannut Cindryn zombiksi Hogbackille. Siksi Hogback käyttääkin useimmiten Cindryä taistelussa kuin häntä itseään. Hogbackin työ Thriller Barkissa on suunnitella zombeja, jotka Moria sitten herättää henkiin varastamalla varjoja ja laittamalla ne zombien sisälle. Myös Tohtori Hogbackilla on omituinen nauru (Fos fos fos).
 • Kalmiston Absalom on soturi- ja kenraalizombien komentaja. Hän on mies, joka on oikeastaan kirottu. Absalom on luonteeltaan pervo ja ihastui Namiin nähdessään tämän alasti kylpemässä. Hän jopa yritti päästä naimisiin Namin kanssa tämän ollessa tajuttomana ja melkein onnistuikin yrityksessään, ellei Sanji olisi pelastanut Namia. Absalom oli syönnyt Sanjin unelmien pirunmarjan Häilyhäily Marjan, jonka avulla hän pystyi muuttumaan näkymättömäksi. Sanji suuttui kyseisestä asiasta ja aloitti taistelun hänen ja Absalomin välillä. Absalom pelkää Lolaa, koska tämä haluaa päästä pakosta naimisiin Absalomin kanssa.
 • Aaveprinsessa Pelona on villi- ja yllärizombien komentaja sekä ainoa naispuolinen jäsen hirmunelikosta. Hänellä on apureinaan Nega-aaveita, jotka pystyvät tekemään ihmiset heikoiksi ja saamaan heidät masennukseen. Pelona tuli Gecko Morian miehistöön kyytin itse asiassa vain huvin vuoksi, mutta kun homma alkoi karata käsistä, Pelona karkasi sieltä zombinsa mukana. Ei kuitenkaan päässyt pitkälle, kun Kuma jo vei Pelonan muualle. Pelona taisteli Usoppton kanssa tämän hämmästyessä Usoppton kykyä pärjätä Nega-aaveita vastaan. Myös outo nauru (Horo horo horo).
 • "Demoni" Oars on suurikokoinen muinaishirviö ja zombi, joka sisältää Luffyn varjon. Oarsin luonne vastaa Luffyn luonnetta sisällä olevan varjon takia.
 • Tuuli, Jigoroo on zombi, joka sisältää Zoron varjon.
 • Piski on zombi, joka sisältää Sanjin varjon.
 • Samurai Ryuuma on zombi, joka sisältää Brookin varjon.
 • Brook menetti varjonsa Ryuumalle, mutta sai sen myöhemmin takaisin. Nykyisin yhdeksäs Olkihattupiraattien jäsen.
 • Victoria Cindry oli ennen kuuluisa näyttelijätär, mutta kuoli lavaonnettomuudessa. Tohtori Hogback ihaili suuresti Cindryn kauneutta, mutta murtui kuullessaan Cindryn kuolleen. Pian hän jätti työnsä ja siirtyi Gecko Morian miehistöön tämän luvatessa, että jos Hogback valmistaa hänelle zombeja, niin Moria palauttaa Cindryn henkiin varastamallaan varjolla. Cindry vihaa lautasia, sillä hänen kerrotaan vielä eläessään koettelevan miehensä ja isäntänsä rakkautta rikottamalla miehensä kymmenen lautasta, mutta suututti myös sillä tavalla entisen miehensä.
 • Hildon on lepakkomainen zombi, jonka Nami, Chopper ja Usopp tapasivat aavesaarella "Kerberoksen" jälkeen. Hildon puhuu erikoisesti, sillä hän vaihtaa aina sanojen E-kirjaimet I-kirjaimiksi (Esim. lause: Tosiaan, onhan si irikoinen, jolla Hildon tarkoittaa: Tosiaan, onhan se erikoinen).
 • Lola on merirosvo, jolta on varastettu varjo, jääden sen jälkeen Thriller Bark-saareen vangiksi. Lola on myös Rolling Piratesien kapteeni. Lola tykästyy usein tapaamiinsa miehiin ja sanoo lähes aina "mennään naimisiin", mutta on jo saanut yli 4444 torjuntaa (esim. Luffy). Siksipä häntä kutsutaankin Kosija-Lolaksi. Hän pelasti Namin Absalomilta, Absalomin yrittäessä päästä naimisiin Namin kanssa.
 • Rolling Pirates on merirosvojoukko, jotka ovat jääneet Gecko Morian vangeiksi saarelle. Siksipä he ovat perustaneet "Gecko Morian Uhrit Tuki Ry:n". He ovat olleet ilman varjoja jo 30 vuotta, ja siksipä he tappavat zombeja löytääkseen omat varjonsa. Heidän kapteeninsa on Lola.